Connect with us

Maria Grapini

Europarlamentarul Maria Grapini, aleasă vicepreședintă în Comisia pentru Piață Internă și Protecția Consumatorilor din PE: Voi lupta în continuare pentru eliminarea calității duble a produselor

Published

on

© European Parliament
Europarlamentarul Maria Grapini își continuă activitatea în Parlamentul European, atât în calitate de deputat, dar și de vicepreședintă a Comisiei pentru Piață Internă și Protecția Consumatorilor, informează un comunicat remis Calea Europeană.

Miercuri, 10 iulie, în ședința constitutivă a comisiei, europarlamentarul social-democrat a obținut numărul necesar de voturi din partea colegilor eurodeputați și va continua misiunea de apărare a drepturilor consumatorilor pentru următorii 5 ani.

“Sunt onorată de această alegere, le mulțumesc europarlamentarilor, colegi de Comisie, care m-au votat! Mă bucur că voi putea reprezenta, și în acest nou mandat, interesele IMM-urilor, ale producătorilor, ale economiilor statelor membre, dar mai ales ale consumatorilor! M-am luptat pentru tratament corect, pentru renunțarea la diferențe de abordare politică și economică Est-Vest, pentru eliminarea calității duble a produselor, asta voi face și pe viitor. IMM-urile, oriunde s-ar afla, au nevoie de sprijin concertat pentru a se putea dezvolta, consumatorii se bazează pe noi pentru că le-am garantat respectarea drepturilor, într-o Europă unită și justă!”, a transmis, de la Bruxelles, europarlamentarul Maria Grapini.

Reaminitm că în mandatul din legislatura trecută a Parlamentului European, Maria Grapini a obținut premiul de Europarlamentarul Anului la categoria Piața Internă și Protecția Consumatorului (IMCO), parlamentarul european primind această distincție, la Bruxelles, la Gala MEP AWARDS 2019.

 

Diana Zaim este foto jurnalist, premiată în cadrul #România@10EU, concurs de fotografie organizat cu ocazia a 10 ani de la aderarea la Uniunea Europeană. Studentă la secția germano-portugheză în cadrul Universității din București și pasionată de promovarea valorilor europene, Diana este parte a comunității Model European Union, cea mai amplă simulare la nivel european a procesului decizional din cadrul Uniunii Europene.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Maria Grapini

Maria Grapini, singurul europarlamentar român căruia i-a fost decernat cel mai prestigios premiu al galei MEP AWARDS 2019 pentru activitatea sa din PE în domeniul legislativ: ,,Premiul nu este doar al meu, premiul este al României!”

Published

on

Eurodeputatul Maria Grapini (PSD, S&D) a obținut, miercuri, premiul de Europarlamentarul Anului la categoria Piața Internă și Protecția Consumatorului (IMCO), parlamentarul european primind această distincție, la Bruxelles, la Gala MEP AWARDS 2019, informează un comunicat remis CaleaEuropeană.ro.

Grapini este singurul europarlamentar român care obține o asemenea distincție. Membrii juriului format din experți la nivel european au recunoscut contribuția semnificativă a româncei, în domeniul legislativ, prin întreaga sa activitate parlamentară. 

„Premiul nu este doar al meu, premiul este al României! Sunt foarte bucuroasă și emoționată, mulțumesc românilor care au crezut și cred în mine, colegilor europarlamentari, colegilor din Comisia IMCO, pentru încredere și susținere! Mă bucur să aduc o astfel de distincție importantă țării noastre!”, a transmis, de la Bruxelles, imediat după primirea premiului MEP AWARDS 2019, Maria Grapini.

@Maria Grapini/Facebook

Miercuri, 20 martie, la Bruxelles, în cadrul unei gale festive, s-au decernat premiile MEP AWARDS, destinate eurodeputaților care contribuie la consolidarea proiectului european, care au ajutat la schimbarea societății europene în bine, sau, altfel spus, reprezentanților în Parlamentul European ale căror provocări și triumfuri sunt demonstrate în acțiunile, experiențele și misiunile avute.

În fapt, MEP AWARDS sunt cele mai prestigioase distincții pentru europarlamentari. Lupta este importantă și onorantă pentru toți cei 751 de eurodeputați din PE, dar în special pentru cei nominalizați la secțiunile specifice, în funcție de activitatea pe care o desfășoară în Comisiile de specialitate. 

Continue Reading

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI

Eurodeputatul Maria Grapini i-a scris lui Donald Tusk pentru aderarea României la Schengen. Răspunsul președintelui Consiliului European

Published

on

În ultima lună a anului 2018, europarlamentarul umanist, Maria Grapini, a inițiat o scrisoare adresată președintelui Consiliului European, Donald Tusk, prin care i-a solicitat ferm accelerarea demersurilor pentru intrarea României în Spațiul Schengen, scrisoare la care au aderat și pe care au semnat-o încă 15 europarlamentari români, informează eurodeputatul într-un comunicat.

“Vă invităm să discutați la următoarea reuniune a Consiliului European problematica aderării României la spațiul Schengen. Aceasta urmează numeroasele rezoluții ale Parlamentului European referitoare la această chestiune, prima care datează din 8 iunie 2011. De fapt, după cum știți, atât Comisia Europeană, cât și Parlamentul European au solicitat Consiliului acordarea accesului României și Bulgariei la spațiul Schengen, având în vedere că acestea au îndeplinit timp de șapte ani toate cerințele tehnice prevăzute în regulament. Cu toate acestea, Consiliul nu a luat o decizie favorabilă până în prezent”, a scris umanista Maria Grapini. În același document, se insistă pe ideea unui proiect european solid, cu precizarea că egalitatea și solidaritatea între statele membre și cetățenii lor și respectarea regulilor și a intereselor fiecăruia sunt elemente esențiale pentru succes.

În scrisoarea inițiată de către Maria Grapini se mai arată că “România este membră a Uniunii Europene timp de 11 ani și a respectat întotdeauna obligațiile acesteia. A fost una dintre țările cu cea mai mare creștere economică și a susținut întotdeauna toate proiectele europene legate de securitate și solidaritate”. Cei 16 europarlamentari îi reamintesc președintelui Consiliului European că cetățenii români sunt discriminați, atunci când vine vorba despre Spațiul Schengen, și că nu se bucură de aceleași drepturi ca și ceilalți cetățeni europeni.

“Transportatorii români trebuie să petreacă nenumărate ore la vamă, ceea ce compromite în mod semnificativ interesele economice ale companiilor românești. Firmele românești sunt astfel discriminate în comparație cu alte întreprinderi europene. Prin urmare, solicităm includerea acestui punct pe ordinea de zi a următoarei reuniuni a Consiliului European, pentru a recunoaște în sfârșit disponibilitatea României de a adera la spațiul Schengen. Înainte de alegerile semnificative din 2019 ale Parlamentului European, acest lucru va da mesajul că UE se bazează pe egalitate, transparență, nediscriminare și acces nelimitat la piața internă”, se mai precizează în scrisoarea inițiată de umanista Maria Grapini și semnată de cei 16 europarlamentari români.

Președintele Consiliului European, Donald Tusk, i-a răspuns, recent, Mariei Grapini și europarlamentarilor români, precizând că înțelege dezamăgirea față de dosarul privind extinderea Schengen “care nu a progresat la fel de complet cum era de așteptat initial” și că speră foarte mult că unanimitatea cerută poate fi obţinută în Consiliu, iar  controalele la frontierele interne pot fi în cele din urmă eliminate.

Maria Grapini i-a transmis și președintelui României o scrisoare oficială, în care îi solicita mai multe puncte de vedere privitoare la situația actuală din țară, însă, din octombrie și până în prezent, Klaus Iohannis nu i-a răspuns.

Grapini a declarat, în repetate rânduri, că demersul ar fi fost și este unul obligatoriu, în condițiile în care există o lege în acest sens, dar și o regulă a bunelor maniere diplomatice…încălcate de către președintele Iohannis, fără nici cea mai mică rezervă.  „Președintele Tusk a putut, președintele Iohannis nu vrea. Decideți dumneavoastră cine cunoaște regulile de comunicare oficială și cine se comportă ca un lider veritabil!”, a transmis Maria Grapini

Continue Reading

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI

Eurodeputatul Maria Grapini (S&D) va solicita Comisiei Europene “o justă măsură şi intervenţia de urgenţă” în problema reducerii alocaţiilor pentru copiii lucrătorilor români din Austria

Published

on

Europarlamentarul Maria Grapini a anunţat că va depune luni, 7 ianuarie, o nouă interpelare către Comisia Europeană prin care va solicita “o justă măsură şi intervenţia de urgenţă a Europei” în problema reducerii alocaţiilor pentru copiii lucrătorilor români din Austria.

FOTO: CaleaEuropeana.ro

“(…) Cancelarul Austriei a fost recent la Bucureşti când, într-o sfidare totală, a preferat să ne ameninţe că firmele austriece vor pleca din România, dacă se va pune în aplicare ordonanţa guvernului! Preşedintele nostru a lăsat impresia peste tot că este bun prieten cu Sebastian Kurz. În ce vacanţă mai e acum Klaus Iohannis, când amicul său austriac încalcă drepturile copiilor români, cu o impertinenţă pe care Europa n-a mai cunoscut-o vreodată? Sunt strategiile electorale mai importante, chiar şi acum, pentru preşedintele României decât soarta copiilor noştri din Austria?”, a declarat duminică, de la Timişoara, Maria Grapini, potrivit unui comunicat remis CaleaEuropeană.ro.

Austria a legiferat, de la 1 ianuarie 2019, ajustarea nivelului alocaţiilor pentru copiii nerezidenţi ai lucrătorilor din acest stat membru, în funcţie de costul mediu al vieţii din ţara de rezidenţă a copilului. Domeniul de aplicare al noii legi îl reprezintă alocaţiile şi deducerile fiscale pentru copiii nerezidenţi ai persoanelor care lucrează în Austria, menţionează sursa citată.

“Apartenenţa la Uniunea Europeană obligă toate statele să asigure un tratament corect, echitabil şi nediscriminatoriu pentru toţi cetăţenii europeni. Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene prevede dreptul lucrătorilor europeni de a se stabili şi lucra în orice alt stat membru decât cel ai cărui cetăţeni sunt, beneficiind de avantajele sociale ale ţării de reşedinţă în aceleaşi condiţii ca cetăţenii acesteia, fără nicio discriminare bazată pe cetăţenie. În ciuda acestei veritabile Biblii a Uniunii Europene, Austria a decis după bunul plac, optând pentru discriminare evidentă”, se arată în comunicatul transmis de eurodeputatul Maria Grapini, care este afiliată la grupul S&D din Parlamentul European. 

 

.

Continue Reading

Facebook

Advertisement
Advertisement

Trending