Eurodeputatul PNL, PPE Siegfried Mureșan a propus transferarea celor 555 de milioane de euro nefolosiți în 2017 în bugetul UE de anul acesta

Eurodeputatul Siegfried Mureșan (PNL, PPE) a prezentat astăzi în Comisia pentru bugete a Parlamentului European raportul privind introducerea surplusului bugetar din 2017 în Bugetul Uniunii Europene din 2018.

Foto: Facebook.com/Siegfried Mureșan

Siegfried Mureșan a propus transferarea celor 555 de milioane de euro nefolosite anul trecut: “Am prezentat astăzi în Comisia pentru bugete a Parlamentului European raportul meu privind introduce surplusului bugetar din 2017 în Bugetul Uniunii Europene din 2018. Astfel, 555 de milioane de euro din bugetul european din 2017 urmează să fie transferate ca venituri în bugetul de anul acesta.”

“Totodată, am reamintit propunerea de a crea o rezervă specială în Bugetul UE care să fie completată cu bani din venituri neprevăzute, precum surplusul bugetar și amenzile date de UE, și care să fie folosită ca posibilități de finanțare suplimentară când ne confruntăm cu noi provocări. Bugetul UE trebuie să fie flexibil să putem răspunde situațiilor neprevăzute în domenii precum securitatea”, a mai precizat deputatul european.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.