Connect with us

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI

Eurodeputatul Răzvan Popa (PSD, S&D): Tratatul de la Maastricht, semnat acum 27 de ani, este un moment definitoriu pentru istoria UE la care s-a ajuns datorită unor oameni cu viziune

Published

on

Tratatul de la Maastricht reprezintă un moment definitoriu pentru istoria UE la care s-a ajuns datorită unor oameni cu viziune și datorită faptului că cetățenii statelor atunci membre au înțeles beneficiile pe care le aduce o astfel de dezvoltare, a declarat eurodeputatul Răzvan Popa (PSD, S&D) pentru CaleaEuropeană.ro, în condițiile în care joi se împlinesc 27 de ani de la semnarea Tratatului de la Maastricht, documentul care a pus bazele Uniunii Europene.

”Astăzi se împlinesc 27 de ani de la semnarea Tratatului de la Maastricht, document care a pus practic bazele Uniunii Europene așa cum o cunoaștem astăzi, dar care a deschis și calea unei integrări și mai profunde a statelor în cadrul proiectului european. Vorbim despre un moment definitoriu pentru istoria UE, la care s-a ajuns, deși nu cu ușurință, datorită unor oameni cu viziune și datorită faptului că cetățenii statelor atunci membre au înțeles beneficiile pe care le aduce o astfel de dezvoltare. Sper cu sinceritate ca în ciuda provocărilor enorme cu care se confruntă și în ciuda unor diferențe de abordare și de idei pe care le vedem între statele membre, Uniunea Europeană să se consolideze. Doar așa Uniunea Europeană va reuși să își înfăptuiască menirea de a oferi prosperitate tuturor europenilor”, a susținut Popa.

Astăzi se împlinesc 27 de ani de la semnarea Tratatului de la Maastricht.

Tratatul de la Maastricht este cunoscut drept actul oficial de naștere a Uniunii Europene, el fiind semnat la 7 februarie 1992 și intrat în vigoare la 1 noiembrie 1993 după ratificarea sa de către toate statele membre. Negocierile au fost finalizate în decembrie 1991.

Documentul a marcat începutul “unei noi etape în procesul de creare a unei uniuni tot mai strânse între popoarele Europei”.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI

Eurodeputatul Marian-Jean Marinescu a semnat Manifestul pentru alegerile europarlamentare din 2019 al Asociaţiei Europene pentru Oncologie Pediatrică: Sprijin în continuare lupta împotriva cancerului în rândul copiilor

Published

on

© Marian-Jean Marinescu/ Facebook

Europarlamentarul Marian-Jean Marinescu, vicepreședinte al grupului PPE în Parlamentul European și candidat PNL la alegerile europene, a semnat luni Manifestul pentru alegerile europarlamentare din 2019 al Asociaţiei Europene pentru Oncologie Pediatrică, asociaţie care îşi propune să asigure tratamente cât mai bune pentru cât mai mulţi dintre copiii bolnavi.

”Anual, 35.000 de copii şi tineri din Europa sunt diagnosticaţi cu cancer. Există însă speranţă, dedicare şi implicare, datorită cărora între 2020 şi 2025 vom avea aproximativ jumătate de milion de supravieţuitori ai cancerului infantil.  Prin semnarea Manifestului, în calitate de membri ai Parlamentului European, ne-am angajat să sprjiim în continuare lupta împotriva cancerului în rândul copiilor”, a scris Marinescu, pe pagina sa de Facebook.

 

Mai multe detalii privind acest manifest aici.

Marian-Jean Marinescu este membru al Parlamentului European încă din 2007, odată cu aderarea României la Uniunea Europeană, fiind europarlamentarul român cu cel mai mare număr de dosare legislative coordonate. Cel mai recent, Marinescu a încheiat negocierile cu președinția română a Consiliului UE privind Mecanismul pentru Interconectarea Europei, noua politică europeană de transport. Din punct de vedere politic, Marian-Jean Marinescu este vicepreședinte al grupului PPE în Parlamentul European. În 2014 și 2017 a fost ales Europarlamentarul Anului la categoria Cercetare și Inovare. (Mai mult despre activitatea lui Marian-Jean Marinescu aici)

Continue Reading

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI

Europarlamentarul Siegfried Mureșan, mesaj de la Chișinău: „E foarte important să spunem românilor basarabeni care sunt avantajele apropierii de UE”

Published

on

Foto: Facebook.com/Siegfried Mureșan

Eurodeputatul Siegfried Mureșan (PNL, PPE) se află la Chișinău, unde a acordat deja 4 interviuri prin care a menționat că „E foarte important să spunem românilor basarabeni care sunt avantajele apropierii de Uniunea Europeană.”

„În ultimii 5 ani de zile, în Republica Moldova, au fost realizate lucruri concrete din fonduri europene: peste 15 000 de gospodării au fost racordate la apă curentă; au fost reabilitați peste 700 km de drumuri; s-au instalat sisteme moderne de încălzire pe biomasă în 225 de școli și grădinițe; peste 1000 de studenți basarabeni au învățat cu burse în alte țări ale Uniunii Europene și peste 5 000 de companii au fost ajutate cu fonduri europene.”, informează eurodeputatul în mesajul său pe pagina oficială de Facebook.

„La fel vom face și în următorii 5 ani.”, este mesajul de încurajare oferit de Siegfried Mureșan pentru românii basarabeni.

Eurodeputatul Siegfried Mureșan s-a stabilit în 2009 la Bruxelles, unde a lucrat inițial în Parlamentul European. În 2011 a obţinut prin concurs postul de consilier politic pentru probleme economice și sociale în cadrul Partidului Popular European. În ianuarie 2014 a devenit consilier politic principal al PPE.  Responsabilitățile sale la PPE au inclus coordonarea întâlnirilor miniștrilor PPE înainte de consiliile ECOFIN, Competitivitate, Ocupare și Afaceri Sociale și Afaceri Generale. Scopul acestor reuniuni ministeriale este de a articula poziții comune ale miniștrilor PPE înaintea reuniunilor Consiliului Uniunii Europene. A coordonat de asemenea activitatea Grupului de Lucru pe Afaceri Economice şi Sociale al PPE.

Continue Reading

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI

Eurodeputatul Răzvan Popa susține că „românii au dreptul, ca orice alt cetăţean european, să beneficieze de produse de calitate superioară”

Published

on

Eurodeputatul Răzvan Popa, (PSD, S&D) s-a aflat astăzi în Piaţa Agroalimentară Tractorul alături de fostul europarlamentar, Victor Negrescu „şi am fost bucuros să văd, împreună cu colegul meu produse româneşti, de calitate, şi fermieri de toată isprava – oameni muncitori, care produc alimente cu adevărat sănătoase şi care trebuie susţinuţi prin măsuri inteligente.”

Eurodeputaul susține că „Românii au dreptul, ca orice alt cetăţean european, să beneficieze de produse de calitate superioară, iar cine nu înţelege acest lucru nu ar trebui să mai aibă loc pe piaţa internă.”

„Pentru a putea continua să apărăm aşa cum trebuie interesele consumatorilor români este nevoie însă ca în viitorul Parlament European să avem cât mai mulţi eurodeputaţi patrioţi.”, subliniază Răzvan Popa în mesajul său de pe pagina da oficială de Facebook.

Reamintim că Parlamentul European a aprobat zilele trecute o măsură care se ocupă, de asemenea, de problema așa-numitei “calități duale a produselor”, adică atunci când produsele care sunt comercializate sub aceeași marcă în diferite țări ale UE diferă în funcție de compoziție sau de caracteristicile lor. Clarifică modul în care autoritățile naționale trebuie să abordeze marketingul înșelător. Dacă sunt întâlnite anumite condiții (de exemplu, comercializarea în diferite state membre a unor produse ca fiind „identice”, dar cu compoziții sau caracteristici diferite nejustificate), acest lucru ar putea fi calificat drept o practică înșelătoare și interzisă.

Textul include, de asemenea, o clauză de revizuire care solicită Comisiei să evalueze situația în termen de doi ani pentru a vedea dacă dubla calitate a produselor trebuie adăugată pe „lista neagră” a practicilor comerciale neloiale.

Această legislație modifică patru directive existente privind protecția consumatorilor: practicile comerciale neloiale, drepturile consumatorilor, clauzele contractuale incorecte și indicarea prețurilor. Ea face parte din pachetul “New Deal for Consumers”.

ART. 6- para. 2- litera (c) UCPD

”Dreptul comerciantului de a adapta produse de aceeași marcă pe diferite piețe geografice datorită unor factori legitimi și obiectivi, cum ar fi legislația națională, materiile prime, preferința de consum”

Directiva, aprobată de către Parlament cu 474 de voturi pentru, 163 și 14 abțineri, va fi prezentată Consiliului UE. Statele membre vor avea la dispoziție 24 de luni de la data intrării în vigoare a directivei pentru a o transpune în legislația națională.

 

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Advertisement

Trending