Eurodeputatul Victor Negrescu condamnă ferm în plenul Parlamentului European atacurile la adresa românilor din Marea Britanie și Italia

negrescuEurodeputatul PSD Victor Negrescu a condamnat, în cadrul unei intervenții în plenul Parlamentului European, modul defăimător în care sunt prezentați românii în documentarul „Vin românii” difuzat de postul britanic Channel 4. Acesta a anunțat că tinerii europarlamentari social-democrați din grupul pe care îl coordonează (S&D40) vor iniția o campanie anti-discriminare pornind de la această situație.

Victor Negrescu a afirmat că este determinat să îi apere pe românii discriminați în Parlamentul European, cunoscându-le foarte bine situația.

„Doresc să atrag atenția asupra discriminării grave la care sunt supuși românii în mai multe state europene. Spre exemplu recent, printr-un material de presă difuzat în Marea Britanie, se prezintă aspecte defăimătoare și strict negative care nu sunt deloc reprezentative pentru majoritatea românilor.

În acest serial sunt redate doar opiniile xenofobe și rasiste despre români, lăsându-se astfel impresia că acesta este sentimentul dominant în rândul europenilor şi britanicilor.

Ca român care am locuit mulți ani în străinătate, sunt determinat să îi apăr, pentru că ştiu care este situaţia lor reală! Sunt alături de românii din Marea Britanie sau din alte ţări unde sunt supuşi discriminării și vă transmit nemulţumirea lor faţă de lipsa de reacţie a instituţiilor europene”, a susținut Victor Negrescu în plenul Parlamentului European.

Eurodeputatul PSD a subliniat, de asemenea, că Parlamentul European trebuie să ia o „decizie fermă” împotriva atitudinilor xenofobe, arătând că, în acest sens, grupul S&D40 va iniția o campanie.

„Avem nevoie, în Parlamentul European de o decizie fermă prin care orice tip de discurs rasist sau xenofob să fie aspru condamnat chiar dacă vine uneori din partea unor politicieni sau chiar colegi din Parlamentul European. În acest sens, grupul tinerilor europarlamentari social-democraţi sub 40 de ani va iniția o campanie anti-discriminare pornind de la această situație pentru a arăta că Parlamentul European se opune ferm tuturor tipurilor de manipulări şi atacuri rasiste”, a subliniat Victor Negrescu.

Victor Negrescu este coordonator al grupului S&D40 din Parlamentul European, format din europarlamentarii social-democrați sub 40 de ani din actuala legislatură de la Bruxelles.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.