Europarlamentarul Claudia Țapardel (PSD,S&D): Decizia lui Sorin Moisă de a părăsi delegația PSD și grupul politic S&D este regretabilă

Europarlamentarul Claudia Țapardel (PSD, S&D) a reacționat la vestea lui Sorin Moisă de a deminisiona din Partidul Social Democrat și de a părăsi Grupul Socialiștilor și al Democraților și de a se alătura Grupului Popularilor Europeni (PPE) ca independent, catalogând decizia acestuia drept una ”dezamăgitoare”, ”colegii fiind neplăcut surprinși atât de motivația eurodeputatului, cât și de maniera în care a fost prezentată”, potrivit unui comunicat remis CaleaEuropeană.ro.

Foto: Facebook/ Claudia Țapardel

„Deși inițial nu am dorit să comentez pe acest subiect, consider că maniera în care Sorin Moisă a ales să plece necesită totuși un răspuns și o clarificare. În primul rând, este bine-cunoscut faptul că pentru mulți dintre noi, acesta nu fost niciodată membru PSD în adevăratul sens al cuvântului, chiar dacă s-a aflat pe listele noastre la ultimele alegeri europarlamentare. Este vorba mai degrabă de un concurs de împrejurări și de o oportunitate pentru acesta după terminarea activității la nivelul Comisiei Europene, în calitate de șef de cabinet al lui Dacian Cioloș, fostul Comisar European pentru Agricultură”, afirmă reprezentantul României în Parlamentul European.

”Evident, plecarea lui Sorin Moisă este o dezamăgire, dar nu este întru totul surprinzătoare. Nimeni nu poate contesta calitățile profesionale ale acestuia, dar consider că publicarea deciziei pe Facebook este discutabilă din punct de vedere moral. La fel cum este și faptul că și noi, colegii lui, nu am fost consultați și am aflat de aceasta și despre motivele sale tot de pe Facebook. Ar fi fost poate mai elegant ca acesta să ne comunice și nouă intențiile sale și să nu aflăm din presă. Un om de partid, care înțelege ce înseamnă loialitatea și respectul față de colegii săi, ar fi știut să evite afișarea în public a unor chestiuni și probleme pe care trebuie să le rezolvăm cu calm în interiorul PSD” a declarat Țapardel luni.

Aceasta a catalogat decizia lui Sorin Moisă de a se alătura PPE ca independent drept o lipsă de fair play ”față de partidul care l-a ajutat să ajungă în PE, dar ridică și un semn de întrebare cu privire la oportunitatea de a promova într-o astfel de funcție pe cineva fără un istoric care să demonstreze aderența la PSD”.

„Fiind un om care are o experiență politică de mai bine de 15 ani, pot afirma răspicat că nu este o dovadă de corectitudine și loialitate ca, după ce părăsești o echipă, să treci imediat în tabăra inamicului, în cazul acesta să treci de la Grupul Socialiștilor și Democraților la Partidul Popularilor.” a subliniat Țapardel.

„Adeziunea la un alt grup politic nu poate fi o decizie de moment și este clar că între Moisă și Populari au existat negocieri în prealabil. Nu poți sări dintr-un grup în altul peste noapte. Cred însă că această situație trebuie să fie în primul rând o lecție și pentru noi ca partid. Este firesc să avem o deschidere față de a primi oameni noi, dar total anormal ca aceștia, o dată văzându-se într-o funcție înaltă, cum este cea de euroales, să se dezică de cei care i-au ajutat și să plece la rivali. Pentru a fi pus pe listele PSD, dincolo de buna pregătire profesională – pe care o au mulți dintre colegii noștri – ar trebui mai întâi să dovedești adeziunea față de valorile social-democrate și, nu în ultimul rând, față de principiile care ghidează viața de partid”, a conchis europarlamentarul Claudia Țapardel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.