INTERVIU Europarlamentarul Adina Vălean (PNL, PPE): Antreprenoriatul din România are nevoie de un ecosistem în care să se dezvolte

Eurodeputatul Adina Vălean (PNL, PPE) a declarat într-un interviu pentru Calea Europeană că este nevoie de crearea unui ecosistem propice pentru dezvoltarea afacerilor și a antreprenoriatului, atât în UE, dar și în România. 

Adina Vălean a inițiat și a moderat evenimentul “Consolidarea spiritului antreprenorial românesc” din Parlamentul European alături de experți și antreprenori din întreaga Uniune Europeană.

Calea Europeană: Ați avut invitați antreprenori din întreaga Europă, dar și experți în domeniul IT la conferința “Consolidarea spiritului antreprenorial românesc”. Au fost abordate mai multe problematici. S-a vorbit despre conectivitate, inteligență artificială, ecosisteme, abilitați digitale. Cum credeți că va arăta antreprenoriatul peste câțiva ani atât la nivelul UE, dar și în România?

Adina Vălean: “Evenimentul are în centrul lui promovarea unei inițiative de network la nivel european pentru tineri antreprenori din IT și o am alături de mine pe inițiatoarea acestui proiect, acestei rețele de asociere în dorința de a crea un ecosistem, pentru că de asta are nevoie antreprenoriatul, inclusiv cel din România, are nevoie de toate elementele care împreună, într-o bună doză, pot duce la succes. Vreau să o invit pe Oana să vă spună câteva cuvinte  despre Romanian IT pentru că este bine ca oamenii să afle de ea, în felul acesta putând să o contacteze, să o contacteze, să intre în această rețea de antreprenori, de start-up-uri care au nevoie de a găsi puncte de sprijin în alte afaceri la nivel european al afacerilor de la Bruxelles”.

Oana Bouraoui: “Mulțumesc doamnei Vălean pentru sprijin și pentru că ne-a adunat azi aici. Asta este foarte important. Romanian IT este un network global de antreprenori și profesioniști români, atât din România, cât și din Europa și din Statele Unite. Avem nouă centre în diaspora și acum începem să dezvoltăm și centre în România. Scopul Romanian IT este foarte clar: noi vrem să conectăm antreprenorii și specialiștii tech cu resurse atât între ei, cât și cu resurse din afară. Vizita de la Bruxelles de acum a fost un pas foarte important pentru noi pentru că în România oamenilor încă le lipsește viziunea globală. Este foarte important să tratăm Europa ca un Ecosistem unic și să vedem peste granițe. Este important să colaborăm pentru a încuraja antreprenorii europeni să crească, să se conecteze la resurse și să devină competitivi la nivel global.”

Urmăriți și LIVE 24 septembrie ora 16.00 Eurodeputatul Adina Vălean (PNL, PPE) organizează dezbaterea “Consolidarea spiritului antreprenorial românesc” în Parlamentul European

Calea Europeană: Pot ține legislatorii europeni pasul cu dezvoltarea rapidă a noilor tehnologii? Cum legiferează UE în acest domeniu?

Adina Vălean: “Nu trebuie să produci legislație atâta vreme cât un anumit domeniu nu a ajuns la maturitate. Nu putem să prevedem dezvoltările tehnologice care vor urma, nu putem afirma decât că știm direcția în care lucrurile se mișcă, către inteligența artificală, urmărim să vedem cu se dezvoltă.”

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.