Connect with us

Marian-Jean Marinescu

Eurodeputatul Marian-Jean Marinescu (PNL, PPE): Pledez ca UE să aloce fonduri suplimentare pentru prevenirea, diagnosticarea și tratarea bolilor cardiovasculare care fac peste 1,8 milioane de victime anual în UE

Published

on

© European Parliament Media Center

Eurodeputatul Marian-Jean Marinescu (PNL, PPE), coordonator al grupului PPE în Comisia pentru Transport și Turism (TRAN) a Parlamentului European, pledează încă o dată ca UE să aloce fonduri suplimentare pentru cercetare și inovare pentru prevenirea, diagnosticarea și tratarea bolilor cardiovasculare, potrivit unui mesaj postat pe Facebook, de Ziua Mondială a Inimii.

,,Peste 1,8 milioane de oameni mor în UE din cauza bolilor cardiovasculare. Iar asta nu înseamnă doar suferință în mii de familii, ci și costuri de peste 210 miliarde de euro pe an. Astăzi, de Ziua Mondială a Inimii, pledez încă o dată pentru ca UE să aloce fonduri suplimentare pentru cercetare și inovare pentru prevenirea, diagnosticarea și tratarea bolilor cardiovasculare”, este mesajul transmis de eurodeputatul PNL.

Peste 10 % din decesele din UE în 2016 se datorau bolilor de inimă

Potrivit datelor publicate ieri de Eurostat, dintre cele 5,1 milioane de decese raportate în Uniunea Europeană (UE) în 2016, peste 609 000 s-au datorat bolilor coronariene, care includ atacuri de cord. Aproape 90% din aceste decese au vizat persoane cu vârsta peste 65 de ani (532 400 de decese, 87% din totalul UE).

La nivelul UE, rata deceselor cauzate de boli coronariene a fost de 1 190 de decese la un milion de locuitori în 2016. Aceasta a fost o scădere cu 14% de la 1 390 de decese la un milion de locuitori în 2011.

Bărbații au murit mai des din cauza bolilor coronariene decât femeile, cu 1 620 de decese la un milion de bărbați, comparativ cu 870 de decese la un milion de femei.

Rata de deces în urma bolilor de inimă, cea mai mare în Lituania, cea mai mică în Franța

Cu 5 610 decese cauzate de atacuri de cord la un milion de locuitori, Lituania a înregistrat cea mai mare rată în rândul statelor membre ale UE în 2016. A fost urmată de Letonia (4 000 de decese la un milion de locuitori), Ungaria (3 670), Slovacia (3 600) și România (3 000) în top 5. 

La polul opus, cele mai mici rate s-au înregistrat în Franța (470 decese la un milion de locuitori), Olanda (580) și Spania (640).

Cine este Marian-Jean Marinescu?

Marian-Jean Marinescu este coordonatul grupului PPE în cadrul Comisiei pentru Transport și Turism din Parlamentul European. Aflat la cel de-al patrulea mandat, este membru al Parlamentului European încă din 2007, odată cu aderarea României la Uniunea Europeană, fiind europarlamentarul român cu cel mai mare număr de dosare legislative coordonate. Cel mai recent, Marinescu a încheiat negocierile cu președinția română a Consiliului UE privind Mecanismul pentru Interconectarea Europei, noua politică europeană de transport. Din punct de vedere politic, Marian-Jean Marinescu este vicepreședinte al grupului PPE în Parlamentul European. În 2014 și 2017 a fost ales Europarlamentarul Anului la categoria Cercetare și Inovare. (Mai mult despre activitatea lui Marian-Jean Marinescu AICI).

 

Alexandra Loy este redactor și specialistă în afaceri europene. Deține un doctorat în domeniul științe politice, dobândit în anul 2018, cu tema analizării impactului președinției României la Consiliul Uniunii Europene asupra sistemului național de coordonare a afacerilor europene. Alexandra este membru al comunității academice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI

Eurodeputatul Marian-Jean Marinescu îl felicită pe Joseph Daul pentru activitatea sa în fruntea PPE: ”Europa are nevoie de mai mulți lideri ca dumneavoastră”

Published

on

© Marian Jean-Marinescu

Europarlamentarul Marian Jean-Marinescu (PNL,PPE), după o muncă de echipă de 12 ani alături de președintele Partidului Popularilor Europeni, Joseph Daul, i-a transmis un mesaj de apreciere la sfârșitului mandatului său și i-a mulțumit pentru ajutorul oferit României: ”Europa are nevoie de mai mulți lideri ca dumneavoastră”.

Potrivit deputatului liberal Marian-Jean Marinescu, Joseph Daul a fost un ”președinte înțelept” care a avut o contribuție decisivă la evoluția PPE, solida formațiune politică europeană de astăzi”.

Noua conducere a Partidului Popularilor Europeani va fi preluată de președintele în exercițiu al Consiliului European, Donald Tusk, aceasta este o premieră pentru Partidului Popularilor Europeni, fiind primul est-european în fruntea PPE. Acesta își va prelua mandatul de la 1 decembrie.

Citiți și: Primul est-european în fruntea PPE: Donald Tusk a fost ales președintele Partidului Popular European


Marian-Jean Marinescu este coordonatul grupului PPE în cadrul Comisiei pentru Transport și Turism din Parlamentul European. Aflat la cel de-al patrulea mandat, este membru al Parlamentului European încă din 2007, odată cu aderarea României la Uniunea Europeană, fiind europarlamentarul român cu cel mai mare număr de dosare legislative coordonate. Cel mai recent, Marinescu a încheiat negocierile cu președinția română a Consiliului UE privind Mecanismul pentru Interconectarea Europei, noua politică europeană de transport. Din punct de vedere politic, Marian-Jean Marinescu este vicepreședinte al grupului PPE în Parlamentul European. În 2014 și 2017 a fost ales Europarlamentarul Anului la categoria Cercetare și Inovare. (Mai mult despre activitatea lui Marian-Jean Marinescu AICI).

Continue Reading

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI

Marian-Jean Marinescu, coordonatorul PPE în Comisia TRAN: Avem în Adina Vălean un potențial comisar pentru transporturi care înțelege că trebuie să fie alături de Parlamentul European

Published

on

Adina Vălean este un potențial comisar pentru transporturi care înțelege ă trebuie să fie alături de Parlamentul European în a respinge tăierile de buget din acest sector pe care le propune Consiliul Uniunii Europene, a declarat Marian-Jean Marinescu, coordonatorul grupului PPE în Comisia pentru transport din Parlamentul European, după ce Vălean a fost validată de Comisia TRAN

”Adina Vălean ne-a convins. Candidatura sa a trecut cu 36 de voturi de coordonatorii din TRAN. Avem în Adina Ioana Vălean un potențial comisar pentru transporturi care înțelege că trebuie să fie alături de Parlament în a respinge tăierile de buget din acest sector, pe care le propune Consiliul. Transporturile au nevoie de finanțare corespunzătoare pentru investiții și pentru a face față revoluției tehnologice pe care o traversăm cu toții, îmbunătățind siguranța transportului și condiții de muncă ale transportatorilor. Este concluzia mea, în calitate de coordonator al Grupului PPE pentru în comisia TRAN, după audierea de astăzi, din Comisia TRAN”, a scris Marinescu pe Facebook.

Comisarul european desemnat pentru domeniul transporturilor, Adina Vălean, a fost validată de Comisia pentru transport din Parlamentul European pentru funcția de membru al Comisiei Europene.

Candidatura lui Vălean a trecut cu 36 de voturi pentru, fiind necesară o majoritate de două treimi din membrii Comisiei TRAN.

Potrivit surselor citate, Adina Vălean a fost votată de cinci grupuri politice (PPE, S&D, Renew Europe, ECR și GUE), nu a primit votul extremei drepte, în timp ce Verzii au solicitat o nouă rundă de întrebări suplimentare.

Continue Reading

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI

Eurodeputatul Marian-Jean Marinescu (PNL, PPE) acuză statele membre de limbaj dublu în contextul aplicării măsurilor pentru reducerea emisiilor de CO2

Published

on

© European Parliament

Eurodeputatul Marian-Jean Marinescu (PNL, PPE), coordonatorul grupului PPE în Comisia pentru transport și turism din Parlamentul European, denunță limbajul dublu al statelor membre în contextul reducerii emisiilor de CO2, potrivit unui mesaj pe Facebook.

 

În cadrul unei sesiuni de dezbatere privind conectivitatea sustenabilă, din Parlamentul European, eurodeputatul PNL a explicat că decarbonizarea aviației poate avea rezultate imediate odată cu aplicarea Cerului Unic European, inițiativă care vizează eficientizarea traficului aerian și a serviciilor oferite pasagerilor liniilor aeriene prin reducerea fragmentării spațiului aerian european, însă statele membre, susținătoare a reducerii emisiilor de dioxid de carbon, blochează această măsură.

,,Măsurile pe care UE și companiile din aviație le iau pentru reducerea emisiilor de CO2 trebuie să nu ucidă competitivitatea acestor companii și nici să reducă locurile de muncă. Deciziile UE de reglementare trebui să se bazeze pe inovare și pe rezultatele concrete ale cercetătorilor din domeniu. Fondurile din programul Horizon nu ar trebui, de pildă, folosite pentru salariile profesorilor, ci pentru cercetare cu rezultate concrete. Decarbonizarea aviației poate avea rezultate imediate o dată cu aplicarea Cerului Unic European. Din păcate, avem de-a face cu un limbaj dublu: statele membre, pe de o parte vorbesc despre decarbonizare, iar pe de alta, blochează o măsură simplă și cu rezultate imediate, cum este Cerul Unic European”, scrie Marian-Jean Marinescu pe Facebook.

Marian-Jean Marinescu este coordonatul grupului PPE în cadrul Comisiei pentru Transport și Turism din Parlamentul European. Aflat la cel de-al patrulea mandat, este membru al Parlamentului European încă din 2007, odată cu aderarea României la Uniunea Europeană, fiind europarlamentarul român cu cel mai mare număr de dosare legislative coordonate. Cel mai recent, Marinescu a încheiat negocierile cu președinția română a Consiliului UE privind Mecanismul pentru Interconectarea Europei, noua politică europeană de transport. Din punct de vedere politic, Marian-Jean Marinescu este vicepreședinte al grupului PPE în Parlamentul European. În 2014 și 2017 a fost ales Europarlamentarul Anului la categoria Cercetare și Inovare. (Mai mult despre activitatea lui Marian-Jean Marinescu AICI).

Continue Reading

Facebook

Advertisement
Advertisement

Trending