Connect with us

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI

Europarlamentarul Ramona Mănescu în cadrul Formului Doha: Zona destabilizată a Orientului Mijlociu constituie o amenințare nu numai pentru bunăstarea internă, dar și pentru pacea globală

Published

on

Europarlamentarul Ramona Mănescu (PNL, PPE) a participat la cea de-a șaisprezecea ediție a Forumului Doha unde a vorbit în sesiunea dedicată securității globale despre „Realitatea Curentă și Provocări”, potrivit unei postări publicată pe site-ul personal.

Mănescu a luat în considerare principalele provocări cu care lumea se confruntă în prezent. Europarlamentarul și-a început discursul menționând acordul din Paris privind schimbările climatice, subliinind că acesta„ nu reprezintă o realizare minoră” și că „adevărata sa valoare va fi mai bine înțeleasă în lumina noilor generații”.

ramona manescu fbEurodeputatul a vorbit, de asemenea, și despre regiunea Orientului Mijlociu ce este amenințată și amenință  „nu numai bunăstarea internă, dar și pacea globală și securitatea” avertizând cu privire la posibilitatea producerii unei „furtuni perfecte”, mai ales datorită „doborârii bombardierului rusesc Sukhoi la granița dintre Siria și Turcia pe 24 noiembrie 2015”.

Reamintind despre problemele din regiune, Mănescu a subliniat faptul că „actualele cauze ale conflictelor de astăzi sunt determinate de lipsa educației, a oportunităților economice, infrastructura ce lasă de dorit și capacitatea slabă a statului”.

„În zona conflictuală ce se întinde din Africa de Nord până în Peninsula Arabă se întâmplă aceste lucruri: menținerea la distanță a tinerilor de educație, întreținerea unei economii slabe, răspândirea sărăciei, distrugerea infrastructurii vitale și multiplicarea statelor ce se află în criză.”epp group logo

„Întoarcerea Rusiei în Orientul Mijlociu prin intermediul detașamentelor militare în Siria, a reîmprospătat amintiri din Războiul Rece când Moscova și Washingtonul se confruntau în regiune. Cu toate acestea, prezența acesteia de acum nu este motivată ideologic, ci datorită unor interese naționale oportuniste. În mod evident, ajutorul pe care Rusia i-l acordă lui Bashar al-Assad prelungește conflictul. Același conflict  a produs milioane de refugiați și a ajutat la ridicarea Daesh și a expansiunii grupului militant în Irak, Libia și în alte națiuni producătoare de petrol.”

Vorbind despre amenințarea teroristă, eurodeputatul român a declarat: „Prelungirea conflictului destabilizează Europa și produce fracturi între statele membre datorită milioanelor de refugiați. De asemenea oferă posibilitatea Daesh să se infiltreze în comunitățile europene.”

„Trăim într-o eră digitală unde există o mai mare îndrăzneală a persoanelor de a-și exprima preocupările. Mai mult de 100 de milioane de persoane au acces la Facebook pe mobil în regiunea MENA în prezent. Aceeași regiune este una în care se înregistrează un trend ascendent al conturilor pe Twitter și Instagram. Consider că statele precum Qatar, Oman și Emiratele Arabe Unite arată modul în care legitimitatea competenței este ceeste cea mai bună cale către progres în timp ce identitățile naționale moderne se formează.”, a conchis europarlamentarul Ramona Mănescu.

.

.

Claudia Țapardel

Eurodeputatul Claudia Țapardel (PSD, S&D), în bilanțul său de la final de mandat: Obiectivul meu a fost de a promova, la nivel global, interesele și imaginea României

Published

on

Eurodeputatul Claudia Țapardel (PSD, S&D) și-a publicat miercuri, pe pagina oficială de Facebook, un raport de activitate vizând mandatul său de deputat european din 2014 și până în prezent.

Obiectivul meu a fost de a promova la nivel global, interesele și imaginea României și de a aduce cât mai multe beneficii țării noastre din funcția pe care o ocup. Sunt mândră de tot ceea ce a reușit România în ultimii 5 ani, aceasta devenind o voce tot mai puternică în plan extern”, a scris Țapardel într-o postare însoțită de 85 de ilustrații privind performanțele mandatului său.

 

Claudia Țapardel este membru al Parlamentului European din anul 2014, unde își desfășoară activitatea în calitate de membru în Comisia pentru transport și turism, în Comisia pentru afaceri constituționale și la Delegația pentru relațiile cu țările din Asia de Sud.

De asemenea, Țapardel este membru supleant în Comisia pentru bugete, la Delegația la Comisia parlamentară mixtă UE-Mexic și la Delegația la Adunarea Parlamentară Euro-Latinoamericană.

Activitatea sa în Parlamentul European poate fi consultată aici.

 

Continue Reading

PPE

Eurodeputatul Siegfried Mureșan (PNL, PPE) candidează pentru un nou mandat în Parlamentul European și înaintează rezumatul realizărilor sale din ultimii cinci ani pentru promovarea intereselor României

Published

on

Eurodeputatul Siegfried Mureșan (PNL, PPE) își anunță candidatura pentru un nou mandat în Parlamentul European la alegerile din mai și face, în acest sens, rezumatul realizărilor sale din ultimii cinci ani ca reprezentant al cetățenilor. 

Redăm mai jos postarea sa de pe pagina de Facebook:

,,Candidez pentru un nou mandat în Parlamentul European
ℹ️ Iată ce am reușit în primul meu mandat:

 Am fost primul europarlamentar român care a negociat în numele Parlamentului European bugetul anual al Uniunii Europene. 
 În calitate de negociator-șef, am reușit să obțin o creștere cu 55% a fondurilor pentru plăți din politica de coeziune, fondurile din care se fac cele mai multe investiții europene în România. 
 Tot ca negociator-șef, am obținut fonduri suplimentare pentru fermieri, pentru IMM-uri, pentru Republica Moldova.
În bugetul pe 2019, am obținut alte 28 de milioane de euro pentru fermierii afectați de pesta porcină africană și gripa aviară, cei mai mulți bani urmând să ajungă la fermierii români.
 Am mai obținut 3,5 milioane de euro pentru muncitorii disponibilizați de la combinatul de sârmă de la Câmpia Turzii.
 Am obținut 8,5 milioane de euro, despăgubiri pentru inundațiile care au lovit România în 2014.
 Am obținut o creștere cu 15% a fondurilor pentru bursele de studiu Erasmus în 2018. Prin această creștere, am putut acorda zeci de mii de burse de studiu în plus pentru tinerii din Europa și din România. 
 Am inclus în bugetul coordonat de mine 12 milioane de euro pentru ca 30.000 de tineri europeni de 18 ani, din care 1000 de tineri români, să călătorească gratuit cu trenul în Europa timp de 30 de zile, prin programul DiscoverEU.
 Am obținut includerea României în Fondul Monetar European și alocarea a 500 de milioane de euro în Bugetul Uniunii Europene post-2020 pentru apărarea statului de drept.
În viitorul mandat, voi continua să obțin fonduri suplimentare pentru România. Voi continua să reprezint România la toate deciziile importante care se iau în Parlamentul European.”

Politicianul român este candidat în alegerile europarlamentare din mai pe lista Partidului Național Liberal. 

În ceea ce privește activitatatea sa în Parlamentul European, Siegfried Mureșan este europarlamentar din anul 2014. Este, totodată, purtătorul de cuvânt al Partidului Popular European, cea mai mare familie politică europeană, iar în Parlamentul European este vicepreședinte al Comisiei pentru Bugete. În 2017, a fost negociatorul-șef al Parlamentului European pentru bugetul general al Uniunii Europene pentru anul 2018. (Mai multe despre activitatea lui Siegfried Mureșan AICI).

Continue Reading

Adina Vălean

Adina Vălean, președintele Comisiei pentru mediu din PE: ”Apele planetei au nevoie de o mai bună îngrijire și o mai bună gestionare”

Published

on

Eurodeputatul Adina Vălean (PNL, PPE), președintele Comisiei pentru mediu, sănătate publică și siguranță alimentară din Parlamentul European, a co-prezidat marți secțiunea “Cum să avem mari și oceane curate și sănătoase” din cadrul Conferinței la nivel înalt “Oceanele, viitorul planetei albastre”. 

Potrivit unei postări pe Facebook a europarlamentarului liberal, aceasta a susținut că ”Se estimează că până în 2050 vom avea mai mult plastic decât pește în apele planetei”.

”În momentul de față, UE utilizează un set larg de instrumente și reglementări cum ar fi gestionarea și prevenirea deșeurilor sau instalații portuare de preluare a deșeurilor generate de nave și reziduurile de incărcătură. Parlamentul și, în special, comisia de mediu pe care o conduc, este puternic implicat în această chestiune și după ce a contribuit cu adoptarea pachetului privind deșeurile în 2018, care va spori obiectivele de reciclare pentru ambalajele din plastic, a adoptat recent și Directiva pentru plasticul de unică folosință. Această directivă stabilește norme mai stricte pentru produsele din plastic și ambalajele care se numără printre primele zece cele mai frecvent găsite produse pe plajele europene.Este foarte clar că apele planetei au nevoie de o mai bună îngrijire și o mai bună gestionare. Acest lucru poate fi realizat numai printr-o cooperare internatională puternică”, a susținut Vălean în cadrul Conferinței.

 

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Facebook

Advertisement

Trending