Connect with us

Victor Negrescu

Eurodeputatul Victor Negrescu a depus la Parlamentul European petiția „Drepturi egale pentru lucrătorii români în Uniunea Europeană”, semnată de 50.000 de susținători

Published

on

Europarlamentarul Victor Negrescu (PSD, S&D) a depus la Parlamentul European petiția „Drepturi egale pentru lucrătorii români în Uniunea Europeană”. Documentul este însoțit de 50.000 de semnături de susținere. Demersul inițiat de Partidul Social Democrat, cu sprijinul PES activists România, cuprinde o descriere a situațiilor în care drepturile lucrătorilor români au fost încălcate în contextul crizei COVID-19 și solicită demararea unei anchete a instituțiilor europene cu privire la cele întâmplate.

„Această petiție este foarte importantă întrucât prezintă cazuri concrete de încălcări ale drepturilor lucrătorilor români care au condus inclusiv la îmbolnăvirea unora dintre aceștia cu coronavirus. Prin acest demers solicităm demararea unor anchete din partea instituțiilor europene pentru a vedea responsabilii pentru cele întâmplate, dar și pentru a ne asigura că așa ceva nu se va mai întâmpla pe viitor. Ne dorim ca Uniunea Europeană să își îmbunătățească cadrul legal de protecție a lucrătorilor sezonieri și transfrontalieri, dar și să reacționeze clar când guvernele, cum a fost cazul în România, iau decizii care conduc la astfel de situații”, a explicat eurodeputatul Victor Negrescu.

Acest demers se înscrie în linia mai multor inițiative ale europarlamentarului Victor Negrescu, prin care a solicitat implicarea, în sprijinul lucrătorilor români, a Ombudsmanului European (avocatul poporului european) și a Agenției Europene pentru Muncă. Suplimentar, eurodeputații români au avut în ultimele luni dezbateri la care a participat Comisia Europeană și au adoptat o rezoluție a Parlamentului European.

„Petiția prezintă, de asemenea, modul în care Guvernul României a generat multe dintre problemele semnalate. Ne referim la suspendarea activității autorităților care se ocupau de protecția muncii, dar și la acordurile bilaterale care au creat condiții speciale și au facilitat plecarea lucrătorilor sezonieri fără respectarea normelor sociale și medicale. Executivul liberal poartă vina pentru aceste decizii care au condus la crearea situațiilor semnalate de către presă, dar și pentru punerea în pericol a mii de români”, a detaliat eurodeputatul român.

Petiția a fost semnată de peste 50.000 de persoane din țară și străinătate iar dacă va fi acceptată va fi dezbătută în a doua parte a acestui an în comisia de resort a Parlamentului European.

Alexandra Loy este redactor și specialistă în afaceri europene. Deține un doctorat în domeniul științe politice, dobândit în anul 2018, cu tema analizării impactului președinției României la Consiliul Uniunii Europene asupra sistemului național de coordonare a afacerilor europene. Alexandra este membru al comunității academice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative.

S&D

Eurodeputatul Victor Negrescu: Una dintre prioritățile Grupului S&D pentru bugetul UE din 2023 este sprijinirea țărilor din regiune care au graniță cu Ucraina

Published

on

© European Union 2021 - Source : EP

La inițiativa europarlamentarului Victor Negrescu (PSD, S&D), raportor alternativ pentru bugetele europene pe anul 2022 și 2023, Biroul Parlamentului European în România a organizat joi un webinar despre bugetul european, planul de redresare și viitorul Uniunii Europene.

„Bugetul pentru anul 2022 a fost conceput pe tot parcursul anului trecut, ca urmare a unor dezbateri ample la nivelul Parlamentului European în dialog cu reprezentații Comisiei Europene și în dialog cu reprezentanții statelor membre la nivel de Consiliu. Anul trecut nu anticipam conflictul din Ucraina și evident că anumite aspecte poate nu au fost analizate, dar au fost totuși preluate printr-o serie de amendamente care au fost integrate în bugetul pentru anula acesta”, a declarat Victor Negrescu.

Deputatul european a explicat că bugetul de anul acesta este un buget raportat la Cadrul Financiar Multianual.

„Negocierile pentru Cadrul Financiar Multianual au fost destul de dificile și lungi, existând mai multe provocări pe care le-am avut în fața noastră, atât provocările ce țin de tranziția digitală și de mediu, dar si provocările generate de pandemia de COVID-19. Avem o sumă consistentă 1,8 trilioane de euro care vor permite Europei să traverseze aceste provocări și să vină cu soluții concrete pentru cetățeni. Multe dintre aceste mecanisme sunt deja implementate astăzi prin Planurile de Redresare și prin Programele Operaționale”, a adăugat europarlamentarul.

Mai mult, Victor Negrescu a subliniat că ideea de a promova democrația europeană, de a construi un parteneriat pe zona de mediu sunt direcții clare, ambițioase prevăzute în bugetul pe anul acesta, „dar ele trebuie să fie raportate și la provocările pe care le avem”.

În cadrul intervenției sale, eurodeputatul a punctat că procesul de elaborare al bugetului pentru 2022 fost unul extrem de intens și „o sa fie la fel de intens și pentru anul viitor”.

„93% din bugetul european merge către direcții care sunt axate foarte mult pe cetățeni, pe regiuni, pe fermieri, pe zona de afaceri. Bugetul pe anul viitor se află în curs de discuții, am avut câteva direcții pe care le-am susținut, precum zona de gestionarea a consecințelor legate de pandemia de COVID-19 și sprijinirea unor sectoare puternic afectate. Am făcut o propunere concretă pentru a dezvolta și sprijini mai mult Mecanismul de Protecție Civilă care a ajutat România în contextul pandemiei, dar și în contextul crizei din Ucraina. Am propus crearea unui corp medical european pentru situații de urgență. Credem că este o inițiativă consistentă”, a mai spus el.

În final, Victor Negrescu a abordat prioritățile Grupului S&D din Parlamentul European pentru bugetul pe anul 2023 cuprind mai multe direcții, precum situația din Ucraina.

„Grupul politic pe care îl reprezint a venit cu câteva propuneri concrete pentru îmbunătățirea asistenței umanitare, sprijinirea țărilor din regiune aflate la frontiera cu Ucraina, sprijin consistent pentru Republica Moldova, sprijinirea statelor membre în contextul acestor tensiuni din regiune pe zona economică. Ne dormim ca cetățenii care vin din Ucraina să aibă acces la anumite facilități, precum programul Erasmus”, a adăugat europarlamentarul.

Continue Reading

ROMÂNIA

Eurodeputatul Victor Negrescu, întâlnire cu Ylva Johansson: România poate supune la vot aderarea la spațiul Schengen fără teama unei noi evaluări

Published

on

© Victor Negrescu/ Facebook

Europarlamentarul Victor Negrescu (PSD, S&D) i-a prezentat comisarului european pentru afaceri interne, Ylva Johansson, în cadrul unei întâlniri avute la Strasbourg, argumentele pentru integrarea „de urgență” a României în spațiul Schengen.

„Pe lângă faptul că respectăm toate criteriile de mulți ani, eforturile țării noastre în contextul crizei din Ucraina demonstrează că putem asigura protecția frontierelor externe ale Uniunii Europene”, a transmis deputatul european.

Potrivit acestuia, Ylva Johansson, membră a Partidului Social-Democrat din Suedia, s-a declarat o susținătoare a aderării României la Schengen, mulțumind încă o dată românilor pentru modul în care gestionează criza refugiaților din Ucraina

„Comisia Europeană va trimite în România sute de angajați Frontex și tehnică specifică pentru a sprijini securizarea frontierelor și este dispusă să asiste România, dar și Republica Moldova, în acest sens. Ne-am propus ca împreună să facem demersuri active pentru realizarea acestui obiectiv în baza unui calendar prestabilit. Cu această ocazie, am clarificat și mitul susținut de unii conform căruia un vot negativ în Consiliu înseamnă o nouă evaluare”, a scris Victor Negrescu, pe Facebook.

Mai mult, eurodeputatul a precizat că  România poate supune la vot aderarea la spațiul Schengen fără să se teamă de o nouă evaluare în cazul unui vot negativ, țara noastră urmând să fie evaluată din nou, doar după aderarea la spațiul Schengen, în baza noilor normative aprobate în procesul de reformă a acestei zone.

„România a intenționat de zeci de ori să supună la vot aderarea la spațiul Schengen, dar de fiecare dată a retras solicitarea din cauza acestei temeri de reevaluare. Este timpul ca România să meargă până la capăt pentru obținerea acestui deziderat și să solicite un vot în Consiliu”, a conchis Victor Negrescu.

Continue Reading

S&D

Ucraina | Victor Negrescu: Liderii social-democrați europeni au reacționat prompt la nivelul UE și NATO pentru un răspuns eficient atât la nivel diplomatic, cât și umanitar

Published

on

© European Union 2021 - Source : EP

Europarlamentarul Victor Negrescu (PSD, S&D) și social-democrații europeni au adoptat o declarație comună prin care își exprimă solidaritatea față de Ucraina și sprijinul pentru un răspuns comun al comunității internaționale.

Potrivit deputatului european, liderii social-democrați europeni au reacționat prompt la nivelul UE și NATO, inclusiv privind sancțiunile aplicate, pentru un răspuns coerent și eficient atât la nivel diplomatic, cât și umanitar.

„Familia noastră politică s-a poziționat inclusiv pentru aceste lucruri în Parlamentul European, ce a fost convocat de urgență săptămâna viitoare pentru o sesiune plenară dedicată situației din Ucraina”, a scris Victor Negrescu, pe Facebook.

 

„Totodată am avut o discuție cu reprezentanții noștri în Comisia Europeană pentru a identifica soluții la criza din domeniul energiei și a anticipa eventuale viitoare probleme. La propunerea colegilor noștri va exista un mecanism de sprijin pentru statele membre atât pentru asigurarea resurselor necesare de energie și de gaz, cât și pentru investiții suplimentare în perioada imediat următoare”, a conchis eurodeputatul.

Vladimir Putin a sfidat o avalanșă de sancțiuni internaționale, dând undă verde, joi, unei operaţiuni militare în Ucraina pentru a apăra separatiştii din regiunea Donbas, situată în estul ţării: „Am luat decizia pentru o operaţiune militară”, a spus Vladimir Putin într-o declaraţie surpriză la televizor, cu puţin timp înaintea orei 03:00 GMT. 

Liderul de la Kremlin a cerut armatei ucrainene „să depună armele” şi a promis să contracareze orice interferenţă străină în operaţiunea rusă în Ucraina. Vladimir Putin a indicat că responsabilitatea pentru orice vărsare de sânge va fi pe conştiinţa regimului ucrainean, iar răspunsul va fi instantaneu dacă cineva încearcă să confrunte Rusia. Ca urmare, președintele Volodimir Zelenski a decretat legea marțială în Ucraina ca urmare a atacurilor Rusiei, afirmând că țara sa este în stare de război, și a rupt legăturile diplomatice cu Moscova.

Urmăriți și: LIVE UPDATE Rusia a invadat Ucraina. Liderii SUA, UE, NATO, Germaniei și Marii Britanii denunță “o zi neagră pentru Europa”. România cere consultări la nivelul NATO

Continue Reading

Facebook

NATO27 mins ago

Jens Stoltenberg: NATO este un vechi partener apropiat al Serbiei

U.E.1 hour ago

UE rămâne neclintită în disputa cu Polonia privind fondurile din PNRR: Trebuie să respecte statul de drept pentru a putea primi acești bani

INTERNAȚIONAL2 hours ago

ONU: După semnarea acordului internațional de la Istanbul, primele exporturi de grâu din Ucraina sunt așteptate săptămâna viitoare

COMISIA EUROPEANA2 hours ago

Sancțiuni europene împotriva Rusiei: Embargoul UE asupra cărbunelui rusesc a intrat oficial în vigoare

INTERNAȚIONAL19 hours ago

Miniștrii de externe ai G7 și UE solicită Rusiei să restituie imediat autorităților ucrainene controlul deplin aspura centralei nucleare de la Zaporojie

U.E.19 hours ago

Premierul Poloniei cere o ”reformă profundă care să readucă egalitatea printre principiile fundamentale” ale UE

ROMÂNIA19 hours ago

Dezvoltare durabilă: Guvernul a aprobat proiectul de lege privind ratificarea acordului de împrumut de 600 milioane de euro dintre România și BIRD

ROMÂNIA20 hours ago

Nicolae Ciucă le-a cerut miniștrilor săi să colaboreze cu MIPE în vederea creșterii gradului de absorbție a fondurilor europene

U.E.21 hours ago

Atena închide ”un capitol dificil” și ”nu va mai fi o excepție în zona euro”. După 12 ani, Grecia va ieși de sub supravegherea extinsă a Comisiei Europene

ROMÂNIA22 hours ago

Premierul Nicolae Ciucă: Nu există date care să justifice niciun fel de îngrijorare cu privire la centrala nucleară de la Zaporojie

ROMÂNIA20 hours ago

Nicolae Ciucă le-a cerut miniștrilor săi să colaboreze cu MIPE în vederea creșterii gradului de absorbție a fondurilor europene

INTERNAȚIONAL7 days ago

Azerbaidjan a lansat operațiunea „Răzbunarea” împotriva forțelor armene din Nagorno-Karabah

ROMÂNIA1 week ago

Guvernul aprobă contractul de finanțare dintre România și BEI privind Spitalul Regional Craiova

ROMÂNIA1 week ago

România este ”peste graficul asumat în fața Comisiei Europene” privind stocurile de gaze naturale. Virgil Popescu: Există un grad de umplere de peste 59%, peste ținta pentru septembrie

REPUBLICA MOLDOVA1 week ago

R. Moldova dorește să reducă consumul de gaze pentru a diminua dependența de Gazprom. Vicepremierul Andrei Spînu: O alternativă o reprezintă păcura, care ar putea fi livrată de România

ROMÂNIA1 week ago

Nicolae Ciucă a dat asigurări că bugetul din 2023 va putea susține noile prevederi privind educația, iar țința de 15% pentru învățământ va fi atinsă până în 2027

U.E.1 week ago

Premierul spaniol, turneu în Balcanii de Vest: Locul acestei regiuni este în Uniunea Europeană

ROMÂNIA2 weeks ago

Klaus Iohannis, la Săptămâna Haferland: Dialogul intercultural, sursă a prosperității. România va continua să apere drepturile și interesele minorităților sale

ROMÂNIA2 weeks ago

Nicolae Ciucă, la Săptămâna Haferland: Transilvania reprezintă la nivel european un model de toleranță și de bună conviețuire interetnică

REPUBLICA MOLDOVA2 weeks ago

Republica Moldova dorește ”să cumpere gaze din România”. Președinta Maia Sandu: Acest lucru este critic pentru a ne asigura că oamenii noștri nu vor îngheța la iarnă

Team2Share

Trending