Connect with us

Marian-Jean Marinescu

Eurodeputatul Marian-Jean Marinescu (PNL, PPE), după intrarea în cursă pentru un nou mandat: ”Alegerile europarlamentare sunt despre apartenenţa României la UE”

Published

on

Alegerile europarlamentare din luna mai sunt despre apartenenţa României la UE, a afirmat, joi, eurodeputatul Marian-Jean Marinescu, vicepreședinte al grupului PPE în Parlamentul European, după ce Partidul Național Liberal și-a desemnat lista de candidați pentru alegerile din 23-26 mai.

”Partidul Naţional Liberal intră de azi în lupta pentru România europeană!  După 12 ani de când suntem membri UE, este pentru prima dată când alegerile europarlamentare sunt despre apartenenţa României la UE. Nu despre liste, nu despre întâietate în rândul opoziţiei, nu despre figuri care ne plac sau nu. În aceste alegeri contează doar România în UE! La 26 de ani de când am păşit pe drumul spre UE, prin Acordul de Asociere din 1993, este pentru prima dată când România are un guvern eurosceptic, un guvern care se războieşte cu UE, un guvern care schimbă traiectoria României dinspre Vest spre Est. Nici un român responsabil nu poate lăsa acest guvern să ne izoleze de Europa. Începând de azi candidez oficial pentru un mandat în Parlamentul European şi voi lupta în această campanie cu toată încrederea în vocaţia europeană a României şi în vocaţia europeană a PNL!”, a scris Marinescu pe Facebook.

Partidul Național Liberal, cea mai mare formațiune de centru-dreapta din România și membru al Partidului Popular European, și-a desemnat joi lista candidaților pentru alegerile din 23-26 mai privind Parlamentul European, din care fac parte șase actuali europarlamentari, doi primari importanți, un jurnalist, dar și alți lideri PNL.

Lista va fi deschisă Rareș Bogdan (jurnalist și realizator TV), urmat de Mircea Hava (primarul municipiului Alba Iulia), iar Siegfried Mureșan (europarlamentar și purtător de cuvânt PPE) închide topul primilor trei clasați. Aceștia sunt urmați de: Vasile Blaga (fost co-președinte PNL) Adina Vălean (europarlamentar), Daniel Buda (europarlamentar), Dan Ştefan Motreanu (vicepreședinte PNL), Gheorghe Falcă (primarul municipiului Arad), Cristian Bușoi (europarlamentar), Marian-Jean Marinescu (europarlamentar și vicepreședinte al grupului PPE în Parlamentul European), Vlad Nistor (vicepreședinte PNL), Mihai Țurcanu (europarlamentar) sau Violeta Alexandru (fost ministru).

Marian-Jean Marinescu este membru al Parlamentului European încă din 2007, odată cu aderarea României la Uniunea Europeană, fiind europarlamentarul român cu cel mai mare număr de dosare legislative coordonate. Cel mai recent, Marinescu a încheiat negocierile cu președinția română a Consiliului UE privind Mecanismul pentru Interconectarea Europei, noua politică europeană de transport. Din punct de vedere politic, Marian-Jean Marinescu este vicepreședinte al grupului PPE în Parlamentul European. În 2014 și 2017 a fost ales Europarlamentarul Anului la categoria Cercetare și Inovare.

Mai mult despre activitatea lui Marian-Jean Marinescu aici.

Robert Lupițu este redactor-șef, specialist în relații internaționale, jurnalist în afaceri europene și doctorand în domeniul reasigurării strategice a NATO. Robert este laureat al concursului ”Reporter și Blogger European” la categoria Editorial și co-autor al volumelor ”România transatlantică” și ”100 de pași pentru o cetățenie europeană activă”. Face parte din Global Shapers Community în cadrul World Economic Forum și este Young Strategic Leader în cadrul inițiativelor The Aspen Institute.

ALEGERI EUROPENE 2019

Eurodeputatul Marian-Jean Marinescu, la lansarea programului politic al PNL pentru europarlamentare: Principala prioritate trebuie să fie accesarea banilor europeni. Fără nici o amânare

Published

on

Eurodeputatul Marian-Jean Marinescu, vicepreședinte al grupului PPE în Parlamentul European și candidat PNL pentru un nou mandat, a declarat, luni, că principala misiune a Partidului Național Liberal trebuie să fie accesarea banilor europeni disponibili pentru infrastructură, coeziune și dezvoltare regională.

Marinescu, cel care a coordonat din partea Parlamentului European adoptarea Mecanismului de Interconectare a Europei prin care trei tronsoane de cale ferată și unul rutier din România au fost incluse între prioritățile viitoarei politici de transport a UE, a făcut aceste afirmații la evenimentul de lansare al programului PNL pentru alegerile europene.

Am spus în această seara la lansarea programului PNL că actualul guvern nu a început nici un proiect nou de infrastructură, iar asta nu face decât să țină în sărăcie tocmai cele mai sărace regiuni, Moldova și Oltenia, pentru care România primește, de fapt, banii pentru coeziune și dezvoltare regională. PNL-ul trebuie să acceseze după preluarea puterii banii europeni disponibili acum, în acest exercițiu financiar. Fără nici o amânare. 1 miliard de euro pentru cale ferată și sute de milioane pentru autostrăzi au fost lăsați de guvernul PSD-ALDE să zacă în conturile UE, asta în timp ce Oltenia și Moldova se zbat în sărăcie. Așa ceva nu mai trebuie permis”, a scris, ulterior, Marinescu pe Facebook.

 

Marian-Jean Marinescu este membru al Parlamentului European încă din 2007, odată cu aderarea României la Uniunea Europeană, fiind europarlamentarul român cu cel mai mare număr de dosare legislative coordonate. Cel mai recent, Marinescu a încheiat negocierile cu președinția română a Consiliului UE privind Mecanismul pentru Interconectarea Europei, noua politică europeană de transport. Din punct de vedere politic, Marian-Jean Marinescu este vicepreședinte al grupului PPE în Parlamentul European. În 2014 și 2017 a fost ales Europarlamentarul Anului la categoria Cercetare și Inovare. (Mai mult despre activitatea lui Marian-Jean Marinescu AICI)

Citiți și PNL și-a lansat programul politic pentru europarlamentare. Liberalii promit ridicarea MCV, aderarea României la Schengen și adoptarea monedei euro

Partidul Național Liberal și-a lansat luni seară programul politic privind alegerile europarlamentare, printre măsuri regăsindu-se atât aspecte ce țin de activitatea membrilor Parlamentului European, cât și angajamente și promisiuni politice în contextul unei ulterioare preluări a guvernării politice de la București.

Prima dintre propunerile concrete ale liberalilor se referă la înfiinţarea „unui mecanism care să monitorizeze situaţia statului de drept“ şi respectarea drepturilor fundamentale în toate statele UE, o măsură centrală pe care și-o asumă și familia politică europeană din care PNL face parte – PPE.

Propunerile concrete le care liberalii le-au avansat în programul lor sunt: 1) PNL va milita pentru ca România să adere cât mai curând la Spaţiul Schengen; 2) PNL va acţiona pentru aderarea României la Zona Euro; 3) PNL va obţine cel puţin la fel de multe fonduri europene pentru România în Bugetul Uniunii Europene 2021-2027 prin comparaţie cu perioada 2014-2020 şi va simplifica absorbţia lor; 4) PNL va sprijini un nivel al plăţilor directe la hectar pentru agricultorii români la nivelul mediu din Uniunea Europeană; 5) PNL va solicita şi va obţine fonduri europene pentru construcţia sau finalizarea lucrărilor la autostrada Piteşti – Sibiu, autostrada Comarnic – Braşov, autostrada Târgu Mureş – Iaşi – Ungheni, drumul expres Craiova – Piteşti şi şoseaua de centură a Municipiului Bucureşti; 6) PNL va solicita dublarea fondurilor europene pentru cadastrarea proprietăţilor din România. 7) PNL va propune reabilitarea tuturor clădirilor rezidenţiale încadrate în clasa seismică I; 8) PNL va sprijini reabilitarea termică, din bugetul Uniunii Europene 2021-2027, a 500.000 de apartamente din România; 9) PNL va propune un program de investiţii pentru a conecta toate oraşele României la reţeaua de distribuţie a gazelor până în 2024; 10) PNL va sprijini construcţia şi dotarea până în 2024 a trei spitale regionale la standarde europene.  

Continue Reading

Marian-Jean Marinescu

Comisar european, mesaj de susținere în limba română pentru Marian-Jean Marinescu: ”Este un bun român care se luptă pentru bunăstarea ţării sale, un bun european care crede în viitorul Uniunii”

Published

on

© The Parliament Magazine/ European Commission

Comisarul european pentru piață internă, industrie și antreprenoriat, Elżbieta Bieńkowska, a transmis luni un mesaj de susținere pentru eurodeputatul Marian-Jean Marinescu, candidat din partea PNL pentru un nou mandat în Parlamentul European.

Bieńkowska, cea care a lucrat îndeaproape cu Marinescu în diferite dosare privind industria europeană, a transmis mesajul său în limba română, în condițiile în care comisarul european a locuit la Craiova, orașul unde eurodeputatul PNL și-a desfășurat mare parte din activitatea politică națională.

Craiova a rămas în sufletul meu în copilărie, când am locuit la Craiova un an. De aceea, am fost încântată să aflu că unul dintre cei mai buni eurodeputaţi români cu care am colaborat în calitate de comisar european, dl Marian-Jean Marinescu, este din Craiova.  Marian-Jean Marinescu este un profesionist serios si integru, un bun român care se luptă pentru bunăstarea ţării sale, un bun european care crede în viitorul Uniunii. M-aș bucura ca Marian-Jean să continue activitatea în viitoarea legislatură a Parlamentului European”, se arată în mesajul lui Bieńkowska, publicat pe pagina de Facebook a lui Marian-Jean Marinescu.

Zilele trecute, mesaje de susținere pentru Marinescu au fost transmise și de Antonio Tajani, președintele Parlamentului European, și de Joseph Daul, președintele Partidului Popular European.

Citiți și
Liderul PPE, Joseph Daul, mesaj de susținere a candidaturii vicepreședintelui grupului PPE din Parlamentul European, Marian-Jean Marinescu, în contextul alegerilor din 26 mai
Președintele PE, Antonio Tajani, aprecieri la adresa eurodeputatului Marian-Jean Marinescu: Este o forță pentru România și Uniunea Europeană

Marian-Jean Marinescu este membru al Parlamentului European încă din 2007, odată cu aderarea României la Uniunea Europeană, fiind europarlamentarul român cu cel mai mare număr de dosare legislative coordonate. Cel mai recent, Marinescu a încheiat negocierile cu președinția română a Consiliului UE privind Mecanismul pentru Interconectarea Europei, noua politică europeană de transport. Din punct de vedere politic, Marian-Jean Marinescu este vicepreședinte al grupului PPE în Parlamentul European. În 2014 și 2017 a fost ales Europarlamentarul Anului la categoria Cercetare și Inovare. (Mai mult despre activitatea lui Marian-Jean Marinescu AICI)

Continue Reading

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI

Liderul PPE, Joseph Daul, mesaj de susținere a candidaturii vicepreședintelui grupului omonim din PE, Marian-Jean Marinescu, în contextul alegerilor din 26 mai

Published

on

Președintele Partidului Popular European (PPE), Joseph Daul, transmite un mesaj de apreciere a activității politice și a candidaturii vicepreședintelui grupului PPE din Parlamentul European, eurodeputatul Marian-Jean Marinescu, în contextul alegerilor europene din 26 mai, disponibil printr-o înregistrare video. 

 

Șeful popularilor europeni a transmis cuvintele sale de sprijin pentru un nou mandat în Parlamentul European al eurodeputatului liberal în contul relației îndelungate de lucru cu acesta, consolidată mai întâi din poziția pe care a ocupat-o anterior în legislativul de la Bruxelles ca președinte al grupului PPE și, ulterior, din actuala poziție de leadership a celei mai mari familii politice care se află la baza UE și la conducerea sa în ultimele decenii. 

Redăm mai jos mesajul lui Joseph Daul:

„Prieten loial, coleg serios și muncitor, excelent negociator și cu o bogată experiență politică: acesta este Marian- Jean Marinescu pentru mine. Încă de la începutul activității sale în Parlamentul European s-a bătut pentru cetățenii români, pentru a-i reprezenta cât mai bine posibil, și pentru ca România să aibă un loc cât mai onorabil în Europa. Marian-Jean, este o onoare pentru mine să lucrez împreună cu tine! Oameni ca tine m-au făcut să iubesc România și să devin un prieten al țării tale.”

Marian-Jean Marinescu este membru al Parlamentului European încă din 2007, odată cu aderarea României la Uniunea Europeană, fiind europarlamentarul român cu cel mai mare număr de dosare legislative coordonate. Cel mai recent, Marinescu a încheiat negocierile cu președinția română a Consiliului UE privind Mecanismul pentru Interconectarea Europei, noua politică europeană de transport. Din punct de vedere politic, Marian-Jean Marinescu este vicepreședinte al grupului PPE în Parlamentul European. În 2014 și 2017 a fost ales Europarlamentarul Anului la categoria Cercetare și Inovare. (Mai mult despre activitatea lui Marian-Jean Marinescu AICI)

Amintim faptul că Joseph Daul s-a aflat ieri, de Ziua Europei, la Sibiu, pentru a găzdui summitul PPE, alături de liderii europeni, precum președintele Klaus Iohannis sau cancelarul german Angela Merkel, președinții celor trei instituții ale triunghiului decizional de la Bruxelles, Donald Tusk, Jean-Claude Juncker și Antonio Tajani, dar și alături de candidatul PPE la șefia Comisiei Europene, Manfred Weber.

De la Sibiu, liderul PPE și-a exprimat sprijinul pentru toate acțiunile pe care președintele Iohannis le face pentru a se asigura că România se bucură de respectul cuvenit în Uniunea Europeană, dar și pentru cetățenii români. De asemenea, Daul a mai făcut referire și la protejarea democrației europene care este strâns legată de respectarea statului de drept. În acest sens, acesta a salutat eforturile președintelui României și ale cetățenilor care s-au opus corupției în stradă și și-a încheiat declarația cu următorul mesaj:

,,Sibiul va reprezenta întotdeauna pentru el orașul unde s-a decis viitorul Europei, ,,un viitor care se va construi pe valorile care au permis reconcilierea continentului nostru și care au adus speranță tuturor europenilor”.

Citiți și Președintele PPE, Joseph Daul: Îmi voi aminti întotdeauna Sibiul ca locul unde am decis viitorul Europei. România este o mare țară a Uniunii Europene, iar românii sunt un mare popor al continentului nostru

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Facebook

Advertisement

Trending