Connect with us

Maria Grapini

Europarlamentarul Maria Grapini (PSD, S&D) a fost desemnată raportor principal pentru Raportul special privind FEAD și pentru Raportul special referitor la Programul de cercetare privind managementul traficului aerian în cerul unic european

Published

on

Europarlamentarul Maria Grapini (PSD, S&D) a fost desemnată raportor principal pentru raportul special privind Fondul de Ajutor European pentru cele mai defavorizate persoane (FEAD), dar și raportor din partea Grupului S&D pentru raportul special privind Programul de cercetare referitor la managementul traficului aerian în cerul unic european.

”Sunt conștientă de noile responsabilități primite, de importanța acestor rapoarte europene cu impact major în întreaga Uniune, mulțumesc pentru încrederea din partea colegilor! Mă bucur să pot contribui în domenii atât de sensibile, FEAD spre exemplu vizează cele mai defavorizate persoane din Europa, care au nevoie urgentă de sprijin și implicare comună. FEAD este categoric un instrument de politică destinat combaterii sărăciei, care finanțează în principal sprijin alimentar. Dintre cele 24 de state membre care au optat pentru programe operaționale de tipul I, 10 furnizează exclusiv ajutor alimentar și un stat furnizează doar sprijin material. Celelalte state membre furnizează atât ajutor alimentar, cât și asistență materială. Per ansamblu, programele operaționale de tipul I reprezintă 97,5 % din bugetul total al FEAD. Sprijinul alimentar constituie doar 83,5 % din bugetul total al FEAD și 90 % din acest ajutor alimentar a fost distribuit în cinci state membre: Franța, Italia, Polonia, România și Spania!”, a transmis eurodeputatul Maria Grapini, potrivit unui comunicat remis CaleaEuropeană.ro.

În afară de alimente, asistența acordată include îmbrăcăminte și alte articole esențiale pentru uz personal, de exemplu, încălțăminte, săpunuri și șampon. Autoritățile naționale pot sprijini, de asemenea, acordarea de asistență nematerială celor mai defavorizate persoane, pentru a le ajuta să se integreze mai bine în societate. FEAD va ajuta persoanele defavorizate să facă primii pași pentru a scăpa de sărăcie și excluziune socială.

Cât despre cercetarea privind managementul traficului aerian în cerul unic european, europarlamentarul Maria Grapini va gira un program de modernizare tehnologică, cunoscut sub denumirea de ”proiectul SESAR” (Programul de cercetare privind managementul traficului aerian în cerul unic european).

”SESAR urmărește armonizarea și modernizarea sistemelor și a procedurilor specific în întreaga Europă, prin promovarea dezvoltării și a implementării coordonate a mai multor tehnologii și concepte operaționale. Proiectul SESAR este structurat pe trei etape: faza de concepție (constând în elaborarea Planului general european de management al traficului aerian în scopuri de modernizare), faza de dezvoltare (crearea bazelor tehnologice necesare) respective faza de punere în practică (instalarea noilor sisteme și proceduri în mediul operațional). E o responsabilitate majoră și, în calitate de raportor principal al Parlamentului, voi negocia cu colegii din toate grupurile politice, apoi voi negocia instituțional, astfel încât să existe o îmbunătățire concretă în cele două domenii!”, a conchis noul raportor român, Maria Grapini.

Teodora Ion este redactor-șef adjunct și specialistă în domeniul relațiilor internaționale. Aria sa de expertiză include procesul retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană, relațiile comerciale globale și competiția pentru supremație dintre marile puteri ale lumii. Teodora este corespondent în cadrul summit-urilor Consiliului European și al celorlalte reuniuni decizionale de la nivelul UE.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Maria Grapini

Eurodeputatul Maria Grapini (PSD, S&D), gazda și organizatorul în PE a Conferinței ,,România la 30 ani de la Revoluție”

Published

on

© Maria Grapini/Facebook

La 30 de ani de la momentul care a schimbat, ireversibil, drumul României, europarlamentarul Maria Grapini (PSD, S&D) organizează, marți, 19 noiembrie, în Parlamentul European de la Bruxelles, un eveniment menit să arate Europei transformările prin care a trecut țara noastră, prin prisma realităților pozitive și a drumului nou deschis atunci, 

În cadrul evenimentului vor fi prezenți reprezentanții misiunilor diplomatice, profesori, români din diaspora, reprezentanți ai revolutionarilor, delegați ai Academiei Române.

Evenimentul este structurat pe două paneluri. Deschiderea va fi făcută de către europarlamentarului Maria Grapini, care va insista pe imaginea nouă și modernă a României, la 30 de ani de la Revoluție. 

Printre cei care vor lua cuvântul în cadrul evenimentului se numără ambasadorul României în Regatul Belgiei, Andreea Păstârnac, reprezentantul permanent în Comitetul Politic și de Securitate al Uniunii Europene, Călin Stoica, directorul Arthis, Casa de Cultură Belgo-Română, Liviu Hopârtean, istorici, profesori universitari din țară.

De asemenea, vor fi prezente Asociația oamenilor de afaceri româno-belgieni, respectiv Asociatia Culturala romano-belgiană, din Bruxelles, ambele asociații fiind conduse de români.

Continue Reading

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI

Europarlamentarul Maria Grapini (PSD, S&D) a intervenit din nou în cazul Cameliei Smicală, medicul român ai cărui copii au fost luați de statul finlandez. Eurodeputatul român solicită o întâlnire cu autoritățile finlandeze pentru protecția copilului

Published

on

Europarlamentarul Maria Grapini (PSD, S&D) a intervenit din nou în cazul medicului român Camelia Smicală, aflată în litigu în Finlanda, ai cărei copii au fost luați de statul finlandez.

” Situația medicului român din Finlanda, Camelia Smicală, se complică alarmant, ultimele informații sosite anunțând măsuri radicale asupra familiei, pentru că românca a apelat la sprijinul Ambasadei României de la Helsinki. Camelia Smicală a transmis opiniei publice că Socialul finlandez a anunțat-o că nu-și va mai vedea copiii, Maria – fata cea mică – fiind dusă la carceră (spațiu izolat din centrul de copii în care se află de patru ani), Mihai aflându-se într-o stare de epuizare psihică majoră.”, este explicat într-un comunicat remis CaleaEuropeană.ro.

În sursa amintită mai sus este precizat că ”europarlamentarul Maria Grapini a intervenit, în toți acești ani, public, de la tribuna PE, de nenumărate ori, solicitând mediere și rezolvarea pe căi diplomatice a acestui caz care a făcut înconjurul lumii. Maria Grapini a scris și oficialilor României precum și celor finlandezi.”

Astfel, potrivit comunicatului, Maria Grapinia i-a scris încă din 7 noiembrie ”ambasadorului României în Finlanda, Răzvan Rotundu, iar astăzi – după noile date defavorabile, sosite dinspre medicul român – a transmis o nouă scrisoare oficială ministrului de Externe român, Bogdan Aurescu. Acestuia din urmă, europarlamentarul i-a prezentat pe larg abuzurile inimaginabile și teroarea pe care Camelia Smicală le trăiește, în disperare, de ani.”

Cât privește scrisoarea transmisă ambasadorului României în Finlanda, din data de 7 noiembrie, Maria Grapini îi solicita acestuia o întâlnire de urgență, la Helsinki, la o dată pe care acesta să o fixeze, cu autoritatea care instituționalizează copiii din Finlanda și cu Ministerul Justiției finlandez. Maria Grapini și-a arătat disponibilitatea să meargă în capitala Finlandei, în momentul în care ambasadorul român fixează această mediere. Doar că acesta nu i-a răspuns nici până în acest moment.

”Am invocat….evidența: Apărarea drepturilor cetățenilor români, în interiorul și în afara granițelor țării, rămâne o prioritate pentru mine și consider că este necesar să acordăm o atenție sporită acestui caz de încălcare a drepturilor copilului. I-am transmis că pot merge acum, în noiembrie, sau oricând se poate realiza această discuție, însă, din păcate, ambasadorul României în Finlanda nu a reacționat… ”, a declarat europarlamentarul Maria Grapini.

Continue Reading

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI

Europarlamentarul Maria Grapini (PSD, S&D), vicepreședintele Comisiei IMCO din Parlamentul European: Avem nevoie de un proiect nou pentru Piața Internă, cu accent obligatoriu pe IMM-uri

Published

on

Europarlamentarul Maria Grapini (PSD, S&D), vicepreședintele Comisiei IMCO din Parlamentul European a evocat în cadrul unui eveniment organizat de SME Europe în preambulul desemnării noului comisar european pentru acest domeniu vital pentru Uniunea Europeană importanța întreprinderilor mici și mijlocii din toată Europa, pledând pentru un nou proiect pentru Piața Internă.

Vicepreședintele SME Europe, Maria Grapini, a luat cuvântul, insistând, ca de fiecare dată, pe rolul cheie al IMM-urilor, potrivit unui comunicat remis CaleaEuropeană.ro. 

Maria Grapini a solicitat ca teoria să fie transpusă și în practică, pentru că întreprinderile mici și mijlocii din toată Europa merită nu doar să primească, ci să și simtă efectiv statutul important pe care îl dețin, dintotdeauna. Viitorul noii ecuații a pieței interne europene trebuie, în opinia vicepreședintelui Comisiei IMCO, să se scrie cu accent vizibil pe IMM-uri.

”Evenimentul de astăzi a fost unul foarte interesant, în care s-au atins subiecte care ne preocupă pe toți, din punct de vedere economic. Susțin că avem nevoie de un proiect nou pentru Piața Internă, cu accent obligatoriu pe IMM-uri! În calitate de vicepreședinte IMCO, am avut și în mandatul precedent numeroase dezbateri pe diferite subiecte, astfel că o primă concluzie este evidentă: avem nevoie de măsuri concrete pentru piața tehnologiei”, a eurodeputatul român Maria Grapini, în cadrul dezbaterii europene.

Mai mult, vicepreședintele Comisiei IMCO a solicitat, la Bruxelles, propuneri concrete de măsuri pentru IMM-uri, din partea asociațiilor și organizațiilor cu competență în domeniu.

”Voi propune să avem o discuție cu membrii IMCO pentru a transmite aceste măsuri noului comisar pentru piață internă, care va fi desemnat în curând. Este important să avem și evaluarea de impact pentru aceste măsuri, să avem o dezbatere împreună și să contribuim la creșterea capitalului pentru inovare și pentru IMM-uri. Este important să lucrăm toți conectat, nu separat!”, a conchis vicepreședintele IMCO, europarlamentarul Maria Grapini.

Continue Reading

Facebook

Advertisement
Advertisement

Trending