Europarlamentarul Ramona Mănescu: Rezultatele alegerilor ce vor avea loc în acest an în câteva state europene sunt principala amenințare la adresa construcției europene

Europarlamentarul Ramona Mănescu (PNL, PPE) pledează pentru o îmbunătăţire a politicilor comunitare și o reformare a Uniunii Europene, astfel încât cetățenii să înţeleagă și să se regăsească în proiectul european, în detrimentul populismului și extremismului. 

”Nu văd o soluție în fragmentare. Europa este puternică împreună, nu separat. Individual suntem mult mai vulnerabili atât economic cât și politic.”, a declarat europarlamentarul, pentru Calea Europeană.

Discursul populist devine tot mai pronunțat în Europa, pe fondul alegerilor ce au loc în acest an în state precum Germania, Olanda, Franța, acest fapt reprezentând o amenințare pentru unitatea blocului comunitar, transmite Ramona Mănescu.

”Rezultatele alegerilor ce vor avea loc în acest an în câteva state europene sunt în acest moment principala amenințare la adresa construcției europene.”, a declarat europarlamentarul.

”Nu este nevoie ca Franța să ajungă la <Frexit>. Este suficient ca în Olanda să câștige Geert Wilders și al său Partid al Libertății pentru a vedea un <Nexit> și sfârșitul de facto al Uniunii Europene”, a avertizat Ramona Mănescu.

În opinia eurodeputatului, politica de la Bruxelles trebuie să se apropie mai tare de dorințele cetățenilor europeni, iar construcția UE trebuie adaptată provocărilor actuale.

În multe capitale europene și chiar și la Bruxelles, politica continuă să fie ruptă de realitățile din societate. Votul pentru Brexit și alegerea lui Trump au demonstrat deja oamenilor că schimbarea este posibilă chiar și atunci când puțini îi dau o șansă, iar această nouă realitate umflă puternic pânzele populismului și extremei drepte.”, a declarat Mănescu.

Există o șansă – summitul de la Roma, din martie, unde ar trebui luate decizii foarte clare și făcute schimbări majore ale construcției europene. Dar aceste schimbări nu trebuie să însemne o divizare a Europei ci o coagulare în jurul valorilor comune și o clarificare a regulilor ce trebuie respectate de toți aceia care vor să se numească europeni. Actuala criză nu a fost generată nici de români și nici de polonezi. Din contră, energia nouă a estului Europei oferă oportunități de creștere pentru întregul continent.”, argumentează europarlamentarul român.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.