Connect with us

PPE

Eurodeputatul Vlad Nistor critică sancțiunile Chinei împotriva unor membri ai Parlamentului European: Este un pas mult prea mare

Published

on

© vladnistor.ro

Republica Populară Chineză este o mare cultură, iar civilizația chineză nu poate să fie în niciun fel ignorată, a declarat eurodeputatul Vlad Nistor (PPE, PNL), istoric și profesor la Universitatea București, în contextul relațiilor dintre Statele Unite și China, într-un interviu acordat în exclusivitate pentru CaleaEuropeană.ro.

„Lucrurile sunt complicate, vom vedea cum vor evolua. Nu pot face predicții pentru că am avut un mic șoc atunci când am constatat că, pentru prima oară, Republica Populară Chineză aplică sancțiuni unor parlamentari. Nu cred că s-a mai întâmplat asta vreodată. Să sancționezi parlamentari pentru simplul fapt că într-un for de dezbatere au avut alte idei decât cele favorabile Chinei Populare, e un pas mult prea mare ”, a punctat eurodeputatul român. 

Săptămâna trecută, Consiliul Uniunii Europene a decis să impună măsuri restrictive împotriva a 11 persoane și patru entități responsabile pentru încălcări grave ale drepturilor omului și de abuzuri grave împotriva acestora în diferite țări din lume. Printre încălcări vizate în prezent se numără detenții arbitrare pe scară largă, în special ale uigurilor din Xinjiang în China. 

Ca răspuns la măsurile restrictive adoptate de miniștrii de externe din UE împotriva unor oficiali din China implicați în abuzuri la adresa minorității uigure, China a decis să sancționeze membrii ai Parlamentului European. 

De asemenea, SUA au decis sancționarea a doi oficiali chinezi sub auspiciile Legii Magnitsky și ca gest de unitate transatlantică cu Uniunea Europeană, iar secretarul de stat american a subliniat că în pofida condamnărilor internaționale, Republica Populară Chineză continuă să comită genocid și crime împotriva umanității în Xinjiang și a cerut Beijingului să pună capăt represiunii împotriva minorității uigure.

„China este o mare putere economică și e pe cale de a deveni și o foarte mare putere militară. Nu putem în niciun fel să ignorăm locul și rolul Republicii Populare Chineze în lumea de astăzi și de mâine”, a conchis eurodeputatul Vlad Nistor.

PPE

România are responsabilitatea de a sprijini Republica Moldova în drumul său european, subliniază eurodeputatul Rareș Bogdan la Chișinău

Published

on

© Rares Bogdan/ Facebook

România are responsabilitatea de a sprijini Republica  Moldova în drumul său european fie că vorbim de susținere tehnică, energetică, sau diplomatică, a subliniat eurodeputatul Rareș Bogdan, liderul delegației române din Grupul PPE în Parlamentul European.

Acesta l-a însoțit pe președintele Senatului, Nicolae Ciucă, în vizita pe care a efectuat-o la Chișinău.

”Stabilitatea și securitatea Republicii Moldova este vitală pentru securitatea întregului flanc estic european. În cadrul discuțiilor de astăzi pe care le-am purtat alături de președintele PNL și președinte al Senatului României, Nicolae Ciucă, atât cu președinta Maia Sandu, cât și cu Igor Grosu, președintele Parlamentului Republicii Moldova am transmis un mesaj simplu, dar ferm: Rămânem alături de frații noștri moldoveni”, a evidențiat Bogdan într-un mesaj publicat pe Facebook.

El a amintit de eforturile depuse de români pentru ”acest vis european”.

”A venit momentul să-i aducem și pe frații noștri de partea corectă a istoriei”, a conchis europarlamentarul.

Vom continua să sprijinim Chișinăul, acordând toată asistența tehnică, legislativă și diplomatică de care este nevoie în procesul de aderare la UE, l-a asigurat Nicolae Ciucă pe președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, mesaj dublat și în întâlnirea cu președinta Maia Sandu.

Citiți și: Nicolae Ciucă, întâlnire cu președintele Parlamentului R. Moldova: Vom continua să sprijinim Chișinăul, acordând toată asistența tehnică, legislativă și diplomatică de care este nevoie în procesul de aderare la UE

Maia Sandu, întrevedere cu Nicolae Ciucă: Autoritățile de la Chișinău contează mult pe expertiza și contribuția României în procesul de integrare europeană

În egală măsură, oficialul român a constat cu încântare că ”războiul hibrid promovat de Moscova nu şi-a atins obiectivele la Chişinău”, iar aceasta este “o victorie” şi “o veste foarte bună” şi la Bucureşti.

Citiți și: Nicolae Ciucă s-a întâlnit cu Maia Sandu la Chișinău: România este alături de R. Moldova. Situația din Transnistria va fi rezolvată fără a afecta viitorul european

Continue Reading

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI

De la Chișinău, eurodeputatul Siegfried Mureșan dă asigurări: România va folosi experiența acumulată în cei 17 ani de apartenență la UE pentru a sprijini R. Moldova în procesul de aderare la UE

Published

on

© Siegfried Mureșan/ Facebook

România va folosi experiența acumulată în cei 17 ani de apartenență la UE pentru a sprijini Republica Moldova în procesul de aderare la Uniunea Europeană, a subliniat eurodeputatul Siegfried Mureșan, președinte al Delegației la Comisia parlamentară de asociere UE-Moldova din Parlamentul European.

Acesta îl însoțește pe președintele Senatului, Nicolae Ciucă, în cadrul unei vizite la Chișinău.

”România este principalul susținător al parcursului european al Republicii Moldova. Alături de președintele Senatului, Nicolae Ionel Ciucă, ne-am întâlnit astăzi la Chișinău cu președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu. Parlamentul României – la fel ca Parlamentul European – va sprijini Parlamentul de la Chișinău cu tot ce este posibil pentru implementarea legislației și reformelor necesare integrării europene”, a subliniat Mureșan într-un mesaj publicat pe Facebook.

Vizita vine în contextul în care congresul aşa-zişilor deputaţi ”de toate nivelurile” din regiunea transnistreană au adoptat miercuri o rezoluție prin care cer, printre altele ”protecţia” Moscovei în faţa ”presiunii sporite” din partea Republicii Moldova.

Reacția Chișinăului nu a întârziat să apară, Guvernul de peste Prut respingând ”declaraţiile propagandistice” ale Tiraspolului, în vreme ce Statele Unite au reafirmat susținerea “fermă” pentru “suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova”.

De altfel, înainte de această vizită, președintele Senatului  a avut o întâlnire la București cu viceprim-ministrul pentru reintegrare al Republicii Moldova, Oleg Serebrian.

”Problema transnistreană are nevoie de o soluție pașnică și durabilă, în conformitate cu dreptul internațional, respectându-se suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova, dar fără a i se afecta parcursul său european”, a spus cu prilejul întâlnirii oficialul român.

O întâlnire cu  viceprim-ministrul pentru reintegrare al Republicii Moldova a avut și ministrul român de externe, Luminița Odobescu, care a spus că țara noastră susține eforturile Chișinăului de a soluționa dosarul transnistrean.

Continue Reading

Dan Motreanu

Eurodeputatul Dan Motreanu îi invită pe fermieri să împărtășească opiniile privind practicile comerciale neloiale din lanțul de aprovizionare cu alimente, completând sondajul lansat de Comisia Europeană

Published

on

© Dan Motreanu/Facebook

Eurodeputatul Dan Motreanu, membru al Comisiei pentru dezvoltare regională din Parlamentul European, îi invită pe fermierii și operatorii de aprovizionare cu alimente să își exprime opiniile în ceea ce privește practicile comerciale neloiale, folosind sondajul lansat de Comisia Europeană.

Acesta este valabil în toate limbile Uniunii Europene și este valabil până la 15 martie 2024.

”Fermierii și micii furnizori pot transmite dacă s-au confruntat cu practici comerciale neloiale sau dacă legislația în vigoare le oferă o protecție suficientă împotriva cumpărătorilor mai puternici din punct de vedere economic. Comisia Europeană va ține seama de mesajele celor implicați, atunci când va prezenta statelor membre mai multe acțiuni referitoare la punerea în aplicare a Directivei privind practicile comerciale neloiale și asigurarea respectării acesteia”, a menționat acesta într-o postare publicată pe Facebook.

În aprilie 2022, a intrat în vigoare în România legea prin care fermierii și furnizorii mici și mijlocii sunt protejați de mai multe practici comerciale neloiale. Actul normativ vizează transpunerea Directivei UE 2019/633.

Directiva are scopul de a proteja micii fermieri în relația cu marii producători. Printre practicile comerciale neloiale care urmează a fi interzise se numără: plăţile întârziate în cazul produselor perisabile, anulările în ultimul minut ale comenzilor, modificările unilaterale sau retroactive ale contractelor, obligarea furnizorului la plata produselor irosite şi refuzul contractelor scrise.

”Această lege a fost necesară pentru că fermierii români sunt vulnerabili în fața marilor comercianți. Aceștia au o forță de negociere mai mare, iar micii producători depind de prezența produselor lor în lanțurile marilor rețele comerciale”, a conchis Dan Motreanu.

Sondajul poate fi accesat AICI

Continue Reading

Facebook

Concrete & Design Solutions

Concrete-Design-Solutions

NATO11 hours ago

Sondaj: 77% dintre suedezi consideră că securitatea țării lor ”este întărită” prin aderarea la NATO

S&D13 hours ago

Vicepreședinele PES Victor Negrescu: Susținem integrarea completă a României în Schengen și dezvoltarea măsurilor pentru creșterea nivelului de trai în toate statele UE

U.E.14 hours ago

Focurile armatei israeliene au ucis civili palestinieni în timpul operațiunilor de distribuire a ajutoarelor în Gaza, acuză Josep Borrell, care cere o anchetă internațională

COMUNICATE DE PRESĂ14 hours ago

A murit scriitorul Dinu Săraru, membru fondator al Academiei Oamenilor de Știință din România, care lasă în urmă o moștenire de neegalat în literatură, teatru și gazetărie

ROMÂNIA15 hours ago

Cătălin Predoiu, după întâlnirea cu ministrul italian de Interne: Am convenit să dezvoltăm cooperarea polițienească pentru combaterea crimei organizate, a traficului de droguri și a traficului de ființe umane

ROMÂNIA16 hours ago

Sebastian Burduja vine cu ”noutăți importante” în domeniul energiei: România își consolidează poziția geostrategică pentru întreaga regiune

ROMÂNIA17 hours ago

La Forumul Diplomatic de la Antalya, Luminița Odobescu a subliniat importanța consolidării posturii NATO de apărare și descurajare în regiunea Mării Negre, în paralel cu dezvoltarea economică

S&D1 day ago

Nicolas Schmit, ales candidat comun al PES pentru funcția de președinte al Comisiei Europene. Partidul Socialiștilor Europeni a adoptat programul electoral pentru alegerile europarlamentare din iunie

REPUBLICA MOLDOVA1 day ago

32 de ani de la războiul de pe Nistru. Maia Sandu și UE ”condamnă agresiunile armate” și transmit un mesaj ”forțelor care încearcă să sădească neîncredere și discordie” în R. Moldova: Nu vor reuși

ROMÂNIA1 day ago

Marcel Ciolacu a stabilit cu Pedro Sanchez ”ultimele detalii privind acordarea dublei cetățenii pentru românii care trăiesc în Spania”: În curând, această dorință a românilor din Spania o să devină realitate

ROMÂNIA3 days ago

Bogdan Ivan, la Gala Cercetării Românești 2024: Inovarea trebuie să iasă din laboratoare și să fie pusă în valoare

RUSIA5 days ago

Din PE, Iulia Navalnaia transmite Occidentului: Dacă vreți să-l învingeți pe Putin, trebuie să deveniți inovatori. Încetați să mai fiți plictisitori

ROMÂNIA5 days ago

Au fost semnate contractele de execuție pentru construcția spitalelor regionale de urgență din Iași și Cluj. Marcel Ciolacu: Îndeplinim o promisiune făcută românilor de clasa politică de mai bine de 15 ani

ROMÂNIA5 days ago

Nicolae Ciucă susține o coaliție transpartinică pentru promovarea egalității de gen: Există o legătură directă între o democrație solidă și respectarea drepturilor femeilor

ROMÂNIA6 days ago

Marcel Ciolacu, la AmCham CEO Business Forum: Dorim ca SUA să devină partenerul principal non-UE al României. În contextul provocărilor de securitate atât de mari, nu mai avem ” timp de proiecte mici”

NATO1 week ago

La doi ani de la invazia Rusiei în Ucraina, Jens Stoltenberg afirmă clar că țara asediată „va adera la NATO”: „Nu este o chestiune de dacă, ci de când”

U.E.1 week ago

Bruxelles-ul va debloca fonduri europene de 137 miliarde de euro pentru Polonia în contextul reformelor privind statul de drept

ROMÂNIA2 weeks ago

Coaliția de guvernare a decis comasarea alegerilor locale cu cele europene pentru 9 iunie. Românii vor mai vota pentru prezidențiale în septembrie și pentru parlamentare în decembrie

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI2 weeks ago

”Living Better with Europe”. Chestorul PE Victor Negrescu: În cei 17 ani de apartenență la UE, România a înregistrat un sold pozitiv de 62 de miliarde de euro comparativ cu obligațiile financiare de țară membră

ROMÂNIA2 weeks ago

Marcel Ciolacu subliniază importanța alegerilor europene din 9 iunie: Vreau să trăiesc într-o Românie și într-o Europă liberă. Aceste alegeri vor fi despre principii, pentru apărarea valorilor, a statului de drept

Trending