Connect with us

Daniel Buda

Europarlamentarul PNL Daniel Buda: Democrația creștină, principalul motor al integrării europene

Published

on

© European Parliament Multimedia Center

Europarlamentarul Daniel Buda, a reiterat rolul democrației creștine în integrarea europeană, cu ocazia elaborării documentului PPE cu privire la viitorul democrației creștine.

„În cadrul zilelor de lucru ale Grupului PPE, am analizat documentul de poziție elaborat de PPE, cu privire la viitorul democrației creștine. Democrația creștină reprezintă forța politică, principalul motor al integrării europene în ultimele decenii. Valorile Grupului PPE sunt încă cel mai puternic punct de plecare pentru proiectarea viitorului, deoarece unește moduri de gândire conservatoare, liberale, creștin-sociale și le reunește pe toate într-o viziune comună asupra lumii”, a notat acesta într-un mesaj postat pe pagina de Facebook.

Ptrivit europarlamentarului liberal, democrația creștină reprezintă busola noastră pentru a naviga în lume: „Aceasta este identitatea de bază a Grupului PPE. Valorile noastre trebuie traduse în prezent. Redefinirea obiectivelor și sarcinilor democrației creștine este, prin urmare, necesară nu numai pentru viitorul centrului-dreapta, ci și pentru viitorul Europei: în această perioadă de criză globală, prima responsabilitate politică este de a păstra și de a transmite viitoarei generații cea mai de preț moștenire a noastră: natura, cultura comună, amenințate din păcate astăzi. În punctul critic de acum, misiunea familiei noastre politice este de a salva moștenirile ce sunt amenințate.”

Democrația creștină, cea mai bună busolă pentru a conduce europenii în anii următori

„Grupul PPE își asumă angajamentul să protejeze natura, să protejeze actualele condiții care pot asigura o viitoare prosperitate, să protejeze cultura și modul de viață european și să transmită practica democrației creștine. În perioade incerte, Europa trebuie să fie ghidată cu o mână fermă. La fel cum au făcut mari creștini-democrați precum Konrad Adenauer, Robert Schuman și Alcide De Gasperi atunci când integrarea europeană a făcut primii pași în urma celui de-al Doilea Război Mondial, avem nevoie astăzi de aceeași hotărâre. Democrația creștină nu este doar un cuvânt gol al trecutului: este plin de valori orientate spre viitor, idei mărețe și viziune ambițioasă. Este cea mai bună busolă pentru a conduce europenii în anii următori”, a mai subliniat Daniel Buda.

Diana Zaim este foto jurnalist, premiată în cadrul #România@10EU, concurs de fotografie organizat cu ocazia a 10 ani de la aderarea la Uniunea Europeană. Studentă la secția germano-portugheză în cadrul Universității din București și pasionată de promovarea valorilor europene, Diana este parte a comunității Model European Union, cea mai amplă simulare la nivel european a procesului decizional din cadrul Uniunii Europene.

Daniel Buda

Daniel Buda, vicepreședintele Comisiei pentru Agricultură din PE: Comisia Europeană trebuie să se asigure că produsele importate de UE respectă aceleași standarde de calitate ca cele din statele membre!

Published

on

© European Union 2020 - Source : EP

Comisia Europeană trebuie să se asigure că produsele importate de UE respectă aceleași standarde de calitate ca cele din statele membre, este mesajul transmis de eurodeputatul Daniel Buda (PNL, PPE), vicepreședintele Comisiei pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală (AGRI) din Parlamentul European, într-o postare pe Facebook. 

Daniel Buda informează că, în cadrul reuniunii Comisiei AGRI  pe care a prezidat-o, a avut loc un schimb de opinii cu un reprezentant al Comisiei (DG AGRI) cu privire la chestiuni agricole legate de comerț. În intervenția sa, eurodeputatul român a subliniat faptul că o economie sănătoasă nu poate exista în afara acordurilor comerciale încheiate cu diverse state terțe.

Totuși, a subliniat el, fermierii europeni trebuie să respecte o serie de obligații și condiții din perspectiva ambițiilor pe care noi le-am asumat pentru combaterea schimbărilor climatice. De asemenea, Daniel Buda a explicat că fermierii sunt expuși riscului concurenței neloiale din partea statelor terțe care nu au aceleași obligații de a respecta condițiile de mediu din interiorul Uniunii Europene și, din păcate, consumatorii sunt și ei ținta unor produse care nu respectă standardele de calitate de la nivelul UE.  Astfel, Daniel Buda a solicitat Comisiei Europene să se asigure că produsele importate de Uniunea Europeană respectă aceleași standarde de calitate precum statele membre!

Neutralitatea climatică este unul dintre cele mai importante obiective ale Uniunii Europene. Cu toate acestea, interesele consumatorilor și fermierilor europeni trebuie protejate în continuare. În viitoarea PAC, Uniunea Europeană va încuraja practicile durabile și ecologice. Fermierii europeni vor trebui să reducă la jumătate utilizarea pesticidelor, să extindă agricultura ecologică, ceea ce va însemna o scădere a producției. Fermierii, care încalcă legislația UE privind mediul, sănătatea publică și animală sau gestionarea terenurilor vor putea suferi sancțiuni. În timp ce fermierii și crescătorii de animale din Europa vor trebui să facă față acestor noi exigențe, importurile din țările extracomunitare vor continua în baza vechilor acorduri comerciale. Prin urmare, Uniunea Europeană va exporta fructe și legume la cele mai înalte standarde, în timp ce consumatorul european nu va beneficia de aceeași calitate la produsele din import. Pentru ca efortul fermierilor noștri să nu fie în zadar, pentru ca munca lor să fie respectată, Uniunea Europeană trebuie să se asigure că acordurile comerciale încheiate sau noile acorduri ce ar urma sa fie încheiate să oblige țările partenere ale Uniunii Europene să respecte aceleași reguli ecologice. Tocmai de aceea, ne dorim o politică comercială responsabilă, bazată pe valori și pe norme. Trebuie să promovăm o dezvoltare durabilă prin negocierea unor acorduri, care să respecte interesele europene”, a punctat vicepreședintele AGRI, în intervenția sa

Continue Reading

Daniel Buda

Daniel Buda, vicepreședintele Comisiei pentru Agricultură din PE: UE trebuie să încurajeze în continuare consumul de fructe și legume pentru cei peste 30 de milioane de elevi din statele membre

Published

on

© European Union 2020 - Source : EP

Uniunea Europeană trebuie să încurajeze în continuare consumul de fructe și legume pentru cei peste 30 de milioane de elevi din statele membre, a transmis eurodeputatul Daniel Buda (PNL, PPE), în cadrul reuniunii Comisiei de Agricultură și Dezvoltare Rurală (AGRI) din Parlamentul European, al cărui vicepreședinte este și pe care a prezidat-o.

Europarlamentarii acestei comisii au avut luni o dezbatere pe tema ”Situația piețelor de fructe și legume și a pieței vinului – impactul măsurilor UE de luptă împotriva pandemiei de COVID-19”.

”Probleme din sectoarele agriculturii sunt multiple. Vom continua cooperarea cu Comisia Europeană, convinși fiind că împreună vom putea identifica cele mai bune soluții pentru a sprijini fermierii din întreaga Uniune Europeană. Este foarte important faptul că săptămâna trecută am reușit să adoptăm cele trei regulamente PAC care se vor constitui în instrumente extrem de puternice, la îndemâna fermierilor și consumatorilor. În același timp, statele membre trebuie să beneficieze de o flexibilitate sporită în implementarea acestor regulamente pentru ca aceste politici să fie adaptate la realitățile din teren”, a menționat europarlamentarul român, salutând adoptarea reformei Politicii Agricole Comune de către Parlamentul European, prima din ultimii 7 ani.

Din punctul său de vedere, ”o chestiune esențială în ceea ce privește sectorul fructelor și legumelor este cea a programului privind fructele și legumele în școli”. ”Este un program care trebuie să fie continuat și promovat la nivel european deoarece acesta se constituie într-un sprijin real pentru producătorii locali care pot să își valorifice producția în lanțul scurt de aprovizionare, dar pe de altă parte, are și un profund element educațional pentru populația tânără. Astfel de programe reprezintă instrumente extrem de bune în vederea promovării unor obiceiuri alimentare sănătoase în rândul copiilor, asigurând bazele unui stil de viață sănătos”, a subliniat Daniel Buda.

Acesta a atras atenția că agricultura este ”unul dintre cele mai vulnerabile sectoare în contextul pandemiei, iar pe umerii fermierilor stă responsabilitatea furnizării de alimente, în continuare accesibile și de calitate”.

”Comercializarea fructelor și legumelor, precum și livrarea fructelor și legumelor pentru industria de procesare au putut avea loc încă din prima etapă a pandemiei de COVID-19 datorită eforturilor instituțiilor europene care au dispus măsuri legate de disponibilitatea forței de muncă, transportul de mărfuri și circulația oamenilor”, a conchis vicepreședintele Comisiei pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală (AGRI) din Parlamentul European.

Continue Reading

Daniel Buda

Eurodeputatul Daniel Buda a prezidat discuțiile din cadrul Comisiei AGRI privind măsurile de criză pentru sectorul viniviticol

Published

on

© European Union 2014 - Source EP

Sectorul vitivinicol are nevoie în continuare de măsuri de ajutor pentru a face față crizei actuale generate de pandemia de coronavirus, iar Parlamentul European rămâne partenerul principal în această luptă, a transmis eurodeputatul Daniel Buda, vicepreședintele Comisiei pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală (AGRI) din Parlamentul European, într-o postare pe Facebook. 

Daniel Buda a prezidat reuniunea de luni, 26 octombrie, a Comisiei AGRI, în cadrul căreia a avut loc audierea publică privind „Situația piețelor de fructe și legume și a pieței vinului – impactul măsurilor UE de luptă împotriva pandemiei de COVID-19”.

În cadrul audierii s-a discutat despre impactul măsurilor luate pentru a contracara efectele negative ale crizei generate de pandemia COVID-19, dar și pentru a identifica actualele nevoi ale acestui sector.

În ceea ce privește sectorul vitivinicol, Daniel Buda informează că „s-au înregistrat scăderi alarmante atât în ceea ce privește volumul vinurilor, cât și valoarea acestora”. De aceea,  „supraviețuirea pe piață, recuperarea cotelor de piață, protejarea mediului înconjurător sunt obiectivele principale ale acestui actor, iar pentru atingerea acestora, se impun în continuare măsuri de sprijin”, a subliniat vicepreședintele AGRI. 

De asemenea, Daniel Buda a transmis, printre altele și mesajele lui Thierry Coste, președintele Grupului de lucru privind sectorul vinului din COGECA și ale lui Luc Vanoirbeek, președintele Grupului de lucru Fructe și Legeume, privind dificultățile cu care se confruntă sectorul viniviticol în contextul pandemiei de coronavirus. 

„În ceea ce privește criza COVID-19, sectorul fructelor și legumelor suferea deja la începutul pandemiei din cauza embargoului rus, noilor condiții de mediu. Peste toate acestea, a apărut și COVID-19. Cererea pentru fructe și legume a fost afectată în mod pozitiv de caracteristicile care au marcat comportamentului oamenilor: creșterea numărului de mese consumate acasa, convingerea că fructele și legumele sunt sănătoase și aduc beneficii sistemului imunitar. În ciuda efectelor pozitive, au existat categorii de fructe și legume care s-au confruntat cu provocări. Cele foarte perisabile sau producătorii orientați către comerțul internațional, către sectorul HoReCa. Nu tot ce strălucește e aur. S-au adăugat o serie de costuri suplimentare. Înlocuirea forței de muncă pe câmpuri sau în fabricile de sortare. Capacitatea de reacție a sectorului și efortul făcut de producători, dar și responsabilitatea lor au avut o contribuție pozitivă. Cooperativele au implementat rapid planuri de prevenire a riscurilor, planuri de urgență. S-au adaptat zilnic la circumstanțe schimbătoare. UE a rezolvat problema logistică a transportului de bunuri. Comisia Europeană a oferit libertatea de circulație pentru lucrătorii sezonieri. Această măsură a fost una esențială. Comisia a venit cu flexibilități tehnice care să faciliteze gestiunea organizațiilor de producători. Sectorul nostru este unul intensiv și durabil. Fructele și legumele noastre sunt sigure și sănătoase. Am învățat cât de important este sectorul primar”, a transmis Thierry Coste.

Vreau să vă amintesc rolul important al sectorului vitivinicol. Rolul economic, de mediu, cultural al acestui sector. Sectorul nostru se bazează pe diversitate. Avem o opacitate economică din cauza crizei sanitare, Brexitului. Rămân în continuare convins că ne așteaptă un viitor mai bun. În această perioadă care pare îndepărtată, sectorul nostru își va păstra atuurilor. Intrăm într-o perioadă de tranziție în ce privește PAC. Anii 2021, 2022, 2023, noua PAC, provocări majore, plus cele de mediu. Recolta actuală care se încheie: 560 de milioane de hectolitri, deci o recoltă relativ bună. La finele lunii iunii 2020, Comisia a adoptat o serie de măsuri extraordinare pentru piață. Deși au existat evoluții pozitive, situația cu care se confruntă producătorii de vin din UE este în continuare dificilă. Vine noul val al pandemiei, tocmai de aceea trebuie să anticipăm consecințele negative pe care restricțiile impuse le vor aduce cu sine. Trebuie să ne gândim la producătorii activi, la cooperativele rezistente, la toți producătorii. Trebuie să fim proactivi. Supraviețuirea economică, recuperarea cotelor de piață, protejarea mediului înconjurător sunt obiectivele noastre. Sectorul nostru trebuie să aibă acces la acest plan de relansare. Am cerut anul acesta crearea unui grup de lucru la nivel înalt pentru sectorul vitivinicol. Avem nevoie de ajutorul dumneavoastră”, a spus și Luc Vanoirbeek.

Continue Reading

Facebook

Europe Talks 2020 – Survey

Lansarea Consiliului Național pentru Transformare Digitală

COMISIA EUROPEANA10 mins ago

Securitate cibernetică: Comisia Europeană solicită României, Belgiei și Ungariei să respecte obligațiile care le revin în ceea ce privește operatorii de servicii esențiale

CONSILIUL UE17 mins ago

Țările UE sprijină în unanimitate o reformă a OMS, care să devină mai “transparentă și mai puternică”: UE este pregătită să fie lider în acest efort

ROMÂNIA41 mins ago

Ambasadorul SUA afirmă sprijinul țării sale pentru “perioada Renașterii în România”: România poate fi un lider de talie mondială şi un model demn de urmat în Europa

U.E.55 mins ago

Belgia, țara care găzduiește instituțiile UE și NATO, intră în carantină totală pentru a salva sistemul sanitar

Cristian Bușoi15 hours ago

Eurodeputatul Cristian Bușoi: România, șanse reale de a obține găzduirea Centrului European pentru Securitatea Cibernetică și de a-și consolida poziția în UE

U.E.16 hours ago

Comisarul european pentru sănătate îndeamnă statele membre să impună măsuri dure de distanțare socială „pentru a rupe lanțul transmiterii” noului coronavirus

NATO17 hours ago

MApN: Încă două avioane F-16 au sosit în țară. Forțele Aeriene Române au de acum în dotare 16 aeronave de luptă F-16

ROMÂNIA17 hours ago

Raport al Comisiei Europene: România a suferit cele mai mari pagube produse de incendii în zonele protejate în 2019

ROMÂNIA18 hours ago

Procedura de infringement: Comisia Europeană solicită României să transpună pe deplin legislația UE care condamnă discursul și infracțiunile motivate de ură

ROMÂNIA18 hours ago

Ambasadorul SUA, la cinci ani de la Colectiv: Nu pot șterge răul din trecut, dar pot să asigur că SUA sunt partenerul neclintit în crearea unei Românii lipsite de corupție

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI21 hours ago

Eurodeputatul Marian-Jean Marinescu, raportorul PE pentru Cerul Unic European, speră că va finaliza cât mai rapid acest dosar ”esențial pentru viitorul aviației”

Dragoș Pîslaru3 days ago

Eurodeputatul Dragoș Pîslaru, la audierea lui Cosmin Boiangiu: Autoritatea Europeană a Muncii este pe mâini bune. Coordonarea în domeniul protecției sociale și al muncii este fundamentală

ROMÂNIA4 days ago

Ela Moraru, CEO Google România: Consiliul Naţional pentru Transformare Digitală ar trebui să susțină și să promoveze continuarea studiilor de către femei în domeniul IT&C, fiind necesară această forță de muncă

ROMÂNIA4 days ago

Violeta Luca, Microsoft: Crearea CNTD vine într-un moment foarte bun, pe o bază în care digitalizarea s-a făcut într-un ritm accelerat, efectul de transformare fiind unul structural

ROMÂNIA4 days ago

Lansarea CNTD. Călin Bota, secretar de stat în cadrul MFE: Vom colabora foarte bine cu ADR și în perioada următoare vom găsi soluții astfel încât marile sisteme publice să poată fi digitalizate

ROMÂNIA4 days ago

Sabin Sărmaș, președinte ADR: Consiliul Naţional pentru Transformare Digitală este un mic minister al transformării digitale a României, cu expertiză din mediul privat pentru instituțiile statului

Dacian Cioloș5 days ago

Dacian Cioloș a votat adaptarea Politicii Agricole Comune la nevoile de mediu și protecția, în premieră, a lucrătorilor sezonieri prin condiționarea plății subvenției către ferme de respectarea drepturilor muncitorilor

ROMÂNIA1 week ago

Guvernul a aprobat proiectul privind structura suport în cazul celor 15 procurori delegați la Parchetul European, condus de Laura Codruța Kövesi

ROMÂNIA2 weeks ago

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu: Urmează discuţii foarte dure cu agenţiile de rating şi cu Comisia Europeană

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI2 weeks ago

Marian-Jean Marinescu, raportorul PE pentru politica de transport a UE: Comisia Europeană trebuie să prioritizeze finalizarea coridoarelor strategice și alocarea integrală a fondurilor pentru atingerea acestui obiectiv

Advertisement
Advertisement

Trending