Connect with us

Răzvan Popa

Eurodeputatul Răzvan Popa (PSD, S&D) vorbește despre ceea ce poate face un membru al PE pentru România

Published

on

@Calea Europeană

Eurodeputatul Răzvan Popa (PSD, S&D) vorbește despre ceea ce poate face un europarlamentar pentru statul membru din care provine în timpul mandatului său și de aceea consideră că, mai întâi de toate, campania electorală pentru alegerile europene ,,ar trebui să fie, dincolo de orice dispută politică, o campanie de informare, pentru că acest gen de alegeri nu au fost întotdeauna atractive pentru cetățeni”.

Potrivit politicianului social-democrat, ,,unii cetățeni se întreabă ce poate face un parlamentar, nu grupul politic, familia politică, nu partidul”, astfel, ei ,,trebuie să știe ce și de ce votează, pentru ce și care sunt beneficiile, avantajele, dar și obligațiile care decurg din statutul de cetățeni europeni, de stat membru al Uniunii Europene și tot ceea implică acest lucru”.

În ceea ce privește activitatea unui parlamentar european, pe lângă implicarea în procesul legislativ al instituțiilor UE, Răzvan Popa menționează faptul că depunerea de proiecte care să atragă finantare directă pentru comunitatea din care face parte este una dintre sarcinile principale pe care le poate întreprinde.

,,Comisia Europeană dispune de fonduri cu ajutorul cărora finanțează proiecte, așa numitele proiecte pilot care se finanțează direct de la comisie și nu sunt supuse mecanismelor fiecărui stat membru. Practic, ideea acestui mecanism este aceea de a identifica noi linii de finanțare permanente, de aceea se numesc acestea proiecte pilot, pentru că dacă își dovedesc viabilitatea, ele pot deveni în timp linii de finanțare permanente din bugetul Uniunii Europene”, explică eurodeputatul român. 

Chiar în mandatul său de 1 an și jumătate, Răzvan Popa menționează că a depus proiecte în valoare de 23 de milioane de euro, în perioada următoare urmând să primească finanțare de 4 milioane de euro pentru 3 proiecte pilot. Acestea se axează pe domeniul digital si vizează schimbul de date între autoritățile și instituțiile publice și între companiile private și instituțiile publice, precum și o platformă comună pentru sectorul de afaceri și sectorul public, care să permită accesarea unui set de informații privind sistemul de taxe și impozite pe întreg teritoriul UE.

Restul proiectelor, spune eurodeputatul român, ,,sunt în diferite stadii de evaluare” de care se ocupă Comisia Europeană ,,printr-un departament special, în așa fel încât pe parcursul derulării bugetului se identifică proiectele și intră, sau nu, la finanțare”.

De asemenea, în mandatul său, dar și în viitor, dacă ar mai obține un loc în Parlamentul European, Răzvan Popa a adoptat o viziune care presupune protejarea intereselor României și ale cetățenilor români în Uniunea Europeană. În acest sens, eurodeputatul se concentrează pe trei direcții de acțiune: promovarea României la nivel regional, creșterea profilului de țară în rândul statelor membre și asigurarea respectării statului de membru cu drepturi egale ale României în UE, dar și eliminarea dublului standard raportat la tratamentul pe care un stat membru îl poate primi în defavoare altuia.

,,Sunt trei direcții importante pe care aș vrea să merg, am vrut să merg întotdeauna, ca eurodeputat. Prima a fost promovarea tradițiilor din această zonă (Brașov, de unde este originar și unde și-a început cariera politico-administrativă, n.r.)”, precizează Răzvan Popa.

,,A doua este de o obține și de a păstra respectul cuvenit pentru România. Nu e o chestiune lipsită de substanță. Să vă dau un exemplu despre ce poate să facă un parlamentar. Am sesizat Comisia Europeană despre felul în care sunt discriminați copiii românilor care lucrează în Austria. Guvernul de dreapta din Austria a introdus acele măsuri, prin care a ajustat alocațiile sau a copiilor muncitorilor care nu sunt din Austria, la nivelul statului din care provin. Și asta în condițiile în care muncitorii sau lucrătorii plătesc taxe și impozite la salariu la nivelul statului austriac, nu la nivelul statului din care provin. Am sesizat Comisia Europeană, comisarul de resort în privința acestui lucru, iar acum s-a ajuns la deschiderea propunerii de infringement împotriva Austriei pe această speță.

O a treia direcție este eliminarea dublului standard în Uniunea Europeană și nu mă refer doar la obiecte, produse, alimente, ci și la tratamentul la care poate fi și ar putea fi supusă România în Uniunea Europeană. Aici avem nenumărate exemple, unul este interzicerea accesului în Spațiul Schengen. Nu este o nedreptate care se face Guvernului, partidelor, ci României, nouă tuturor. Dacă o să luați criteriile Schengen, toate sunt îndeplinite de România, prin urmare neincluderea României în această zonă este o decizie politică”, mai precizează eurodeputatul social-democrat.

Interviu acordat integral de către Răzvan Popa pentru publicația online locală NEWSBV.ro, aici.

Alexandra Loy este redactor și specialistă în afaceri europene. Deține un doctorat în domeniul științe politice, dobândit în anul 2018, cu tema analizării impactului președinției României la Consiliul Uniunii Europene asupra sistemului național de coordonare a afacerilor europene. Alexandra este membru al comunității academice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative.

Răzvan Popa

Răzvan Popa, la finalul mandatului de europarlamentar: Am satisfacția că am făcut tot ce mi-a stat în putere pentru a-mi îndeplini cu seriozitate si eficiență mandatul

Published

on

Orice sfârșit e un nou început  și am satisfacția că am făcut tot ce mi-a stat în putere pentru a-mi îndeplini cu seriozitate și eficiență mandatul, pentru a reprezenta țara și interesele conaționalilor mei, a declarat Răzvan Popa într-o postare pe pagina sa de facebook, la finalul mandatului său de europarlamentar.

”A fost o onoare. Mulțumesc tuturor pentru încrederea acordată, multumesc colegilor și echipei cu care am lucrat în aceasta perioadă. Am satisfacția că am făcut tot ce mi-a stat în putere pentru a-mi îndeplini cu seriozitate si eficiență mandatul, pentru a reprezenta țara și interesele conaționalilor mei. Orice sfârșit e un nou început. Să ne revedem cu bine!”, a scris acesta.

În perioada 2017-2019, eurodeputatul Răzvan Popa a fost membru în Comisia pentru bugete, al Delegației la Adunarea Parlamentară Paritară ACP-UE din Parlamentul European. Totodată, acesta a fost membru supleant în Comisia pentru industrie, cercetare și energie, în Comisia pentru afaceri juridice, în Comisia specială privind infracțiunile financiare, evaziunea fiscală și evitarea obligațiilor fiscale și al Delegației pentru relațiile cu Canada.

Eurodeputații nou-aleși, care au participat marți la deschiderea ședinței constitutive a Parlamentului European, întrunit la Strasbourg, în prima reuniune în această formulă după alegerile europene desfășurate la 26 mai, își vor alege miercuri, 3 iulie, președintele, dar și cei 14 vicepreședinți și 5 chestori.

În același timp, se va decide numărul de membri al comisiilor și sub-comisiilor permamente.

Continue Reading

Răzvan Popa

Eurodeputatul Răzvan Popa (PSD, S&D): ,România trebuie să fie reprezentată în Europa de oameni care să lupte pentru interesele ei și să asigure continuitatea proiectului european

Published

on

Eurodeputatul Răzvan Popa (PSD, S&D) consideră că ,,România trebuie să fie reprezentată în Europa de oameni care să lupte pentru interesele ei și să asigure continuitatea proiectului european”, este mesajul transmis de acesta, pe pagina personală de Facebook, a doua zi după scrutinul pentru europarlamentare. 

Acesta a transmis mulțumirile sale tuturor celor care s-au implicat în campania pentru alegerile europene din partea social-democraților și, în primul rând, românilor care au ales să sprijine PSD la urne, în ciuda campaniei presărată ,,cu multe manipulări și neadevăruri”.

,,Mulțumesc prietenilor, colegilor alături de care am fost zi de zi în această campanie alături de români pentru a le prezenta programele noastre pentru Parlamentul European și pentru România.
Mulțumesc românilor prezenți la vot și, în mod special, celor care au votat lista Partidului Social Democrat”, scrie acesta. 

În ceea ce-l privește, politicianul a declarat: ,,Am satisfacția că în acest an si jumătate de munca în Parlamentul European am făcut tot ce a fost posibil pentru a-mi reprezenta cu responsabilitate și eficiență țara și conaționalii și, nu în ultimul rând, pentru a promova Brașovul”.  

Eurodeputatul consideră că România trebuie să fie bine reprezentată în plan european.

,,Rămân în continuare convins de faptul că România trebuie să fie reprezentată la Bruxelles de politicieni patrioți, care să apere cu adevărat interesele cetățenilor din această țară. Cred că România trebuie să fie reprezentată în Europa de oameni care să lupte pentru interesele ei și să asigure continuitatea proiectului european”, a încheiat Răzvan Popa. 

Continue Reading

Răzvan Popa

Eurodeputatul Răzvan Popa (PSD, S&D), la Gala “Premiile Excelenței în Afaceri 2019”: Felicit companiile brașovene care au înregistrat cele mai bune rezultate economico-financiare pe parcursul ultimilor 24 de ani

Published

on

Eurodeputatul Răzvan Popa (PSD, S&D) a transmis mesaje de felicitare companiilor brașovene care au înregistrat cele mai bune rezultate economico-financiare pe parcursul ultimilor 24 de ani, cu prilejul participării la Gala “Premiile Excelenței în Afaceri 2019”, un eveniment de elită al societăților comerciale brașovene, organizat Camera de Comerț si Industrie Brașov.

,,Vă felicit pentru ceea ce faceți, pentru munca depusă, pentru tenacitate și, de ce nu, pentru încăpățânare. Și vă încurajez și îndemn să faceți același lucru în continuare, pentru că România are nevoie de capital autohton. România are nevoie de companii puternice și competitive pe o piață unică europeană plină de provocări și oportunități. Iar dumneavoastră ați dat dovadă că puteți face față din plin tuturor acestor provocări”, este mesajul transmis de eurodeputatul social-democrat, originar din Brașov.

Evenimentul, ajuns anul acesta la a XIV-a ediție, a apreciat meritele antreprenorilor și firmelor brașovene cu cele mai bune rezultate economice în ultimii 24 de ani, perioadă marcată de transformări profunde atât pe plan economic cât și pe plan social. Gala “Premiile Excelenței în Afaceri 2019 a reunit peste 350 de oameni de afaceri, autorități publice, personalități remarcabile pentru mediul de afaceri și nu numai.

Eurodeputatul Răzvan Popa este membru în Comisia pentru bugete și la Delegația la Adunarea Parlamentară Paritară ACP-UE din Parlamentul European. Totodată, este membru supleant în Comisia pentru industrie, cercetare și energie, în Comisia pentru afaceri juridice, în Comisia specială privind infracțiunile financiare, evaziunea fiscală și evitarea obligațiilor fiscale și la Delegația pentru relațiile cu Canada.

Întreaga activitate a europarlamentarului aici.

Continue Reading

Facebook

Concrete & Design Solutions

Concrete-Design-Solutions
ROMÂNIA43 mins ago

Klaus Iohannis: La 105 ani de la Marea Unire, România are un loc un binemeritat în UE și NATO și promovează aspirațiile europene ale românilor de peste Prut

ROMÂNIA49 mins ago

Klaus Iohannis le mulțumește românilor pentru sprijinul acordat națiunii: O economie solidă, investiții și securitatea cetățenilor nu ar fi fost posibile dacă nu am fi avut o guvernare stabilă, fără blocaje toxice

ROMÂNIA57 mins ago

Klaus Iohannis, discurs către români de Ziua Națională: Maratonul electoral din 2024 va fi decisiv pentru viitorul României, la 35 de ani de la Revoluție

EDITORIALE5 hours ago

Clepsidra, istoria și viitorul: Acum, mai mult ca niciodată, destinul european și euro-atlantic al României trebuie să coboare în Cetatea idealului național

REPUBLICA MOLDOVA6 hours ago

Maia Sandu: România iubește necondiționat R. Moldova, fără a aștepta lauri. Drumul nostru este comun și locul nostru este împreună în UE

ROMÂNIA7 hours ago

Ziua Națională. Marcel Ciolacu, la 105 ani de la Marea Unire: Când ceva tinde să ne dezbine, să ne amintim că avem un drum comun de parcurs ca națiune

ROMÂNIA7 hours ago

Șeful diplomației SUA, mesaj de Ziua Națională a României: Viitorul cooperării dintre națiunile noastre devine din ce în ce mai luminos

ROMÂNIA8 hours ago

Ziua Națională. Nicolae Ciucă, la 105 ani de la Marea Unire: Iubirea de ţară stă în inimă şi în faptă. Suntem datori să veghem destinul acestei ţări

COMISIA EUROPEANA1 day ago

Liderii instituțiilor UE fac un apel la “pornirea” apărării europene pentru a reflecta nivelul de ambiție al “Uniunii geopolitice”

ROMÂNIA1 day ago

Klaus Iohannis: Mandatul noului șef al Statului Major al Apărării trebuie să fie încă un pas în consolidarea capacității de apărare a României

ROMÂNIA49 mins ago

Klaus Iohannis le mulțumește românilor pentru sprijinul acordat națiunii: O economie solidă, investiții și securitatea cetățenilor nu ar fi fost posibile dacă nu am fi avut o guvernare stabilă, fără blocaje toxice

ROMÂNIA57 mins ago

Klaus Iohannis, discurs către români de Ziua Națională: Maratonul electoral din 2024 va fi decisiv pentru viitorul României, la 35 de ani de la Revoluție

NATO4 days ago

Înaintea reuniunii miniștrilor de externe NATO, Stoltenberg reafirmă sprijinul aliaților pentru Ucraina: România a deschis un centru de pregătire F-16 pentru piloții ucraineni. Germania și Olanda au promis sprijin de 10 miliarde de euro

ROMÂNIA4 days ago

Ministrul Mediului îndeamnă „să începem hora reciclării”: Lansarea sistemului de garanție-returnare, „o investiție care folosește cele mai noi tehnologii”

ROMÂNIA4 days ago

Marcel Ciolacu: Lansarea sistemului de garanție-returnare va poziționa România pe o poziție de leadership european în protecția mediului și gestionarea ambalajelor, fiind al doilea cel mai mare astfel de sistem după cel din Germania

ROMÂNIA7 days ago

Rareș Burlacu, președintele ARICE, constată o schimbare a paradigmei economice în rândul investitorilor: Se observă o îngemănare între acțiunile unui guvern și forța economică degajată de sectorul privat

ROMÂNIA1 week ago

Klaus Iohannis, la finalul turneului politico-diplomatic în Africa: Am repus România pe radarul african. Neglijarea relației cu Africa, o eroare strategică în politica externă românească

PARLAMENTUL EUROPEAN1 week ago

Eurodeputata PPE Pernille Weiss evidențiază potențialul României de a atrage investiții în domeniul farmaceutic prin crearea unui mediu propice pentru inovatori și IMM-uri

ROMÂNIA1 week ago

Președintele Senatului consideră că ”mediul de afaceri are nevoie de încredere şi predictibilitate” pentru a se dezvolta astfel încât orice situaţie de criză să poată fi depăşită

REPUBLICA MOLDOVA1 week ago

Volodimir Zelenski, Maia Sandu și Charles Michel afirmă “calea europeană” a Ucrainei și Moldovei la zece ani de la EuroMaidan: Aderarea va întări frontiera estică a UE

Trending