Connect with us

Mircea Hava

Eurodeputatul Mircea Hava (PNL, PPE): Crăciunul e despre acasă, iar pentru mine asta înseamnă Alba Iulia

Published

on

© Mircea Hava/Facebook

Eurodeputatul Mircea Hava (PNL, PPE) a transmis un mesaj cu ocazia sărbătorilor de iarnă, într-o postare pe Facebook.

„Oriunde în Europa ne poartă viața, sărbătorile tot acasă sunt. Și oricâte baiuri s-au adunat într-un an, dispar ca prin minune, odată ajunși acasă. Crăciunul e despre acasă iar pentru mine asta înseamnă, mereu, Alba Iulia”, este mesajul transmis de acesta.

Alexandra Loy este redactor și specialistă în afaceri europene. Deține un doctorat în domeniul științe politice, dobândit în anul 2018, cu tema analizării impactului președinției României la Consiliul Uniunii Europene asupra sistemului național de coordonare a afacerilor europene. Alexandra este membru al comunității academice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative.

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI

Eurodeputatul Mircea Hava atrage atenția asupra consecințelor majorării țintei de decarbonizare la 60% până în 2030: Este un proiect care nu ține cont de ce are nevoie România și foarte multe alte state ale UE

Published

on

© European Union 2019 - Source : EP

Reducerea emisiilor de CO2 cu 55% până în 2030 reprezintă un efort financiar uriaș de aproape 90 de miliarde de euro, iar accelerarea acestui obiectiv către 60% este un proiect care nu ține cont de ce are nevoie România și foarte multe alte state membre ale Uniunii Europene, mai ales în contextul actualei crize, a transmis eurodeputatul Mircea Hava (PNL, PPE), membru al Comisiei pentru Dezvoltare Rurală din Parlamentul European.

Parlamentul European a votat miercuri în favoarea unui obiectiv obligatoriu juridic de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră în Uniunea Europeană cu 60% până în 2030, faţă de nivelul din 1990, conform rezultatelor votului.

Mircea Hava a amintit că alături de cel mai mare grup politic din Parlamentul European, grupul PPE, a susținut ținta propusă de Comisia Europeană de 55%, pe baza studiilor de impact cu care experții acesteia au susținut această propunere, semnalând în același timp că ”neutralitatea climatică va fi o țintă plauzibilă doar dacă este evaluată la comun, nu raportându-ne la fiecare țară în parte”.

”Toată lumea vrea ca Europa să devină un continent neutru climatic în 2050, dar cred că fiecare stat membru va căuta să se angajeze responsabil față de aceste ținte, responsabil față de cetățenii săi și față de industria sa. În mod clar realitățile și nevoile României sunt cu totul altele, comparativ cu state care au deja toate atuurile dezvoltării”, a subliniat eurodeputatul român.

”Există argumente clare pentru a ne îndrepta spre o Legea Europeană a Climei, însă nu trebuie să ne pedepsim singuri pentru faptul că deținem a patra rezervă de gaze naturale din Europa. Invocarea unui astfel de subiect la modă ca „neutralitatea climatică”, în condițiile în care Europa are o „contribuție” nocivă (emisii de CO2) de puțin peste 9% în context mondial, pălește dacă privim la ce ne doare pe noi. N-aș vrea să cred că România a trimis în Parlamentul European politicieni căzuți în patima ipocriziei, animați de interese electorale care „sună bine”, fără răspunsuri clare la ce ne afectează și care se vor înghesui peste câțiva ani să ceară amendamente de amânare la atingerea țintelor nerealiste votate acum”, a conchis europarlamentarul român.

Europarlamentarii au votat miercuri cu 392 de voturi pentru, 161 de voturi împotriva și 142 de abțineri asupra obiectivului obligatoriu juridic de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră în Uniunea Europeană cu 60% până în 2030, faţă de nivelul din 1990.

Continue Reading

Mircea Hava

Eurodeputatul Mircea Hava: Alba Iulia are, în acest moment, 70 de milioane de euro care se vor regăsi în dezvoltarea sa

Published

on

© European Union 2019 - Source : EP

 

Europarlamentarul Mircea Hava (PNL, PPE) a menționat într-o postare pe pagina de Facebook faptul că în prezent, Alba Iulia beneficiază de 70 de milioane de euro pentru propria dezvoltare.

„Alba Iulia are, în acest moment, 70 de milioane de euro care se vor regăsi în dezvoltarea acestui oraș. Nu i-am adus pentru glorie, ci pentru ca echipa actuală să poată continua dezvoltarea. Restul candidaților, o spun conștient, nu pot nici măcar să comită un plagiat pe aceasta temă pentru că n-ar avea idee de unde să înceapă”, a scris acesta.

De asemenea, Mircea Hava a mai precizat în repetate rânduri că România nu poate risipi banii cetățenilor europeni în zone care nu pot genera o creștere reală PIB-ului, care nu ne fac mai competitivi în Europa, care nu ne conectează mai bine cu Europa.


Mircea Hava se află la primul mandat ca membru al Parlamentului European, începând din luna iulie 2019, poziție care i-a permis ocuparea fotoliului de vice-președinte al Delegației pentru Relațiile cu Canada, precum și cel de membru în cadrul Comisiei pentru Dezvoltare Regională. De asemenea, europarlamentarul român, membru al delegației PNL din grupul PPE, este membru supleant în Comisia pentru Bugete și Delegația la Comisia parlamentară mixtă UE-Chile. 

Anterior poziției de eurodeputat, Mircea Hava a fost primarul Municipiului Alba Iulia, iar sub conducerea sa, administrația a absorbit 300 de milioane de euro bani europeni. Astfel, Alba Iulia s-a situat pe primul loc în topul absorbției de fonduri nerambursabile în rândul municipiilor din România. De asemenea, a coordonat proiectul Alba Iulia Smart City, susținând dezvoltarea infrastructurii inteligente, digitale și a serviciilor publice construite în jurul cetățeanului. În 2018, revista Forbes a apreciat activitatea lui Hava ca primar, situând Alba Iulia între primele 10 orașe ale României, și consacrându-l pe acesta drept unul dintre cei mai performanți edili din România.

Continue Reading

Mircea Hava

Mircea Hava: Autoritățile locale din Alba vor încheia parteneriate pentru dezvoltarea unei rețele feroviare metropolitane din bani europeni

Published

on

© Mircea Hava/ Facebook

Autoritățile locale de la nivel municipal din Alba vor încheia parteneriate pentru dezvoltarea unei rețele feroviare metropolitane din bani europeni, în cooperare cu Compania Națională Căile Ferate Române și Autoritatea pentru Reformă Feroviară, a anunțat eurodeputatul Mircea Hava (PNL, PPE), fost primar al orașului Alba Iulia, în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate sâmbătă la sediul PNL Alba, la care au participat şi actualii edili din Alba Iulia, Blaj, Cugir şi Sebeş, precum şi directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Centru, Simion Creţu, informează Agerpres.

Hava a anunţat că ar urma să fie încheiate parteneriate între autorităţile publice locale interesate, în cazul de faţă între administraţiile locale Alba Iulia, Sebeş, Cugir, Blaj, Teiuş, Aiud, Ocna Mureş şi Consiliul Judeţean Alba, şi Compania Naţională Căile Ferate Române şi/sau Autoritatea pentru Reformă Feroviară, pentru accesarea de fonduri europene prin Programul Operațional Transport. 

Potrivit fostului edil, un astfel de proiect de infrastructură ar fi justificat de numărul ridicat de navetiști – peste 150.000 – în Zona Urbană Funcțională (ZUF) Alba Iulia și zona Sebeș-Cugir, iar dacă s-ar adăuga zonele Aiud – Teiuş – Blaj – Ocna Mureş, s-ar genera o masă demografică deservită crescută cu încă cel puţin 80.000 de locuitori.

De altfel,  rata navetismului din ZUF Alba Iulia e una dintre cele mai mari din ţară – locul 5, după Piteşti, Ploieşti, Deva şi Târgovişte.

În plus, eurodeputatul a menționat și necesitatea transportului ieftin, sigur şi optimizat al forţei de muncă între centrele urbane şi ariile urbane funcţionale ale acestora, cât mai aproape de platformele industriale locale sau de instituţiile publice şi activităţile comerciale, precum şi despre nevoia de integrare a acestui tip de transport cu transportul public local şi judeţean de călători.

În cazul în care finanțarea de la UE ar fi obținută, proiectul de infrastructură ar putea fi finalizat cel mai devreme în patru ani.

 

Continue Reading

Facebook

Europe Talks 2020 – Survey

Lansarea Consiliului Național pentru Transformare Digitală

Dragoș Pîslaru7 mins ago

Eurodeputatul Dragoș Pîslaru, la audierea lui Cosmin Boiangiu: Autoritatea Europeană a Muncii este pe mâini bune. Coordonarea în domeniul protecției sociale și al muncii este fundamentală

INTERNAȚIONAL59 mins ago

Turcia va face toți pașii juridici și diplomatici necesari privind caricatura președintelui Erdogan din revista franceză Charlie Hebdo

Corina Crețu1 hour ago

Corina Crețu: Voi milita în Parlamentul European pentru a transforma garanția pentru copii în realitate, în România și în țările UE unde românii și-au întemeiat o familie

MAREA BRITANIE1 hour ago

Marea Britanie cere aliaților din NATO să fie solidari privind libertatea de exprimare în disputa Franța-Turcia

ROMÂNIA2 hours ago

Ambasadorul României la Paris: Vizita premierului Ludovic Orban, foarte importantă pentru relația bilaterală și evocatoare pentru multele lucruri care ne leagă

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI2 hours ago

Eurodeputatul Rareș Bogdan: Decizia Parlamentului European de a acorda Premiul Saharov 2020 opoziției democratice din Belarus insuflă curaj tuturor celor care luptă împotriva dictaturii

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI2 hours ago

Liderul eurodeputaților români din PPE, Rareș Bogdan, apără interesele României privind tranziția verde a UE: Interesul național, exprimat de Klaus Iohannis, nu este negociabil

PARLAMENTUL EUROPEAN2 hours ago

COVID-19: Majoritatea activităților Parlamentului European se vor desfășura la distanță și în noiembrie

ROMÂNIA3 hours ago

Vicepremierul Raluca Turcan: Am primit asigurări că proiectele de infrastructură ale României din cadrul Inițiativei celor 3 Mări vor primi finanțare

CONSILIUL EUROPEAN3 hours ago

COVID-19: Președintele Consiliului European, Charles Michel, pledează pentru o ”Uniune a testelor și vaccinurilor”: Această criză a arătat deja că nicio ţară nu se poate descurca singură

Dragoș Pîslaru7 mins ago

Eurodeputatul Dragoș Pîslaru, la audierea lui Cosmin Boiangiu: Autoritatea Europeană a Muncii este pe mâini bune. Coordonarea în domeniul protecției sociale și al muncii este fundamentală

ROMÂNIA1 day ago

Ela Moraru, CEO Google România: Consiliul Naţional pentru Transformare Digitală ar trebui să susțină și să promoveze continuarea studiilor de către femei în domeniul IT&C, fiind necesară această forță de muncă

ROMÂNIA1 day ago

Violeta Luca, Microsoft: Crearea CNTD vine într-un moment foarte bun, pe o bază în care digitalizarea s-a făcut într-un ritm accelerat, efectul de transformare fiind unul structural

ROMÂNIA1 day ago

Lansarea CNTD. Călin Bota, secretar de stat în cadrul MFE: Vom colabora foarte bine cu ADR și în perioada următoare vom găsi soluții astfel încât marile sisteme publice să poată fi digitalizate

ROMÂNIA1 day ago

Sabin Sărmaș, președinte ADR: Consiliul Naţional pentru Transformare Digitală este un mic minister al transformării digitale a României, cu expertiză din mediul privat pentru instituțiile statului

Dacian Cioloș2 days ago

Dacian Cioloș a votat adaptarea Politicii Agricole Comune la nevoile de mediu și protecția, în premieră, a lucrătorilor sezonieri prin condiționarea plății subvenției către ferme de respectarea drepturilor muncitorilor

ROMÂNIA5 days ago

Guvernul a aprobat proiectul privind structura suport în cazul celor 15 procurori delegați la Parchetul European, condus de Laura Codruța Kövesi

ROMÂNIA1 week ago

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu: Urmează discuţii foarte dure cu agenţiile de rating şi cu Comisia Europeană

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI2 weeks ago

Marian-Jean Marinescu, raportorul PE pentru politica de transport a UE: Comisia Europeană trebuie să prioritizeze finalizarea coridoarelor strategice și alocarea integrală a fondurilor pentru atingerea acestui obiectiv

ROMÂNIA2 weeks ago

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros: România a atras în acest an fonduri europene pentru agricultură de peste două miliarde de euro

Advertisement
Advertisement

Trending