Eurodeputatul Marian-Jean Marinescu (PNL, PPE) cere un regulament echilibrat pasager-companii în privința acțiunilor în instanță împotriva companiilor de transport care își încalcă obligațiile contractuale

Eurodeputatul Marian-Jean Marinescu, raportor al Grupului PPE în dosarul privind acțiunile colective ale cetățenilor în instanță împotriva companiilor de transport care își încalcă obligațiile contractuale, a solicitat în Parlamentul European elaborarea unui regulament ”solid, cuprinzător și echilibrat în relația pasager-companii”.

Acesta este un dosar controversat. Sunt multe ramuri ale industriei de transport, cum este aviația, care doresc să renunțe la acest mecanism, care permite plângerile colective ale cetățenilor. În domeniul aviatic există un regulament foarte solid pentru drepturile pasagerilor. La fel și pe calea ferată”, a detaliat Marinescu într-un video publicat pe pagina sa de Facebook.

 

Un lucru este clar: companiile de transport trebuie să își respecte angajamentele luate față de pasageri, iar noi ne vom asigura că textul final al documentului va întări această idee”, a mai completat acesta.

Reamintim că, cel mai recent, în vara anului 2018, președintele Parlamentului European și președinția austriacă a Consiliului UE au semnat noile reguli europene privind siguranța aeriană a pasagerilor, norme care reglementează în premieră utilizarea dronelor în spațiul aerian european și care au fost negociate de eurodeputatul Marian-Jean Marinescu.

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.