Connect with us

Corina Crețu

Europarlamentarul Corina Crețu: Discuțiile despre nevoia modernizării sistemului de urgență 112 au început încă din 2017, când, din poziția de comisar european, ”am alocat fonduri europene și în această direcție”

Published

on

Europarlamentarul Corina Crețu (PRO România, S&D) a acuzat întârzirea investițiilor în modernizarea sistemului 112, factor favorizant al tragediei de la Caracal.

Fostul comisar european pentru Politica regională și-a arătat dezamăgirea față de faptul că ”toate semnalele pe care le-am transmis din partea Comisiei Europene din ultimii ani au fost ignorate și politizate”.

Aceasta a anunțat printr-o postare pe pagina sa de Facebook că ”discuțiile despre necesitatea modernizării sistemului de apeluri de urgență au început încă din 2017 – când am alocat fonduri europene și în această direcție. Atrăgeam atunci atenția asupra nevoii accelerării procesului de modernizare a acestui sistem”, a scris eurodeputatul român.

”Iată că suntem la aproape doi ani distanță și România a trecut printr-o nouă tragedie… E trist că banii europeni nu sunt folosiți acolo unde e cel mai mare nevoie de ei: pentru spitale, drumuri, proiecte care fac viața oamenilor mai bună și care pot preîntâmpina astfel de situații tragice”, a mai spus Corina Crețu.

Poziția europarlamentarului român este întărită de decizia Comisiei Europene, care a lansat joi, 25 iulie, proceduri de constatare a neîndeplinirii obligațiilor în ceea ce privește numărul de urgență 112 în cazul României, potrivit unui comunicat al Executivului european.

Mai precis, ţara noastră nu a furnizat informaţii cu privire la operatorii de servicii esenţiale identificaţi în temeiul legislaţiei UE privind securitatea reţelelor şi a sistemelor informatice (Directiva (UE) 2016/1148), potrivit CE.

Teodora Ion este redactor-șef adjunct și specialistă în domeniul relațiilor internaționale. Aria sa de expertiză include procesul retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană, relațiile comerciale globale și competiția pentru supremație dintre marile puteri ale lumii. Teodora este corespondent în cadrul summit-urilor Consiliului European și al celorlalte reuniuni decizionale de la nivelul UE.

Corina Crețu

Corina Crețu prezintă principalele idei ale Manifestului PES: Ne dorim o Europă mai unită, care să protejeze suveranitatea noastră, bunăstarea statelor UE și care să investească în locuri de muncă, dezvoltare durabilă

Published

on

© Corina Crețu/ Facebook

Ne dorim o Europă mai unită, care să protejeze suveranitatea noastră, bunăstarea statelor noastre și să investească în locuri de muncă, dezvoltare durabilă și o economie dinamică, este statuat în manifestul PES intitulat ”Europa pe care ne-o dorim”, a dezvăluit eurodeputatul Corina Crețu, care se află la Roma, unde participă la congresul familiei social-democraților europeni.

Într-un mesaj publicat pe Facebook, aceasta a anunțat că  Nicholas Schmidt, actual comisar pentru locuri de muncă și drepturi sociale, a fost ales în unanimitate candidatul comun al PES pentru funcția de președinte al Comisiei Europene.

”Mă aflu la Roma, unde particip la Congresul Partidului Socialiștilor Europeni (PES), ultimul înaintea alegerilor din 9 iunie. M-am bucurat să îi revăd pe colegii mei din toate țările, dar și cu reprezentanții tinerei generații de politicieni!”, a menționat Crețu.

Aceasta a prezentat și o parte din ideile care se regăsesc în Manifestul PES prin care se ”dorește transformarea societății în acord cu vremurile pe care le trăim”.

”Astăzi, multe provocări rămân în fața noastră. Pe fundalul războaielor și conflictelor care se întețesc pe continentul nostru și în vecinătatea noastră, precum și autoritarismului în creștere la nivel mondial, Europa trebuie să fie un garant al păcii, să promoveze respectarea dreptului internațional și a relațiilor internaționale echitabile, și să susțină Carta Națiunilor Unite și Declarația Universală a Drepturilor Omului. Europa trebuie să fie gata să-și asigure securitatea și apărarea, iar Uniunea Europeană trebuie să abordeze, de asemenea, inegalitățile din interiorul granițelor noastre, pierderea puterii de cumpărare din cauza creșterii costului vieții, reacția împotriva drepturilor femeilor, dificultățile tot mai mari cu care se confruntă tinerii și subminarea democrației și a statului de drept”, este precizat în document, conform mențiunilor Corinei Crețu.

Manifestul PES mai semnalează, potrivit eurodeputatului, că ”extrema dreaptă este o amenințare pentru cetățeni și pentru proiectul european”.

”Este o otravă pentru democrație. Valorile noastre sunt ireconciliabile. Extrema dreaptă vrea să întoarcă oamenii unii împotriva altora, în timp ce noi dorim să-i aducem împreună. Familia noastră politică are o linie roșie clară: nu vom coopera niciodată și nu vom forma o coaliție cu extrema dreaptă. Un grup socialist și democrat mai puternic în Parlamentul European înseamnă mai multă putere de a oferi respect, dreptate și un viitor mai bun. Mai multă putere pentru a oferi cetățenilor egalitate, oportunități, un sentiment de securitate și calitate a vieții pe care toată lumea o merită”, continuă documentul, relatează Corina Crețu.

În acest Manifest, PES propune angajamente pentru candidatul nostru comun și pentru partidele noastre, pentru o Europă bazată pe:

  • Dreptul la locuri de muncă de calitate cu salarii echitabile prin garantarea drepturilor lucrătorilor, consolidarea, negocierea colectivă, democrația la locul de muncă și sprijinirea lucrătorilor independenți.
  • O nouă înțelegere ecologică și socială pentru o tranziție justă, cu servicii curate, sigure și acces la energie; noi locuri de muncă de calitate într-o economie circulară ecologică, reducerea amprentei de carbon și o planetă sigură pentru copiii nostri.
  • Democrație puternică, în care statul de drept este respectat și apărat de toți.
  • O economie europeană puternică și competitivă, care își pregătește industriile și IMM-urile pentru viitor.
  • O Europă protectoare care îi apără pe oameni împotriva costului ridicat al vieții, a locurilor de muncă împotriva concurenței neloiale, a sănătății și a mediului înconjurător.
  • O Europă feministă care susține egalitatea în drepturi, controlul femeilor asupra vieții și trupurilor lor și încetarea violenței și discriminării bazate pe gen.
  • O Europă pentru tineri care să garanteze progresul, autonomia, oportunitățile și eradicarea insecurității la locul de muncă.
  • Dreptul la locuințe decente și accesibile pentru toți.
  • O Europă independentă din punct de vedere strategic, care își apără libertatea, securitatea și integritatea teritorială.
  • O Europă puternică în lume, care promovează pacea, securitatea, cooperarea, drepturile omului și dezvoltare durabilă.

Continue Reading

Corina Crețu

Corina Crețu a votat în PE pentru extinderea Uniunii Europene: Extinderea a devenit unul dintre cele mai puternice instrumente politice și geopolitice ale UE

Published

on

© Corina Crețu/Facebook

Eurodeputatul Corina Crețu, fost comisar european pentru coeziune, a votat, la finalul sesiunii plenare de la Strasbourg, raportul referitor la aprofundarea integrării Uniunii Europene în vederea extinderilor viitoare.

„Extinderea a devenit unul dintre cele mai puternice instrumente politice și geopolitice ale Uniunii Europene care reprezintă o investiție geostrategică în pacea, democrația, stabilitatea, securitatea, protecția climei și prosperitatea pe termen lung pe întregul continent European. Procesele de pregătire pentru extindere ar trebui să se desfășoare în paralel atât în UE, cât și în țările în curs de aderare”, a transmis Corina Crețu într-un mesaj pe Facebook.

Ea a subliniat că, aderarea la Uniunea Europeană este o procedură bazată pe merite și că fiecare candidat trebuie să fie evaluat pe baza meritelor proprii în îndeplinirea criteriilor de la Copenhaga în ansamblu.

„În același timp Instituțiile Europene trebuie să se pregătească pentru îmbrățișarea noilor membri. Invităm Comisia Europeană să efectueze o evaluare la jumătatea perioadei a Regulamentului IPA III și să propună includerea Ucrainei, a Republicii Moldova și a Georgiei pe lista beneficiarilor acestui mecanism”, a adăugat Corina Crețu. 

Mai mult, aceasta a precizat că țările din Balcanii de Vest trebuie susținute în procesul de reformare, inclusiv prin realizarea Planului economic și de investiții și a noului Plan de creștere pentru Balcanii de Vest.

„Consider că provocarea dar și oportunitatea pe care o prezintă extinderea Uniuni Europene necesită o politică de extindere mai complexă, care să instituie un parcurs progresiv clar către aderarea la UE, inclusiv integrarea treptată în politicile comune, precum piața unică, pentru țările care încheie negocierile pe anumite capitole de politică sau care înregistrează progrese considerabile în realizarea reformelor legate de aderarea la UE”, a conchis eurodeputatul român.

Continue Reading

Corina Crețu

Eurodeputatul Corina Crețu: Voi reprezenta în continuare drepturile românilor și voi lupta pentru interesele României în toate comisiile parlamentare în care activez

Published

on

© Corina Crețu/Facebook

Eurodeputatul Corina Crețu, fost comisar european pentru coeziune, se angajează să reprezinte în continuare drepturilor românilor și să lupte pentru interesele României indiferent de comisia parlamentară din care face parte, potrivit unui mesaj pe Facebook.

„În urmă cu 4 ani anunțam că sănătatea a devenit una din marile priorități ale cetățenilor europeni – evident, fără să prevadă cineva pandemia prin care urmă să trecem. Nu pot decât să regret că aceste semnale de alarmă nu au fost luate în considerare cu mai multă seriozitate de către Statele Membre ale Uniunii Europene. Încă de atunci menționam beneficiile pe care politică de coeziune le poate aduce, inclusiv în domeniul sănătății. Nu mai puțîn de 4 miliarde de euro au fost alocate domeniului sănătății în Cadrul Financiar Multianual 2021-2027”, scrie eurodeputatul român.

 

Din toamna anului trecut, fostul comisar activează în calitate de membru deplin și în Comisia pentru Mediu, Sănătate Publică și Siguranță Alimentară (ENVI), pe lângă activitatea mea din Comisia pentru Dezvoltare Regională, Control Bugetar și Afaceri Externe.

„Mi-am asumat acest rol pentru a contribui activ la elaborarea unor politici pentru prevenirea bolilor, asigurarea accesului la servicii medicale de calitate și abordarea problemelor de sănătate la nivel european”, afirmă Corina Crețu.

Ea mai explică că a decis să preia și activitatea în această Comisie „prin prisma experiențelor de viața din ultimii ani, în urmă cărora am constatat că nu acordăm suficientă atenție prevenției și calității alimentației, România fiind țara în care cele mai multe tipuri de cancer sunt depistate în faze în care mai pot fi făcute prea puține lucruri pentru supraviețuire”.

Astfel, în calitate de Membru al Parlamentului European, Corina Crețu se angajează să reprezinte „în continuare drepturile românilor și voi lupta pentru interesele României în toate comisiile parlamentare în care activez”.

Continue Reading

Facebook

Concrete & Design Solutions

Concrete-Design-Solutions

NATO13 hours ago

Sondaj: 77% dintre suedezi consideră că securitatea țării lor ”este întărită” prin aderarea la NATO

S&D15 hours ago

Vicepreședinele PES Victor Negrescu: Susținem integrarea completă a României în Schengen și dezvoltarea măsurilor pentru creșterea nivelului de trai în toate statele UE

U.E.16 hours ago

Focurile armatei israeliene au ucis civili palestinieni în timpul operațiunilor de distribuire a ajutoarelor în Gaza, acuză Josep Borrell, care cere o anchetă internațională

COMUNICATE DE PRESĂ16 hours ago

A murit scriitorul Dinu Săraru, membru fondator al Academiei Oamenilor de Știință din România, care lasă în urmă o moștenire de neegalat în literatură, teatru și gazetărie

ROMÂNIA17 hours ago

Cătălin Predoiu, după întâlnirea cu ministrul italian de Interne: Am convenit să dezvoltăm cooperarea polițienească pentru combaterea crimei organizate, a traficului de droguri și a traficului de ființe umane

ROMÂNIA18 hours ago

Sebastian Burduja vine cu ”noutăți importante” în domeniul energiei: România își consolidează poziția geostrategică pentru întreaga regiune

ROMÂNIA19 hours ago

La Forumul Diplomatic de la Antalya, Luminița Odobescu a subliniat importanța consolidării posturii NATO de apărare și descurajare în regiunea Mării Negre, în paralel cu dezvoltarea economică

S&D1 day ago

Nicolas Schmit, ales candidat comun al PES pentru funcția de președinte al Comisiei Europene. Partidul Socialiștilor Europeni a adoptat programul electoral pentru alegerile europarlamentare din iunie

REPUBLICA MOLDOVA2 days ago

32 de ani de la războiul de pe Nistru. Maia Sandu și UE ”condamnă agresiunile armate” și transmit un mesaj ”forțelor care încearcă să sădească neîncredere și discordie” în R. Moldova: Nu vor reuși

ROMÂNIA2 days ago

Marcel Ciolacu a stabilit cu Pedro Sanchez ”ultimele detalii privind acordarea dublei cetățenii pentru românii care trăiesc în Spania”: În curând, această dorință a românilor din Spania o să devină realitate

ROMÂNIA4 days ago

Bogdan Ivan, la Gala Cercetării Românești 2024: Inovarea trebuie să iasă din laboratoare și să fie pusă în valoare

RUSIA5 days ago

Din PE, Iulia Navalnaia transmite Occidentului: Dacă vreți să-l învingeți pe Putin, trebuie să deveniți inovatori. Încetați să mai fiți plictisitori

ROMÂNIA5 days ago

Au fost semnate contractele de execuție pentru construcția spitalelor regionale de urgență din Iași și Cluj. Marcel Ciolacu: Îndeplinim o promisiune făcută românilor de clasa politică de mai bine de 15 ani

ROMÂNIA5 days ago

Nicolae Ciucă susține o coaliție transpartinică pentru promovarea egalității de gen: Există o legătură directă între o democrație solidă și respectarea drepturilor femeilor

ROMÂNIA6 days ago

Marcel Ciolacu, la AmCham CEO Business Forum: Dorim ca SUA să devină partenerul principal non-UE al României. În contextul provocărilor de securitate atât de mari, nu mai avem ” timp de proiecte mici”

NATO1 week ago

La doi ani de la invazia Rusiei în Ucraina, Jens Stoltenberg afirmă clar că țara asediată „va adera la NATO”: „Nu este o chestiune de dacă, ci de când”

U.E.1 week ago

Bruxelles-ul va debloca fonduri europene de 137 miliarde de euro pentru Polonia în contextul reformelor privind statul de drept

ROMÂNIA2 weeks ago

Coaliția de guvernare a decis comasarea alegerilor locale cu cele europene pentru 9 iunie. Românii vor mai vota pentru prezidențiale în septembrie și pentru parlamentare în decembrie

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI2 weeks ago

”Living Better with Europe”. Chestorul PE Victor Negrescu: În cei 17 ani de apartenență la UE, România a înregistrat un sold pozitiv de 62 de miliarde de euro comparativ cu obligațiile financiare de țară membră

ROMÂNIA2 weeks ago

Marcel Ciolacu subliniază importanța alegerilor europene din 9 iunie: Vreau să trăiesc într-o Românie și într-o Europă liberă. Aceste alegeri vor fi despre principii, pentru apărarea valorilor, a statului de drept

Trending