Connect with us

Daniel Buda

Europarlamentarul Daniel Buda (PNL, PPE), optimist cu privire la viitorul UE: „În următorii zece ani vom avea nevoie de ambiţie, viziune, curaj și o cooperare mult mai puternică”

Published

on

Europarlamentarul Daniel Buda (PNL, PPE) a participat la congresul Partidului Popular European din Malta, prilej cu care a fost adoptat documentul „Europa asigură viitorul nostru”, document pe care eurodeputatul îl consideră drept o poziție importantă prin intermediul căruia partidul„ își propune să răspundă amenințărilor și incertitudinilor cu care se confruntă Europa”, potrivit unei postări pe un site de socializare.

Sursă foto: facebook.com/Daniel Buda

Europa a trecut printr-o serie de crize în ultimii ani. Și, deși proiectul european a văzut eșecuri și stagnare în trecut, situația actuală pare deosebit de serioasă. Ne aflăm în pragul unui moment decisiv: ne putem îndrepta spre o Europă mai fragmentată, sau putem decide să reformăm Europa pentru a oferi rezultatele care să răspunde preocupărilor cetățenilor noștri. PPE este hotărât să aleagă a doua opțiune!”

Daniel Buda a enumerat principalele provocări cu care continentul european se confruntă: „Europa trebuie să abordeze noi provocări. Unele provocări au origini externe: atacurile teroriste, schimbările climatice, migrația necontrolată, războaiele din Orientul Mijlociu, agresivitatea Rusiei, violarea libertății și păcii, oportunitățile economice și sociale și provocările generate de globalizare. Alte provocări provin din cadrul Uniunii: o demografie în schimbare, extremismul politic, populismul de stânga şi de dreapta, rata ridicată a șomajului și creșterea inegalităților. UE are nevoie să se concentreze pe politici cu o adevărată valoare europeană adăugată, pe care statele membre nu o pot furniza. Provocările merg dincolo de economie, cu toate că șomajul și şi incertitudinea economică rămân la un nivel inacceptabil în anumite state membre, preocuparea pentru securitate, încălzirea globală, distribuția echitabilă a bogăției, funcționarea democrației la toate nivelurile de putere, statul de drept și o societate liberă și responsabilă cu o mass-media independentă.” 

Europenii sunt preocupați de locurile lor de muncă, de venituri și pensii, de identitatea lor, de viața comună şi de securitatea personală. Această preocupare este exploatată de extremiștii de stânga și de dreapta. Cu toate acestea, PPE încearcă să transforme această frică în speranță. Există încă un potențial pozitiv semnificativ pentru schimbarea din societățile noastre. Pe termen scurt, europenii doresc să vadă rezultate în domeniile care îi preocupă cel mai mult. În această lume globalizată, suveranitatea democratică a fost slăbită. Europa poate fi restabilită numai prin punerea în comun a națiunilor împreună că suveranitatea adevărată și eficientă poate fi restabilită”, a atras Daniel Buda atenția asupra pericolului extremismului.

Totodată acesta a oferit și anumite recomandări penru continuarea proiectului european și pentru o Europă prosperă: „În următorii zece ani vom avea nevoie de ambiţie, viziune, curaj și o cooperare mult mai puternică precum și de coeziune la toate nivelurile de putere. Uniunea Europeană nu este singura soluție, dar este una esențială. O Europă mai fracturată va fi o Europă mai puțin sigură. Despărţiţi vom eşua dar dacă acționăm împreună, trebuie să reușim. Acest efort colectiv trebuie să reasigure concetățenii noștri și să îi protejeze. Noi trebuie să revitalizăm spiritul de moderație și de cooperare, precum și solidaritatea asociată cu responsabilitatea, care au caracterizat întotdeauna acțiunile politice ale PPE. Valorile noastre sunt în principal înrădăcinate în ideea creştin-democrată a personalismului, într-o democrație liberală, cu drepturi şi obligaţii precum respectarea statului de drept, nediscriminarea, egalitatea și demnitatea pentru toți și economia socială de piață.”

Sistemul nostru socio-economic al antreprenoriatului are nevoie de creștere, în scopul de a crea locuri de muncă, în special pentru tineri, și pentru a oferi o bază financiară pentru sistemele noastre de securitate socială. Dar acest lucru nu este suficient. Creșterea necesară trebuie să fie mai durabilă, mai echitabilă și mai în ton cu globalizarea iar stagnarea pe termen lung trebuie evitată. Planul Juncker pentru investiții strategice (și anume Fondul european pentru investiții strategice sau EFSI) reprezintă un pas decisiv în această direcție. Aceasta ar trebui să devină un instrument financiar permanent pentru Uniunea noastră, care lucrează în sinergie cu alte fonduri ale UE. Politica de coeziune post-2020 ar trebui să rămână o politică de investiții a UE”, a conchis eurodeputatul.

Daniel Buda

Daniel Buda, vicepreședinte al Comisiei pentru agricultură din PE, face apel la UE să vină cu mecanisme de sprijinire a fermierilor români ”îngenunchiați de creșterea prețurilor la utilități și îngrășăminte”

Published

on

© European Union 2021/ Source : EP

Eurodeputatul Daniel Buda (PNL, PPE) vicepreședintele Comisiei pentru agricultură și dezvoltare rurală (AGRI) din Parlamentul European solicită Uniunii Europene să sprijine fermierii  care se confruntă cu o creștere a prețurilor la curent electric, gaz sau la îngrășăminte.

”Aș dori să ridic câteva chestiuni plecând de la fondurile din agricultură pentru 2023. Având în vedere și discuțiile pe care le-am avut cu diverși experți în această zonă de-a lungul timpului, aș sublinia necesitatea de a face investițiile în agricultură durabile. Acest lucru înseamnă structuri agricole pe care să le regăsim în timp, capabile să producă alimente pentru consumatori și în același timp să-și atingă scopul. De foarte multe ori, vedem că sunt investiții în agricultură care după câțiva ani de zile dispar și intră în faliment”, a precizat Buda într-o intervenție în comisia mai sus amintită, care a avut ieri o dezbatere despre strategia ”De la fermă la consumator”.

Europarlamentarul a atras atenția că realitatea de astăzi, caracterizată printr-o criză energetică și a utilităților, pune presiune pe fermieri.

”Vedem că în România și cel puțin, în partea de est a Europei, avem ferme de creștere a puilor și a porcilor care efectiv nu își mai populează spațiile de producție din cauza creșterilor de prețuri. Va trebui să identificăm mecanisme prin care să prevenim astfel de blocaje în agricultură care sunt independente de fermieri. Nu are ce să facă fermierul cu o creștere masivă a prețului la gaze sau la energia electrică”, a semnalat Daniel Buda.

În acest context, europarlamentarul consideră că sunt necesare ”mecanisme prin care să sprijinim acești fermieri”.

”Creșterea prețurilor la utilități, la îngrășăminte îngenuchează fermierii români și îi aduce în pragul falimentului. Uniunea Europeană trebuie să găsească mecanismele necesare și suficiente prin care să-i sprijinim pe acesti fermieri deoarece supraviețuirea lor garantează securitatea noastră alimentară”, a conchis eurodeputatul. 

Continue Reading

Daniel Buda

Daniel Buda, reales vicepreședinte al Comisiei pentru agricultură și dezvoltare rurală din PE: Voi apăra drepturile și interesele cetățenilor români în Europa

Published

on

© European Union 2021 - Source : EP

Eurodeputatul Daniel Buda (PNL, PPE) a fost reales vicepreședinte al Comisiei pentru agricultură și dezvoltare rurală (AGRI) din Parlamentul European.

”Este un nou mandat care mă onorează, dar în același timp mă responsabilizează. Sunt extrem de onorat și vreau să le mulțumesc colegilor mei pentru încredere, dar mai ales vreau să mulțumesc cetățenilor care mi-au oferit posibilitatea de a-i reprezenta la nivel european”, a menționat Daniel Buda într-un mesaj publicat pe Facebook.

Europarlamentarul a anunțat care va fi ”cea mai importantă prioritate” a mandatului său, și anume aceea de a ”continua ceea ce mi-am asumat încă de la începutul primului mandat: să apăr și să reprezint drepturile și interesele cetățenilor români în Europa. Obiectivele românilor și în mod special ale fermierilor reprezintă prioritățile mele.”

”Sunt convins că împreună, cetățeni și politicieni prin colaborare și dialog vom reuși in continuare să oferim cele mai bune soluții cetățenilor europeni. Ca reprezentanți direcți ai cetățenilor, trebuie să ne asigurăm că agricultura din Uniunea Europeana va reuși să fie o voce puternică la nivel global. Mai mult decât atât, trebuie să ne asigurăm că fermierii noștri reușesc să facă față noilor condiții și reguli impuse de la nivel european și că nu vom fi martorii unor concurențe neloiale.  În final, vreau să vă asigur de toată implicarea și susținerea mea în această Comisie atât de vitală cetățenilor și fermierilor europeni”, a mai conchis Daniel Buda.

Eurodeputatul Daniel Buda este absolvent al Facultăţii de Zootehnie din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară, al Facultăţii de Drept, Universitatea Babeş-Bolyai şi doctor în Filosofie al aceleiaşi universităţi.

Având expertiză în acest domeniu, Buda face parte și din Delegația pentru relațiile cu Mercosur (DMER) și Delegației la Adunarea Parlamentară Euro-Latinoamericană (DLAT) din Legislativul european, ocupându-se, în același timp, de dosarele din Comisia pentru dezvoltare regională (REGI) și ale celei pentru afaceri juridice (JURI) din PE din calitatea de membru supleant.

Acesta a fost și membru al Comisiei de anchetă privind protecția animalelor în timpul transportului (ANIT), care și-a încheiat recent activitatea cu adoptarea, de către forul reunit al Parlamentului European, a rapoartelor privind bunăstarea animalelor pentru care Daniel Buda a fost responsabil.

Continue Reading

Daniel Buda

Parlamentul European a adoptat cu largă majoritate rapoartele lui Daniel Buda prin care este asigurată bunăstarea animalelor în timpul transportului, protejând în același timp interesele fermierilor

Published

on

© European Union 2022 - Source : EP

Parlamentul European a votat cu largă majoritate cele două proiecte privind bunăstarea animalelor, pentru care eurodeputatul Daniel Buda (PNL, PPE) a fost responsabil, în calitate de raportor, în Comisia privind protecția animalelor în timpul transportului (ANIT) din Parlamentul European.

În fiecare an, milioane de animale vii sunt transportate pe cale rutieră, maritimă, feroviară și aeriană în interiorul și în afara UE pentru sacrificare, îngrășare sau reproducere. Bunăstarea lor în timpul acestor călătorii ar trebui să fie asigurată prin norme speciale ale UE, în vigoare din 2005. Cu toate acestea, s-a dovedit că aceste norme nu sunt aplicate corespunzător.

”Bunăstarea animalelor în timpul transportului nu este negociabilă și trebuie respectată până când animalele ajung la destinația finală. Transportul animalelor vii trebuie să continue, atât în statele membre, cât și în țările terțe, respectând în același mod cele mai înalte standarde de bunăstare a animalelor. Aceste aspecte sunt importante pentru economia UE și pentru supraviețuirea financiară a fermierilor noștri. După 18 luni de muncă continuă, alături de colegii mei din Comisia de anchetă privind protecția animalelor în timpul transportului, am livrat două instrumente relevante pentru Comisia Europeană prin care se asigură standarde înalte de bunăstare a animalelor pe durata transportului, dar și protejarea intereselor fermierilor. Nu a fost o muncă deloc ușoară, având în vedere pozițiile diverse manifestate în cadrul Comisiei ANIT cu privire la transportul de animale vii, însă am ajuns la un rezultat echilibrat, în favoarea fermierilor, dar și în favoarea consumatorilor, având la bază respectarea normelor privind bunăstarea animalelor”, a declarat Daniel Buda, vicepreședintele Comisiei pentru agricultură și dezvoltare rurală (AGRI) din Parlamentul European.

De asemenea, Daniel Buda și-a exprimat încrederea că ”aceste două proiecte reprezintă un instrument eficient ce va fi valorificat de către Comisia Europeană astfel încât să oferim cele mai bune soluții atât în avantajul fermierilor europeni, cât și din punct de vedere al respectării celor mai înalte standarde de bunăstare a animalelor.”

Comisia de anchetă a Parlamentului, instituită în iunie 2020 pentru a investiga presupusele încălcări ale normelor UE privind transportul animalelor, a concluzionat în luna decembrie că dispozițiile UE în acest domeniu nu sunt întotdeauna respectate în statele membre și nu iau pe deplin în considerare diferitele nevoi ale animalelor.

Printre cele mai evidente încălcări se numără lipsa spațiului superior, a apei sau a aprovizionării cu alimente pentru animalele transportate, faptul că animalele sunt transportate atunci când nu sunt apte pentru transport și supraaglomerarea. Sunt utilizate vehicule necorespunzătoare, iar transportul are loc uneori la temperaturi extreme și pe durate de călătorie prelungite.

Pentru a remedia situația, eurodeputații au adoptat joi recomandări, cu 557 de voturi pentru, 55 împotrivă și 78 abțineri, după 18 luni de informare.

Potrivit unui comunicat al Parlamentului European, ei invită Comisia și țările UE să își intensifice eforturile pentru a respecta bunăstarea animalelor în timpul transportului, pentru a actualiza normele UE și pentru a numi un comisar UE responsabil cu bunăstarea animalelor.

Limitarea duratei călătoriei și asigurarea unui confort adecvat

Durata călătoriei animalelor domestice destinate sacrificării nu ar trebui să depășească opt ore, solicită deputații, iar animalele gestante aflate în ultima treime a perioadei de gestație nu ar trebui transportate mai mult de patru ore. Vițeii neînțărcați cu vârsta mai mică de patru săptămâni nu ar trebui transportați decât de către fermieri și pe o distanță mai mică de 50 km.

Deputații doresc camere CCTV pe vehiculele de transport, în special pentru încărcare și descărcare. Autoritățile naționale ar trebui să aprobe planurile de călătorie numai dacă se preconizează că temperatura va fi cuprinsă între 5°C și 30°C. Ar trebui înregistrate nivelurile de temperatură, umiditate și amoniac din vehicule, adaugă eurodeputații.

Întreruperea exportului de animale vii

Nu există un sistem de control, avertizează eurodeputații, care să verifice transportul animalelor către țări din afara UE. Aceștia solicită ca statele membre să inspecteze toate transporturile către țări din afara UE, pentru a se asigura că animalele sunt hrănite și hidratate, că dispozitivele de adăpare funcționează în mod corespunzător și că au suficient loc și spațiu superior. Exportul de animale vii ar trebui să fie autorizat numai dacă respectă standardele europene în materie de bunăstare a animalelor

Transportul cărnii în locul animalelor vii

Eurodeputații pledează pentru o tranziție către un sistem mai eficient și etic, care să favorizeze transportul de material seminal sau de embrioni în locul animalelor de reproducție, precum și al carcaselor și cărnii în locul animalelor transportate în vederea sacrificării. Aceștia solicită Comisiei să prezinte de urgență, până cel târziu în 2023, un plan de acțiune pentru a sprijini această tranziție, inclusiv o propunere privind un fond specific pentru a reduce la minimum impactul socioeconomic al modificărilor care trebuie efectuate.

Continue Reading

Facebook

INTERNAȚIONAL6 mins ago

Nicolae Ciucă: Deschiderea negocierilor de aderare a României la OCDE, cel mai notabil rezultat după aderarea la NATO și UE

ROMÂNIA13 mins ago

Secretarul general al OCDE, Mathias Cormann, la București: Sperăm că procesul de aderare a României la OCDE se va desfășura pe cât de rapid posibil

ROMÂNIA15 mins ago

Premierul Nicolae Ciucă, conferință de presă cu secretarul general al OCDE: Guvernul își focalizează atenția pe creșterea nivelului de trai al cetățenilor

RUSIA20 mins ago

Franța pune presiune pe Rusia înaintea convorbirii Macron – Putin: Dacă va fi confruntare sau colaborare, Vladimir Putin o va decide

RUSIA25 mins ago

Viktor Orban speră că va obține suplimentarea livrării gazelor naturale în urma întâlnirii cu Vladimir Putin: Situația actuală este împovărată de prețuri mari la energie

INTERNAȚIONAL1 hour ago

Ministrul francez de externe avertizează că sancțiunile împotriva Rusiei în cazul unei invazii asupra Ucrainei vor viza gazoductul Nord Stream 2

SUA2 hours ago

Olaf Scholz va fi primit de Joe Biden la Casa Albă pe 7 februarie pentru a discuta despre ”agresiunea rusă împotriva Ucrainei”

Gheorghe Falcă3 hours ago

Eurodeputatul Gheorghe Falcă: Comemorarea Holocaustului rămâne un pilon esențial pentru a ne asigura că istoria nu va fi niciodată uitată

CHINA3 hours ago

Statele Unite fac apel la Beijing să-și folosească „influența” asupra Moscovei pentru a descuraja un atac împotriva Ucrainei

ROMÂNIA3 hours ago

Digitalizare: Guvernul a aprobat Proiectul de Lege privind datele deschise și reutilizarea informațiilor din sectorul public

U.E.20 hours ago

Din Bundestag, președintele Parlamentului israelian face apel la apărarea democrației: Zidurile acestei clădiri, martori tăcuți, ne reamintesc că avem obligația să o apărăm

NATO2 days ago

Klaus Iohannis: Planificarea sancțiunilor UE împotriva Rusiei este accelerată. România se pregătește să gestioneze efectele situației de securitate

NATO2 days ago

Klaus Iohannis: România are un dialog permanent cu NATO, SUA, UE și OSCE. Acțiunile Rusiei încearcă să modifice în mod inacceptabil arhitectura europeană de securitate

NATO2 days ago

Klaus Iohannis: Suntem gata să găzduim o prezență NATO crescută pe teritoriul României. Suntem în contact cu SUA și Franța în acest sens

NATO2 days ago

Klaus Iohannis: CSAT a adoptat un plan de măsuri ca România să fie pregătită pentru orice scenariu. Ca membru al NATO, ne bucurăm de toate garanțiile de securitate

ROMÂNIA3 days ago

Șeful diplomației române, Bogdan Aurescu: Vom continua să condamnăm public, fără ezitare, orice încercare de a nega sau distorsiona Holocaustul

ROMÂNIA3 days ago

Președintele Klaus Iohannis: Suntem un model de bune practici în regiune prin extinderea și consolidarea programelor educaționale despre istoria evreilor și a Holocaustului

INTERVIURI1 week ago

INTERVIU Patriciu Achimaș-Cadariu: Noul Plan Național de Combatere a Cancerului este echivalentul unui ”PNRR al cancerului”. Există proiecte destinate finanțărilor europene

Daniel Buda1 week ago

Parlamentul European a adoptat cu largă majoritate rapoartele lui Daniel Buda prin care este asigurată bunăstarea animalelor în timpul transportului, protejând în același timp interesele fermierilor

COMISIA EUROPEANA1 week ago

Ursula von der Leyen, la Forumul Economic Mondial: Vom propune o Lege Europeană privind Cipurile în februarie

Advertisement

Team2Share

Trending