Eurodeputatul Siegfried Mureșan (PMP, PPE): Temerile oamenilor care au votat AfD să fie luate în serios; trebuie oferite soluții reale de către partidele responsabile, proeuropene

Îngrijorările germanilor care au votat partidul german de extremă dreaptă Alternativa pentru Germania (AfD, intrat duminică pentru prima dată în Parlament trebuie luate în serios, susține eurodeputatul Siegfried Mureșan (PMP, PPE). ”Este un partid care va descrește la fel cum a crescut”, este de părere europarlamentarul.

”Alternativa pentru Germania (AfD) a fost înființată în 2013 pe valul neîncrederii în moneda euro și în situația economică din Europa. Partidul a ratat intrarea în Bundestag în 2013, obținând 4,7% din voturi. Pe măsură ce situația economică din Germania și din Europa s-a îmbunătățit – fără ca AfD să aibă vreo contribuție la această revenire din moment ce nu a intrat în Parlament – partidul a scăzut în sondaje până la 2%. În acel moment, președintele AfD, Bernd Lucke, pierduse controlul partidului, iar organizația era divizată și fără niciun orizont. 

A urmat, însă, criza refugiaților în Europa, moment în care AfD a abondonat total tema fondatoare și a făcut din criza refugiaților tema principală de discurs. Președintele Lucke a fost înlocuit la conducere de Frauke Petry, iar organizația a crescut în sondaje, atingând, la un moment dat, un nivel record de 16%. Pe măsură, însă, ce oamenii politici au oferit soluții la această criză, precum îmbunătățirea controalelor la frontiere, Acordul cu Turcia sau închiderea rutei prin Balcanii de Vest, AfD a început din nou să descrească. Președinta partidului, Frauke Petry, a fost izolată în organizație și nu a fost nici cap de listă la alegerile de duminică, iar, astăzi, imediat după alegeri, a anunțat că nu va face parte din grupul parlamentar al propriului partid. Vorbim, deci, de un partid dezbinat, cum nu s-a mai văzut în politica germană, un partid care-și schimbă discursul de la un an la altul, care nu oferă soluții, ci se folosește de temerile oamenilor, un partid condus acum de o grupare și mai radicală decât primele două conduceri, o grupare populistă, bazată pe excludere și pe ură, nu pe soluții. Este un partid care va descrește la fel cum a crescut.”, a scris europarlamentarul român pe pagina sa de Facebook.

Siegfried Mureșan a avertizat că temerile oamenilor care au votat pentru partidul anti-imigrație trebuie să primească soluții reale din partea partidelor responsabile.

„Ce trebuie făcut? Trebuie ca grijile, temerile oamenilor care au votat acest partid să fie luate în serios și trebuie oferite soluții reale de către partidele responsabile, proeuropene care sunt și capabile să obțină rezultate.”, a transmis Mureșan.

Citiți și UPDATE Alegeri în Germania. Primele rezultate ale alegerilor. Partidul de extremă dreapta, a treia forță politică germană

Conservatorii cancelarului Angela Merkel au câștigat alegerile legislative desfășurate duminică în Germania, obținând conform sondajelor efectuate la ieșirea de la urne procente cuprinse între 32,5% și 33,5%, cu circa 12 procente în fața social-democraților care au înregistrat un record negativ (20-21%), în timp ce extrema-dreaptă devine a treia forță politică, fiind cotată în aceste sondaje cu circa 13% din voturi, relatează agențiile internaționale de presă.

 

.

One Response to Eurodeputatul Siegfried Mureșan (PMP, PPE): Temerile oamenilor care au votat AfD să fie luate în serios; trebuie oferite soluții reale de către partidele responsabile, proeuropene

  1. HARITON 09/12/2017 at 17:53

    NU CREZI DLE MURESAN CA ESTI MAI RAU DECAT COMUNISTII? NU ITI CONVINE OPZITIA ARGUMENTATA VREI DOAR UNANIMITATE? ESTI CAM BOLSEVIC LA ORIGINE MAI MIC CIOCUL!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.