Connect with us

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI

Eurodeputatul Ramona Mănescu (PPE): Tratatul INF, șansa Uniunii Europene de a dovedi că este un jucător global

Published

on

Suspendarea aplicării Tratatului privind Forțele Nucleare Intermediare de către Statele Unite și de către Rusia reprezintă un moment de criză care destabilizează profund echilibrul de securitate existent, o criză cât se poate de reală în care Europa se află în prima linie a amenințărilor, afirmă eurodeputatul Ramona Mănescu (PPE) într-un articol – analiză publicat pe LinkedIn.

”Consider că este momentul cel mai bun în care Uniunea Europeană poate dovedi, prin fapte, că este o adevarată putere globală. Criza de securitate este cât se poate de reală, iar Europa se află în prima linie a amenințărilor potențiale”, a mai spus Mănescu.

Redăm integral conținutul articolului:

”Recent, am votat in plenul Parlamentului European o Rezolutie referitoare la viitorul Tratatului privind forțele nucleare cu rază medie de acțiune și la impactul asupra Uniunii Europene – pe scurt, este vorba despre defunctul Tratat INF si impactul asupra securitatii Europei.

Asa cum se intampla adesea, momentele de criza sunt cele fac diferenta dintre cei puternici si intelepti pe de o parte si cei slabi si nepregatiti pe de alta.

Suspendarea aplicarii Tratatului INF de catre cei doi semnatari, SUA si Rusia, este un astfel de moment de adevarata criza. Nu doar ca situatia creata ne arunca cu 30 de ani in trecut, dar si destabilizeaza profund echilibrul de securitate existent pana la 1 Februarie in Europa. Practic, amenintarea nucleara revine deasupra capului a 500 de milioane de euopeni.

Nu sunt eu cea care vorbeste despre aceasta amenintare, ci Valeri Kuzmin, ambasadorul Rusiei la Bucuresti. Ministerul Apărării al Federaţiei Ruse a cerut distrugerea de catre SUA a lansatoarelor universale Mk-41 desfasurate la Deveselu. Valeri Kuzmin a completat si detaliat aceasta cerere: „Nu sunt plănuite acţiuni ostile, neprietenoase şi vă pot asigura că Rusia nu are intenţii cu caracter ostil, agresiv faţă de România. Deocamdată, nimic nu se va schimba”.

Cine stie sa citeasca un text diplomatic, vede clar in aceasta exprimare si amenintarea voalata.

Consider ca este momentul cel mai bun in care Uniunea Europeana poate dovedi, prin fapte, ca este o adevarata putere globala. Criza de securitate este cat se poate de reala, iar Europa se afla in prima linie a amenintarilor potentiale. In acelasi timp, diparitia Tratatului INF are consecinte globale. Alte tari, precum China, India, Iran, Israel, Pakistan sau Corea de Nord se simt incurajate in pretentiilor lor nucleare si sigur vom vedea noi alocari de resurse pentru programele militare care implica dezvoltarea de rachete balistice si de croaziera. Tocmai din aceste motive, UE poate, prin readucerea la masa negocierilor a Rusiei si Statelor Unite, sa-si asigure atat propria securitate cat si pe cea a lumii intregi.

Tratatul INF acopera problematica rachetelor balistice nucleare și convenționale și a rachetelor de croazieră cu lansare de la sol cu raza de acțiune între 500 și 5 500 km. Din Crimeea pana in Portugalia sunt 3.500 de km. Ca urmare, UE este, pe buna dreptate, preocupata in a restabili echilibrul de securitate si are un interes justificat in a initia si media procesul de negociere catre un rezultat pozitiv.

Faptul ca UE nu este implicata nici in programe de dezvoltare a armelor nucleare si nici a rachetelor balistice sau de croaziera, si are in mod constant o pozitie pacifista, da credibilitate in asumarea unui rol de lider in negocierea unui nou tratat INF.

Consider ca UE are datoria sa initieze acest efort diplomatic, pornind de la o evaluare a amenințărilor, analizând implicațiile pentru securitatea UE în cazul în care nu vom mai beneficia de protectia oferita de un Tratat INF. Aceasta evaluare trebuie sa plece de la acele surse de informatii pe care ne bazam, atunci cand este vorba despre securitatea Uniunii Europene si anume sursele NATO. Aceasta organizatie, singurul garant de securitate al UE, a avertizat in mod constant, in ultimii patru ani, asupra incalcarii de catre Rusia a conditiilor tratatului INF.

Nu am niciun dubiu cu privire la capacitatea UE de a aduce toti stakeholderii la masa negocierilor, in cel mai scurt timp.

Mult mai problematic va fi insa a-i convinge pe acesti stakeholderi de necesitatea si beneficiile unui tratat INF functional si, mai ales, de ai determina sa respecte un astfel de acord. SUA, in acest moment, nu are decat argumente militare in a convinge Rusia sa vina la masa negocierilor. Rusia, pe de alta parte, spune ca nu este interesata in a initia niciun fel de negocieri.

Aici insa intervin calitatile unice de care se bucura Uniunea Europeana. UE are o forta economica, politica si diplomatica considerabila. Aceasta putere aduce cu sine si acele instrumente de interventie si convingere necesare atingerii scopurilor, daca intr-adevar dorim acest lucru.

Stim deja ca sanctiunile economice, daca sunt aplicate coerent si consecvent, dau rezultate. Sincer, consider ca Uniunea Europeana nu a utilizat, nici pe departe aceste instrumente la capacitate maxima. Mereu au existat presiuni din partea unor sau altor State Membre, care aveau interese economice bilaterale, pe diferite dosare, in a diminua asprimea sanctiunilor economice. Mai mult, politicile nationale nu au fost intotdeauna in concordanta cu cele europene.

Cel mai bun exemplu il reprezinta dosarul energetic, unde vedem cum insistenta Germaniei in a avansa cu proiectul Nord Stream 2 este in totala opozitie cu obiectivul asumat al UE de a diversifica sursele de import pentru gaz si de a spori securitatea alimentarii.

Consider ca pozitia, recent exprimata de ministrul danez de externe Anders Samuelsen, conform careia evaluarea proiectelor majore trebuie facuta dintr-o perspectiva mai larga, care sa includa si criteriile de aparare, securitate si interese de politica externa, va trebui sa devina regula. Privit astfel, proiectul Nord Stream 2, ar trebui sa fie printre primele afectate. Refuz sa cred ca interesele financiare ale Uniper, Wintershall, Engie, OMV si Royal Dutch Shell vor continua sa primeze in fata nevoilor de securitate a 500 de milioane de europeni.

De fapt, daca trecem de aparente, si mergem in profunzime cu analiza motivelor Rusiei in a genera o rupere a Tratatului INF, ajungem tot la argumente economice si geo-politice. Am convingerea ca Rusia nu va impinge niciodata lucrurile pana la nivelul unui conflict deschis, cu atat mai putin unul care sa implice arme nucleare. Dar, in jocul politic si economic pe care il face, Moscova are nevoie de cat mai multe carti pe care sa le arunce pe masa negocierilor. Si oare ce carte este mai puternica decat cea a securitatii nucleare? Cu dibacie, Putin a impins lucrurile pana la nivelul la care a fost eliberat de constrangerile intelegerii dintre Reagan si Gorbaciov si poate, inca o data, sa negocieze dosarul nuclear in schimbul unor avantaje economice majore si a unei influente politice renascuta.

Exact in acest punct intervine sansa Uniunii Europene, de a se ridica la nivelul la care afirma ca este, politic, diplomatic si economic. Nu putem lasa batausul clasei sa creada ca orice este permis, ca nu exista consecinte pentru faptele sale si sa-si salveze cercul de oligarhi prin aliante toxice cu diferite State Membre. Daca ne dorim o Europa unita, construita pe valori si interese comune solide, nu mai sunt suficiente vorbele, este nevoie si de fapte si nu doar in Est ci si in Vest”.

Alin Mituța

Alin Mituța, la plenara inaugurală a Conferinței privind Viitorul Europei: E o șansă enormă pe care noi, românii, o avem pentru a face o Europă a viitorului care să arate așa cum ne-am dori

Published

on

© Alin Mituța/arhivă personală

Eurodeputatul Alin Mituța (USR PLUS, Renew Europe) a apreciat atmosfera de la plenara inaugurală a Conferinței privind Viitorul Europei ca fiind „bună și optimistă” și a subliniat că este o șansă pentru români pentru a contura viitorul așa cum și-l doresc, potrivit unui mesaj pe Facebook. În acest sens, el a atras atenția că evenimentul va aduce schimbare doar dacă cetățenii se vor implica. 

„Atmosferă bună și optimistă la prima plenară a Conferinței pentru Viitorul Europei. Europarlamentari, comisari, parlamentari naționali, reprezentanți ai societății civile și cetățeni au vorbit despre așteptările lor de la acest exercițiu de democrație participativă, care se întâmplă pentru prima dată în istoria UE . Marea majoritate sunt de acord că cetățenii trebuie să fie în centrul atenției și că trebuie ca instituțiile europene să îi asculte, nu doar să îi audă. Mai sunt de acord că trebuie să fim ambițioși să ajungem chiar la modificări de tratate, dacă va fi necesar. (…) Conferința aceasta va avea succes și va duce la schimbări reale doar dacă cetățenii se vor implica. E o șansă enormă pe care noi, românii o avem pentru a face o Europă a viitorului care să arate așa cum ne-am dori”, a scris eurodeputatul român pe Facebook.

În continuare, Alin Mituța a descris etapele următoare ale Conferinței care se va încheia în 2022.

„După această primă plenară introductivă, urmează să ne împărțim pe grupuri de lucru și să discutăm concret pe teme concrete, de la schimbări climatice, la sănătate, social, finanțe, agricultură sau cadru instituțional. În toamnă vor începe să funcționeze și patru agore ale cetățenilor formate fiecare din câte 200 de cetățeni aleși aleatoriu din toate statele membre, inclusiv din România. Propunerile lor vor ajunge pe masa plenarei împreună cu cele venite pe platforma online futureu.europa.eu. Din octombrie ne vom întâlni din nou în plen și în fiecare lună apoi, până în mai 2022 când ar trebui să avem adoptate concluziile Conferinței, care vor fi apoi implementate”, a mai spus el. 

Nu în ultimul rând, eurodeputatul a enumerat câteva dintre așteptările sale privind conținutul acestor concluzii, pe care s-a angajat, totodată, să le apere în cadrul plenarei:

  • competențe UE în sănătate: România are nevoie de sprijin european pentru a reforma sistemul de sănătate și a-l aduce la standarde europene; avem nevoie de standarde minime de calitate a serviciilor medicale, de mai mulți bani europeni pentru infrastructură și dotări, de cooperare mai bună în ceea ce privește bolile rare, transplantul, îngrijirea marilor arși șamd
  • competențe UE în educație: standarde minime de calitate, cadru comun de evaluare a țcolilor și universităților, mai multă mobilitate, mai mult sprijin pentru cercetare; includerea de cursuri de educație civică legată de UE în curricula educațională.
  • crearea unui Procuror European pentru Mediu: acesta ar trebui să funcționeze în coordonare cu Procurorul European Codruța Kovesi în a investiga infracțiuni de mediu care afectează întreaga UE, precum tăierile ilegale de pădure sau transporturile ilegale de deșeuri.
  • crearea unui mecanism permanent de implicare a cetățenilor în deciziile UE: nu mai e suficient să ascultăm oamenii la vot, la fiecare 5 ani, ci trebuie să creăm un sistem prin care cetățenii și societatea civilă să fie consultați în fiecare an cu privire la prioritățile UE, iar concluziile lor să meargă direct la Comisie care trebuie să le ia în considerare când stabilește inițiativele pentru anul următor; mai mult, aceste priorități cetățenești trebuie să aibă un buget participativ alocat din care să fie finanțate.

„Acestea sunt doar câteva din prioritățile mele în plenara Conferinței și sper ca ele să fie completate și îmbunătățite ascultându-vă”, a mai precizat eurodeputatul Renew Europe. 

Alături de acesta, la sesiunea plenară a Conferinței privind Viitorul Europei au participat și eurodeputații români Siegfried Mureșan, vicepreședintele grupului PPE, și Victor Negrescu, vicepreședintele Comisiei pentru Cultură și Educație din Parlamentul European, membru în grupul S&D.

Siegfried Mureșan a declarat în intervenția sa:

„Uniunea Europeană s-a confruntat cu trei crize semnificative în ultimii 10 ani: criza economică și financiară acum 10 ani, criza migrației și a refugiaților acum 5 ani și acum pandemia de COVID-19. Niciuna din acestea nu a fost creată de Uniunea Europeană, dar în toate aceste trei crize, cetățenii europeni s-au așteptat ca Uniunea Europeană să ofere soluții, iar Uniunea Europeană a ajutat. Fiecare țară aflată în dificultate a fost ajutată în timpul crizei economice. Mulți oameni au fost ajutați în timpul crizei migrației și a refugiaților. Și acum, în timpul pandemiei de COVID-19, am achiziționat împreună vaccinuri și am lansat cel mai mare pachet de sprijin economic lansat vreodată de Uniunea Europeană. Acum, obiectivul acestei conferințe este să asculte cetățenii Europei și să asculte ceea ce ei așteaptă ca Uniunea Europeană să realizeze în următorii ani, care sunt domeniile în care ar trebui să oferim soluții și în care ar trebui să dotăm Uniunea Europeană cu instrumentele necesare pentru a depăși aceste crize. Să înceapă dialogul!”

Victor Negrescu a declarat în intervenția sa:

„Conferința privind viitorul Europei este doar punctul de plecare. Oamenii au așteptări mari de la noi și trebuie să livrăm. Trebuie să fim îndrăzneți. Trebuie să construim mai bine pentru viitor. Avem nevoie de o Europă care să nu lase pe nimeni în urmă, unde toate țările și toți cetățenii să simtă că vocea lor este auzită. Din România până în Portugalia, oameni de toate vârstele, din medii diferite, trebuie să fim uniți, să ne simțim europeni și să acționăm împreună. De aceea, cred că avem nevoie ca UE să aibă competențe pentru a acționa mai mult în domenii precum educația, sănătatea sau politicile sociale. Putem face acest lucru numai prin consolidarea democrației europene, iar conferința noastră poate fi punctul de plecare pentru acest lucru. Oamenii nu sunt numere, sunt sufletul și nucleul Europei. Trebuie să fim pregătiți pentru orice rezultat, ceea ce înseamnă că ar trebui să fim pregătiți și să schimbăm tratatele dacă acest lucru va fi necesar. Susțin o astfel de schimbare care va reconecta Europa de cetățeni!”

La sesiunea plenară a Conferinței au participat 108 reprezentanți ai Parlamentului European, 54 de reprezentanți ai Consiliului (doi pentru fiecare stat membru) și trei reprezentanți ai Comisiei Europene, precum și 108 reprezentanți ai tuturor parlamentelor naționale, în condiții de egalitate, și cetățeni. 108 cetățeni, alături de președintele Forumului European de Tineret, vor discuta ideile cristalizate în cadrul grupurilor de dezbatere ale cetățenilor și al platformei digitale multilingve.

Din toamnă, vor exista patru grupuri de dezbatere ale cetățenilor europeni. Fiecare dintre acestea va fi alcătuit din 200 de participanți și va include cel puțin o femeie și un bărbat din fiecare stat membru.

Cetățenii vor fi selectați aleatoriu, pentru a se asigura că sunt reprezentativi pentru diversitatea UE în ceea ce privește originea geografică, genul, vârsta, mediul socioeconomic și nivelul de educație. Tinerii între 16 și 25 de ani vor reprezenta o treime în cadrul fiecărui grup de dezbatere.

În termenul prevăzut, plenul își va prezenta propunerile comitetului executiv, care va elabora un raport, în deplină colaborare și transparență cu plenul. Raportul va fi publicat pe platforma digitală multilingvă. Platforma digitală multilingvă constituie locul în care vor fi colectate, analizate și publicate contribuțiile rezultate în urma tuturor evenimentelor legate de conferință.

Plenara Conferinței are un rol central în cadrul acesteia, întrucât reprezentanții instituțiilor UE, ai guvernelor și ai societății civile se vor întâlni cu cetățenii pentru a discuta și a elabora propuneri de schimbare. Parlamentul European a făcut presiuni pentru o plenară puternică din punct de vedere politic, cu mulți reprezentanți aleși, precum și pentru un rol important al cetățenilor.

Sesiunea plenară a fost precedată de un eveniment destinat cetățenilor europeni, organizat sub egida conferinței, care a avut loc la 17 iunie, la Lisabona, în Portugalia. 

Evenimentul, găzduit de președinția portugheză a Consiliului, a avut loc la Centrul Cultural Belém, într-un format hibrid, și a reunit cei 27 de reprezentanți ai grupurilor de dezbatere ale cetățenilor sau ai evenimentelor organizate la nivel național sub egida conferinței (unul pentru fiecare stat membru), președintele Forumului European de Tineret și unii dintre cetățenii deja selectați pentru grupurile de dezbatere ale cetățenilor la nivel european. 

Evenimentul le-a oferit participanților ocazia de a discuta despre așteptările lor cu privire la conferință cu cei trei copreședinți ai Comitetului executiv: Ana Paula Zacarias,  secretară de stat pentru afaceri europene a Portugaliei , Guy Verhofstadt,  membru al Parlamentului European și copreședinte al comitetului executiv, și Dubravka Šuica, vicepreședinta pentru democrație și demografie a Comisiei Europene.

Citiți și

Plenara inaugurală a Conferinței privind Viitorul Europei. Guy Verhofstadt, copreședinte al comitetului executiv: Instituțiile UE și parlamentele naționale vor dezbate și defini în premieră o nouă viziune pentru viitorul Europei

Plenara inaugurală a CoFoE. Dubravka Šuica, vicepreședinte al CE: Pentru prima dată, voi, cetățenii, aveți această Conferință pe picior de egalitate cu reprezentanții aleși

La eveniment au luat parte și alți reprezentanți și observatori din cadrul Comitetului executiv, organismul responsabil cu luarea deciziilor privind activitatea Conferinței.

În vederea organizării plenarei Conferinței, Comitetul executiv a luat act de modalitățile practice finale ale celor patru grupuri de dezbatere ale cetățenilor europeni, inclusiv de tematicile alocate fiecăruia: valori, drepturi, statul de drept, democrație, securitate; schimbări climatice, mediu/sănătate; o economie mai puternică, justiție socială, locuri de muncă/educație, tineret, cultură, sport/transformare digitală și UE în lume/migrația.

În plus, au fost elaborate orientări pentru a ajuta statele membre și alte părți interesate să organizeze grupuri de dezbatere ale cetățenilor și alte evenimente la nivel național, regional sau local, sub egida conferinței.

Continue Reading

Dragoș Pîslaru

Dragoș Pîslaru, întâlnire cu ministrul francez al sportului, Roxana Mărăcineanu: Sportul are puterea de a uni, de a reduce diferențele și de a promova incluziunea

Published

on

© Photo Collage (Image source: European Parliament & Renew Europe)

Sportul, dincolo de beneficiile aduse stării noastre de bine, are puterea de a uni, de a reduce diferențele și de a promova incluziunea, a transmis eurodeputatul Dragoș Pîslaru (PLUS, Renew Europe), vicepreședinte al grupului pentru sport al Parlamentului European, în urma întâlnirii, vineri, 18 iunie, cu ministrul francez delegat pe acest domeniu, Roxana Mărăcineanu.

În context, Dragoș Pîslaru a exprimat așteptările Parlamentului European de a lucra cu viitoarea președinție franceză a Consiliului UE în direcția integrării mai mari a dimensiunii sportive în viața cetățenilor europeni. 

„În calitate de vicepreședinte al grupului pentru sport al Parlamentului European, am discutat despre modul în care putem aborda cel mai eficient acest sector atât la nivel național, cât și la nivel european, iar punctele noastre de vedere sunt bine aliniate. Concret, odată cu apropierea președinției franceze a Consiliului Uniunii Europene, putem lucra împreună pentru a crea oportunități și include activitățile sportive tot mai mult în viața cetățenilor”, menționează eurodeputatul.

Pentru redresarea post-pandemie, statele membre UE pot accesa fonduri din cadrul Mecanismului de Redresare și Reziliență (MRR) pentru a-și dezvolta sectorul sportiv. În acest sens, precizează Dragoș Pîslaru, „Franța a inclus în propriul PNRR programe dedicate facilitării creării de locuri de muncă în sectorul sportului și prevenirii problemelor de sănătate prin activități fizice regulate”.

Politicianul a mai subliniat capacitatea pe care sportul o are de a aduce oamenii laolaltă, indiferent de diferențele culturale:

„Sportul, dincolo de beneficiile aduse stării noastre de bine, are puterea de a uni, de a reduce diferențele și de a promova incluziunea. O cultură sportivă poate deschide noi uși pentru a aborda disparitățile regionale în lume și ne poate asigura că nu lăsăm pe nimeni în urmă în acest proces de schimbare, dezvoltare și sustenabilitate”, mai scrie Dragoș Pîslaru.

Continue Reading

S&D

Partidul Socialiștilor Europeni: Este de datoria noastră să modelăm Conferința privind Viitorul Europei astfel încât să fie în beneficiul tuturor cetățenilor

Published

on

© Party of European Socialists/Flickr

Socialiști și democrați din întreaga UE s-au reunit vineri, 18 iunie, la Strasbourg pentru a schița calea către o Europă mai echitabilă și mai durabilă în contextul în care, sâmbătă, plenul Conferinței privind Viitorul Europei se va întruni pentru prima dată, informează un comunicat.

Președintele PES, Sergei Stanishev, și președintele Grupului S&D din Parlamentul European, Iratxe García Pérez, au condus o discuție cu deputații europeni S&D, cu reprezentanții parlamentelor naționale din familia politică PES, cu comisarii europeni și cu președinția portugheză. Evenimentul a fost co-organizat de Partidul Socialiștilor Europeni (PES) și Socialiștii și Democrații din Parlamentul European (S&D).

„Cu doar câteva luni în urmă, Conferința privind viitorul Europei părea un vis îndepărtat. Acum este aici, datorită muncii sârguincioase a Grupului S&D, a președinției portugheze și a SPD în cadrul președinției germane. Este de datoria noastră să facem din nou un pas înainte și să modelăm această Conferință astfel încât să fie în beneficiul tuturor. UE trebuie să fie o Uniune a valorilor, a libertății, a egalității și a democrației pentru toți. Ne-am asumat astăzi angajamentul de a lucra pentru o UE care să fie în beneficiul tuturor cetățenilor noștri. Pentru lucrătorii din domeniul sănătății care ne asigură siguranța. Pentru lucrătorii din construcții care construiesc și reconstruiesc Europa de la zero. Pentru artiștii, întreprinderile mici și mințile creative care, în ciuda situației dificile, continuă să inspire. Și, mai presus de toate, pentru tineri, care reprezintă nu numai viitorul, ci și forța de care avem nevoie pentru a readuce Europa pe picioare. Ne vom strădui să ne asigurăm că nimeni nu este lăsat în urmă”, a declarat președintele PES, Sergei Stanishev.

Conferința privind viitorul Europei – o inițiativă comună a Parlamentului European, a Consiliului și a Comisiei – urmărește să le ofere cetățenilor o voce activă cu privire la aspectele pe care le consideră importante pentru viitorul UE. O sesiune plenară compusă din deputați europeni, reprezentanți ai statelor membre, Comisia Europeană și parlamentari naționali se reunește sâmbătă, 19 iunie, la Strasbourg. Cetățenii europeni, autoritățile europene, naționale, regionale și locale, precum și societatea civilă și alte organizații vor participa, de asemenea, la conferința mai largă.

Continue Reading

Facebook

Advertisement
U.E.12 hours ago

Papa Francisc face primul pas în direcția canonizării „Venerabilului” Robert Schuman, unul dintre părinții fondatori ai UE

ROMÂNIA16 hours ago

Ministrul Energiei, noutăți cu privire la gazul din Marea Neagră: Romgaz și ExxonMobil au semnat un Acord de Exclusivitate pe o perioadă de 4 luni

Alin Mituța16 hours ago

Alin Mituța, la plenara inaugurală a Conferinței privind Viitorul Europei: E o șansă enormă pe care noi, românii, o avem pentru a face o Europă a viitorului care să arate așa cum ne-am dori

RUSIA18 hours ago

Angela Merkel și Emmanuel Macron îndeamnă țările UE să își coordoneze politica de redeschidere a frontierelor pentru a se proteja de noile variante COVID-19

NATO20 hours ago

NATO: Mircea Geoană a primit vizita delegației Senatului României. Președinta Anca Dragu l-a asigurat de susținerea sa în promovarea României ca partener strategic

COMISIA EUROPEANA20 hours ago

Plenara inaugurală a CoFoE. Dubravka Šuica, vicepreședinte al CE: Pentru prima dată, voi, cetățenii, aveți această Conferință pe picior de egalitate cu reprezentanții aleși

NATO21 hours ago

Antony Blinken și Zbigniew Rau au discutat despre forța parteneriatului SUA – Polonia în cadrul NATO și al comunității transatlantice

COMISIA EUROPEANA22 hours ago

Plenara inaugurală a Conferinței privind Viitorul Europei. Guy Verhofstadt, copreședinte al comitetului executiv: Instituțiile UE și parlamentele naționale vor dezbate și defini în premieră o nouă viziune pentru viitorul Europei

NATO22 hours ago

Emmanuel Macron, la Berlin: Autonomia europeană în materie de apărare și apartenența la NATO pot merge mână in mână

Dragoș Pîslaru22 hours ago

Dragoș Pîslaru, întâlnire cu ministrul francez al sportului, Roxana Mărăcineanu: Sportul are puterea de a uni, de a reduce diferențele și de a promova incluziunea

Alin Mituța16 hours ago

Alin Mituța, la plenara inaugurală a Conferinței privind Viitorul Europei: E o șansă enormă pe care noi, românii, o avem pentru a face o Europă a viitorului care să arate așa cum ne-am dori

COMISIA EUROPEANA20 hours ago

Plenara inaugurală a CoFoE. Dubravka Šuica, vicepreședinte al CE: Pentru prima dată, voi, cetățenii, aveți această Conferință pe picior de egalitate cu reprezentanții aleși

ROMÂNIA3 days ago

Klaus Iohannis: Estonia este un campion al digitalizării și e-guvernării de la care avem foarte mult de învățat

INTERNAȚIONAL4 days ago

Summitul SUA-Rusia: Joe Biden și Vladimir Putin au convenit să înceapă consultări privind securitatea cibernetică și ca ambasadorii celor două țări să revină la post

Daniel Buda4 days ago

Daniel Buda, vicepreședintele Comisiei pentru agricultură din PE, cere Comisiei Europene să pună capăt diferențelor ”impardonabile” de plăți directe între fermierii din Estul Europei și cei din Vest

S&D5 days ago

With Courage. For Europe: Partidul Socialiștilor Europeni organizează pe 26 iunie o nouă conferință la nivel înalt dedicată viitorului Europei

NATO6 days ago

Klaus Iohannis anunță că România și-a îndeplinit obiectivele la Summitul NATO: Prin deciziile luate, securitatea României și a cetățenilor săi este mai bine asigurată

NATO6 days ago

Începe summitul NATO: Ce decizii majore vor lua astăzi Joe Biden, Klaus Iohannis și ceilalți 28 de lideri aliați la un summit crucial pentru viitorul Alianței și securitatea celor 30 de națiuni aliate

Marian-Jean Marinescu1 week ago

Eurodeputatul Marian-Jean Marinescu: Certificatul UE COVID-19, un prim pas către o înțelegere în comun a politicii de sănătate

MAREA BRITANIE1 week ago

Pacta sunt servanda. Ursula von der Leyen și Charles Michel îi cer lui Boris Johnson să respecte protocolul privind Irlanda de Nord: Vom folosi toate instrumentele pentru a proteja integritatea pieței unice

Team2Share

Trending