Europarlamentar roman, cerere de ultima ora catre Premierul Britanic

 luhanEuroparlamentarul Petru Luhan a solicitat public autorităților britanice să pună capăt campaniei de discriminare împotriva românilor, potrivit unui comunicat transmis catre caleaeuropeana.ro.

Redam, in continuare, comunicatul citat: “Într-o declarație apărută în publicația The Times, disponibilă la următorul link, Luhan a solicitat premierului britanic David Cameron Fac apel la Guvernul Cameron sa vină cu declarații împăciuitoare pentru a stopa xenofobia și ura fără precedent care e pe cale să se nască între localnici și străinii dintr-o altă țară UE. să vină cu declarații împăciuitoare pentru a stopa xenofobia și ura fără precedent care e pe cale să se nască între localnici și străinii dintr-o altă țară din UE.

În urmă cu două săptămâni, eurodeputatul PDL a transmis o scrisoare Comisiei Europene atrăgând atenția asupra atacurilor împotriva muncitorilor și studenților români din Marea Britanie. Luhan a înștiințat instituțiile europene cu privire la  speculațiile alarmiste privind o invazie a românilor cu scopul obținerii de ajutoare sociale, atacuri nefondate susținute de clasa politică britanică și alimentate de presă. “Am solicitat Comisiei Europene să deschidă o investigație în chestiunea discriminării sistematice a românilor din Marea Britanie, să ia toate măsurile necesare pentru a apăra dreptul la liberă circulație, cât și pentru a pune capăt acuzațiilor populiste împotriva românilor“, a declarat europarlamentarul.

Petru Luhan a susținut drepturile românilor și într-un interviu video acordat recent postului BBC, precum și într-un interviu acordat tabloidului Daily Express. Reamintim faptul că Luhan este inițiatorul petiției online STOP discriminării românilor din Marea Britanie. În decembrie 2013, europarlamentarul s-a deplasat la Londra pentru a discuta cu reprezentanți ai comunității de români,  pentru a găsi soluții concrete la problemele acestora”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.