Europarlamentarul Traian Ungureanu, impreuna cu delegatia Romaniei in PE, saluta decizia guvernului Norvegiei de a ridica restrictiile pentru muncitorii romani

Potrivit anuntului guvernului norvegian, incepand cu 15 iunie a.c., muncitorii romani nu mai sunt supusi restrictiilor, piata norvegiana devenind libera pentru muncitorii romani.

Traian Ungureanu isi exprima satisfactia in fata acestei decizii, mentionând într-un  comunicat transmis, faptul ca ”decizia este un semnal extrem de puternic si pentru restul statelor membre UE care mentin barierele tranzitionale pentru muncitorii romani.

Parlamentarul roman a declarat  de asemenea ca  “atat Comisia Europeana cat si eu in calitate de raportor al Parlamentului European am sustinut ca migratia fortei romane de munca are un impact pozitiv din punct de vedere economic pe taritorIile tarilor gazda. Asa cum a fost mentionat in ultima comunicare a Comisiei Europene, muncitorii romani au contribuit direct la cresterea pe termen mediu a PIB-ului tarii gazda. Contrar asteptarilor si temerilor, muncitorii romani nu au devenit o povara socio-economica pentru tarile in care au intrat pe piata muncii.”

Impreuna cu delegatia  Romaniei in Parlamentul EPP, europarlamentarul Ungureanu a mai semnalat ca decizia Norvegiei demonstreaza ca migratia fortei de munca romane conduce la efecte pozitive si dovedeste, astfel, ca temerile dupa care un flux covarsitor de muncitori romani ar fi periculos din punct de vedere economic sunt nefundamentate. “In aceste conditii speram ca decizia luata de guvernul Norvegian sa constituie inca o demonstratie a eficientei liberalizarii pietelor muncii si in speta, o demonstratie a lipsei de motive valide pentru mentinerea barierelor tranzitionale.”

Foto: eppgroup.eu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.