Europarlamentarul PSD Corina Cretu: Prezenta lui Basescu la Congresul PPE, o sfidare la adresa Constitutiei

corina_cretuVicepresedintele PSD Corina Cretu considera ca prezenta presedintelui Traian Basescu la Dublin, la Congresul PPE, reprezinta “o sfidare la adresa Constitutiei”, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

In opinia Corinei Cretu, contextul international ar necesita prezenta lui Traian Basescu la Bucuresti, si nu in cadrul unui eveniment politic organizat de popularii europeni.

“Vedem ca situatia din Crimeea este departe de a fi solutionata. Mai mult, gesturile si actiunile ultimelor zile indica mai degraba o escaladare a tensiunilor intre Ucraina si Rusia, implicit pentru intreaga regiune.

In acest context, Traian Basescu ar trebui sa ia primul avion spre Bucuresti imediat dupa finalul Consiliului European organizat pe tema situatiei din Ucraina.

Faptul ca presedintele Romaniei, cel care, conform Constitutiei, reprezinta statul roman si nu poate fi membru al unui partid, a ales sa zboare la Dublin, la o reuniune politica, ne arata ca Traian Basescu nu reuseste sa isi depaseasca simpla conditie de anexa politica a PPE in Romania. Intre Romania si PPE, presedintele Romaniei a ales sa-si petreaca sfarsitul de saptamana alaturi de prietenii sai populari”, a afirmat europarlamentarul PSD.

Aceasta a intrebat ce va face Traian Basescu, vineri si sambata, daca situatia va scapa de sub control. “Va convoca CSAT-ul din Dublin? (…) Nu poti conduce statul roman si, in acelasi timp, sa petreci alaturi de prietenii populari pe ritmuri irlandeze”, a mai spus Corina Cretu.

Presedintele Traian Basescu si o delegatie a PDL condusa de presedintele partidului, Vasile Blaga, participa vineri la Congresul PPE care are loc la Dublin si la care va fi desemnat candidatul popularilor europeni la sefia Comisiei Europene.

Presedintele a participat la Bruxelles la reuniunea Consiliului European, pe tema situatiei din Ucraina, iar joi seara a plecat la Dublin.

 

.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.