Connect with us

PARLAMENTUL EUROPEAN

Eurodeputatul Victor Negrescu: România trebuie să folosească la maxim resursele bugetului european pe anul 2022. Acesta a fost mărit cu 479,4 milioane de euro

Published

on

© European Union 2020 - Source : EP

Eurodeputatul Victor Negrescu, membru în Comisia pentru Bugete a Parlamentului European, face apel la accelerarea absorbției banilor europeni anul viitor în contextul în care tocmai a fost aprobată o creștere a bugetului european cu 479,4 milioane.

În calitate de raportor alternativ al Grupului S&D pentru bugetul pe anul 2022, europarlamentarul român a arătat că prioritatea UE trebuie să fie ca aceste resurse să ajungă rapid la beneficiari și la țările care au cea mai multă nevoie, potrivit comunicatului oficial, remis CaleaEuropeana.ro

„Bugetul european de anul viitor este crucial pentru succesul cadrului financiar multianual. Implementarea sa ne va permite să îndeplinim obiectivele europene. De aceea, Grupul S&D din Parlamentul European a cerut un buget UE ambițios care să sprijine o redresare socială puternică. Și am livrat, cu 479,4 milioane de euro suplimentari adăugați în bugetul pentru anul 2022 la cererea Parlamentului European. (…) Grupul nostru salută în mod deosebit direcționarea celor 211 milioane de euro către Fondul European de Solidaritate, a resurselor care vizează Anul European al Tineretului și a celor care abordează politicile și drepturile sociale. Pentru țara mea, este important să mă asigur că cele 86 de milioane de euro suplimentare pentru sănătate, 30 de milioane pentru IMM-uri și 35 de milioane pentru educație ajung și în România și contribuie la reducerea disparităților regionale. De la nivelul Parlamentului European vom supraveghea execuția bugetului și ne vom asigura că fondurile sunt cheltuite în interesul cetățenilor europeni, a declarat europarlamentarul Victor Negrescu.

Reprezentantul României în Parlamentul European a explicat în intervenția sa din plen că toate aceste resurse suplimentare înseamnă noi oportunități de finanțare pentru România în domenii cheie precum sănătatea, educația, mediu, economie sau politicile europene.

„Acest lucru înseamnă mai multe fonduri pentru sănătate, pentru educație, pentru mediu, pentru IMM-uri, pentru turism, pentru politici sociale, pentru solidaritatea internă și externă. Parlamentul a rămas unit în negocierile cu Consiliul, în ciuda unor momente dificile. Dezbaterea nu s-a terminat. Credem că s-ar putea face mai mult și solicităm implementarea integrală a CFM și a planurilor de redresare folosind orice resurse necheltuite, economii sau dezangajări disponibile. Fondurile ar trebui folosite pentru a se asigura că nimeni nu rămâne în urmă, așa cum este cazul Garanției europene pentru copii, a concluzionat eurodeputatul social democrat, Victor Negrescu.

Suma de bani obținută în plus pentru bugetul UE de anul viitor va fi împărțită astfel:

  • 86 de milioane de euro pentru sănătate
  • 30 de milioane de euro pentru IMM-uri, din care 10 milioane de euro pentru turism
  • 8 milioane de euro pentru Anul European al Tinerilor
  • 35 de milioane de euro pentru educație
  • 47 de milioane de euro pentru mediu
  • 10 milioane de euro pentru Parteneriatul Estic, inclusiv Republica Moldova
  • 5,5 milioane de euro pentru cultură
  • 10 milioane de euro pentru politicile și drepturile sociale
  • 190 milioane de euro pentru solidaritatea internațională
  • 211 milioane de euro în plus pentru Fondul de Solidaritate European

Negociatorii Consiliului Uniunii Europene și Parlamentului European au ajuns la un acord cu privire la bugetul Uniunii Europene pentru 2022, cu puțin timp înainte de termenul limită al perioadei de conciliere, care se încheia luni, 15 noiembrie, la miezul nopții.

Bugetul de anul viitor, care cuprinde angajamente în valoare de 169,5 miliarde de euro și plăți de 170,6 miliarde de euro, oglindește principalele priorități ale UE: redresarea economică, combaterea schimbărilor climatice și tranziția ecologică și digitală.

De asemenea, acesta lasă suficiente resurse sub plafoanele de cheltuieli ale cadrului financiar multianual 2021-2027 pentru a permite UE să reacționeze la nevoi imprevizibile.

Citiți și: Echipa de negociatori a PE, din care face parte eurodeputatul Victor Negrescu, a obținut 479,4 milioane de euro în plus pentru cetățenii UE în bugetul pentru 2022

Diana Zaim este foto jurnalist, câștigătoare a Premiul Publicului la European Youth Event 2020, cel mai mare eveniment pentru tineri organizat de Parlamentul European. Absolventă a secției germană-portugheză în cadrul Universității din București, Diana urmează în prezent programul de master ”Relații Internaționale și Integrare Europeană” în cadrul SNSPA. Pasionată de promovarea valorilor europene, Diana este parte a comunității Model European Union, cea mai amplă simulare la nivel european a procesului decizional din cadrul Uniunii Europene.

Dan Motreanu

Dan Motreanu, desemnat responsabil din partea grupului PPE pentru regulamentul care transformă rețeaua de informații contabile agricole în rețeaua privind durabilitatea agricolă

Published

on

© European Union 2019 - Source : EP

Eurodeputatul Dan Motreanu (PNL) a fost desemnat responsabil din partea grupului PPE în Parlamentul European pentru regulamentul care transformă rețeaua de informații contabile agricole (RICA) în rețeaua privind durabilitatea agricolă, a anunțat acesta, într-o postare pe Facebook.

 

Prin RICA, care datează din 1965, sunt colectate date economice și financiare de la peste 80 000 ferme la nivel UE, cu scopul de a monitoriza și evalua veniturile fermelor și activitățile comerciale.

Metodologia aplicată are scopul de a furniza date reprezentative în funcție de trei criterii: regiune, dimensiune economică și tip de activitate. Această sursă unică de date microeconomice este vitală pentru înțelegerea impactului Politicii Agricole Comune.

Noua propunere are rolul de a moderniza RICA prin extinderea domeniului de aplicare cu privire la practicile agricole sociale și de mediu la nivel de exploatație. Astfel, noua rețea privind durabilitatea agricolă va include toate cele trei dimensiuni ale sustenabilității (economic, social și de mediu), în conformitate cu Pactul Verde.

Continue Reading

Cristian Bușoi

Eurodeputatul Cristian Bușoi, dezbatere comună alături de premierul Greciei Kyriakos Mitsotakis

Published

on

© Cristian Bușoi - Facebook

Europarlamentarul Cristian Bușoi, președintele Comisiei pentru Industrie din Parlamentul European, a efectuat o vizită de lucru în Grecia alături de o delegație a Grupului Popularilor Europeni, ande au fost discutate soluțiile cu privire la problema inflației, dar mai ales a prețurilor la energie. 

„La dezbaterea pe care am avut-o cu premierul Greciei, Kyriakos Mitsotakis, în calitate de președinte al Comisiei ITRE din Parlamentul European, l-am întrebat pe acesta dacă este de acord cu o reformă mai profundă a pieței de electricitate, chiar cu o reglementare pe o perioadă limitată de timp și cu eliminarea mecanismului maximal de ajustare a prețurilor din piața de electricitate”, a scris deputatul european într-un mesaj postat pe pagina oficială de Facebook. 

Potrivit eurodeputatului liberal, premierul a insistat pe nevoia unui efort mai susținut la nivel european, fără abandonarea principiilor pieței libere, „în care credem ca oameni politici de dreapta, și pe admiterea faptului că mecanismele după care ne-am ghidat până acum în piața de energie, dar mai ales în piața gazului, nu au reprezentat un succes.”

Continue Reading

PARLAMENTUL EUROPEAN

Social-democrații din PE solicită Comisiei Europene să acționeze cu adevărat pentru a combate criza socială: Recomandările nu sunt suficiente

Published

on

© European Union 2020 - Source : EP

Grupul social-democraților din Parlamentul European solicită mai multe acțiuni din partea Comisiei Europene pentru a combate criza socială cu care se confruntă cetățenii europeni și susțin că recomandările nu sunt suficiente, se arată într-o declarație oficială, remisă CaleaEuropeană.ro.

„Recomandarea anticipată cu privire la sistemul de venit minim în Europa, pe care Comisia Europeană ar trebui să o prezinte miercuri, nu este suficientă pentru a combate criza socială. Este nevoie de mai mult pentru a ajuta europenii în vremuri de criză social în care costurile de trai cresc vertiginos”, se arată în declarație. 

Eurodeputatul Pedro Marques, vicepreședintele S&D responsabil pentru Europa socială, a declarat: „Un sistem ambițios de venit minim în Europa este o parte indispensabilă a acestei acțiuni, alături de o strategie cuprinzătoare de combatere a sărăciei, de un instrument SURE consolidat, conceput în pandemie pentru a proteja lucrătorii și locurile de muncă, precum și de un Fond de redresare și de reziliență consolidat și permanent.”

Europarlamentarul Agnes Jongerius, purtător de cuvânt al S&D pentru ocuparea forței de muncă, a declarat: „Europenii doresc salarii și condiții de muncă decente, un venit minim, drepturi mai puternice pentru copii și tineri, dialog social și negocieri colective consolidate, locuințe accesibile, servicii de îngrijire și egalitate de gen.”

Continue Reading

Facebook

CONSILIUL UE7 mins ago

UE nu va recunoaște niciodată “referendumurile” false și ilegale ale Rusiei în Ucraina: Vom sprijini Ucraina atât timp cât va fi necesar

INTERNAȚIONAL7 mins ago

Zelenski a discutat problema ”referendumurilor rușinoase” cu premierii Canadei, Marii Britanii și cancelarul german

ENERGIE24 mins ago

Bogdan Aurescu a discutat cu subsecretarul de stat al SUA Jose Fernandez despre proiecte bilaterale în domeniul cooperării economice și al energiei

NATO26 mins ago

Mircea Geoană încurajează administrațiile de la București și Washington să vadă România ca pe o “oportunitate multi-regională” de investiții

COMUNICATE DE PRESĂ32 mins ago

O delegaţie a SNSPA s-a întâlnit cu preşedintele Biden Institute

INTERNAȚIONAL13 hours ago

De la începutul invaziei ruse, SUA au acordat Ucrainei un ajutor militar de 16,2 miliarde de dolari: Noul sprijin de 1,1 miliarde include 18 sisteme HIMARS

ROMÂNIA13 hours ago

Klaus Iohannis felicită societatea civilă pentru mobilizarea exemplară în pandemie și în criza războiului din Ucraina: România este un stat puternic pentru că are o societate civilă puternică!

COMISIA EUROPEANA15 hours ago

Comisia Europeană propune un nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei: Nu acceptăm referendumuri false și nici anexări în Ucraina. Vom face “Kremlinul să plătească”

ROMÂNIA17 hours ago

România reiterează condamnarea, în termenii cei mai fermi, a așa-ziselor ”referendumuri” organizate în regiunile ucrainene ocupate de trupele ruse

INTERNAȚIONAL17 hours ago

Volodimir Zelenski, convorbire cu președintele Turciei. Prevenirea crizei alimentare globale, discutată

JUSTIȚIE2 days ago

Klaus Iohannis: DNA, un model la nivel european, a contribuit decisiv ca România să fie un pol de stabilitate și un partener strategic pentru partenerii din NATO și UE

ROMÂNIA3 days ago

Nicolae Ciucă, din Japonia: Componenta de securitate și apărare, unul din cei patru piloni de cooperare ai viitorului nostru parteneriat, de mare interes pentru ambele părți

NATO5 days ago

Klaus Iohannis, despre amenințarea Rusiei cu un război nuclear: România, ca parte a NATO, este pregătită pentru orice scenariu. Românii nu trebuie să intre în panică

ROMÂNIA5 days ago

Klaus Iohannis, către antreprenorii români din Silicon Valley: Poate aveți unele lecții care ne-ar folosi în România

ROMÂNIA6 days ago

Nicolae Ciucă: Salutăm interesul manifestat de Banca Japoneză de Cooperare Internațională pentru susținerea marilor proiecte de infrastructură de transport și de producere a energiei verzi

U.E.6 days ago

Ministrul ungar de externe, singurul din UE care s-a întâlnit cu Lavrov la ONU: Există o singură soluție la inflația de război și la prețurile epuizante ale energiei: pacea. Ungaria vrea pace

COMISIA EUROPEANA6 days ago

Ursula von der Leyen îndemnă tânăra generație să apere democrația în fața autocrației: Trebuie să lucrăm la consolidarea acesteia pentru că știm cât de repede se poate schimba istoria

DIASPORA6 days ago

Klaus Iohannis, întâlnire cu românii din SUA: România merge bine şi economia creşte, deși suntem într-o situație complicată din cauza războiului Rusiei în Ucraina

ONU1 week ago

Joe Biden, la ONU: SUA nu caută un război rece cu China, dar vom fi neîngrădiți în a promova o lume liberă, deschisă, sigură și prosperă

INTERNAȚIONAL1 week ago

De la tribuna ONU, Biden denunță încălcarea Cartei Națiunilor Unite de către Rusia: Un membru permanent al Consiliului de Securitate a încercat să șteargă de pe hartă un stat suveran

Team2Share

Trending