Eurodeputatul Marian-Jean Marinescu (PNL, PPE), propuneri pentru a diminua riscul suspendării fondurilor europene: Ele sunt adresate dezvoltării economice și sunt pentru cetățeni

Fondurile europene sunt adresate dezvoltării economice ale unui stat membru și pentru cetățenii săi, reamintește eurodeputatul Marian-Jean Marinescu (PNL, PPE), în condițiile în care regulamentele propuse de Comisia Europeană pentru viitoarea perioadă de programare financiare conțin criterii ce se referă la regulile statului de drept și la condiționalitatea macro-economică.

Foto: European Parliament

Suspendarea fondurilor europene în cazul în care un stat nu respectă regulile statului de drept și este un lucru foarte important. Există o astfel de prevedere orizontal în toate regulamentele pentru toate politicile europene. Este foarte important acest lucru pentru că dacă guvernul actual din România continuă ceea ce face în acest moment vom ajunge foarte curând în această situație. Se pare că acestui guvern nu îi pasă și nu-l interesează banii europeni care ar putea să facă diferența în România și să putem să sperăm la dezvoltare”, a declarat Marinescu, vicepreședinte al grupului PPE în Parlamentul European.

Eurodeputatul român a făcut aceste precizări în contextul în care se numără printre membrii Parlamentului European care au elaborat primul raport pentru politica europeană de transport și Facilitatea de Conectare a Europei în contextul noului cadru financiar multianual 2021-2027.

Eu am încercat să diminuez acest efect pentru că este vorba despre cetățenii României. Fondurile europene sunt adresate dezvoltării economice. Am introdus un text care spune că se va proceda în acord cu prevederile regulamentului special pentru acest lucru. Un regulament care a fost trimis către Parlament și către Consiliu împreună cu regulamentul pentru buget și va fi negociat cu orice alt regulament”, a detaliat Marinescu. 

”Am introdus în același timp și condiționalitatea macro-economică. Statele membre trebuie să pună în aplicare recomandările Uniunii. Există un mecanism special acceptat de statele membre în această direcție. Aceste recomandări sunt câteodată destul de complicate și pentru Franța, Germania, Finlanda sau Olanda. Am încercat să combin cele două pentru a ajunge la un rezultat care să nu pună în pericol posibilitatea de dezvoltare pentru cetățenii europeni”, a mai spus eurodeputatul român.

 

.

One Response to Eurodeputatul Marian-Jean Marinescu (PNL, PPE), propuneri pentru a diminua riscul suspendării fondurilor europene: Ele sunt adresate dezvoltării economice și sunt pentru cetățeni

  1. Lavinia Stefanescu 19/07/2018 at 11:40

    Ce spune acest domn nu este adevarat. Toata Europa stie ca fondurile europene care sunt trimise in Romania sunt furate pana la ultimul cent. Nici un euro nu ajunge in folosul cetateanului de rand. Nu s-a dezvoltat nimic economic cu banii europeni. Dimpotriva, Romania a primit si premiul celei mai corupte tari cu fonduri europene.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.