Europarlamentarul Răzvan Popa (PSD, S&D), despre criza pestei porcine în România: Eforturile globale ale Guvernului au fost recunoscute de către Comisia Europeană

Eurodeputatul PSD Răzvan Popa atrage atenţia că europarlamentarul PNL Vasile Siegfried Mureșan fie nu cunoaște procedurile bugetare de la nivelul Uniunii Europene, fie a ales să mintă pentru capital politic în privința poziției României referitoare la amendarea bugetului în curs, potrivit unui comunicat de presă remis Calea Europeană.

”Vasile Siegfried Mureșan, în calitatea sa de membru al Comisiei de resort din PE, ar trebui să știe că bugetul adoptat în Consiliul UE a fost agreat de toate statele încă din vară, iar amendamentele depuse ulterior trebuie discutate în plenara Parlamentului European din ultima săptămână a lui octombrie. Asta este procedura. Dacă Vasile Siegfried Mureșan nu știe acest lucru, avem în față un caz grav de incompetență.

Dacă europarlamentarul PNL cunoaște procedura, dar a ales să lanseze aceste atacuri la adresa Guvernului României, atunci înseamnă că minte deliberat opinia publică, în speranța obținerii de capital politic. Și asta este la fel de grav.

Astfel de atacuri gratuite, care denotă fie incompetență, fie rea-credință arată ce tip de oameni promovează PNL pentru a reprezenta România în Parlamentul European.

Îi reamintesc lui Vasile Siegfried Mureșan că, în timp ce el mimează grija pentru fermierii români, Guvernul României a anunțat deja o serie de măsuri concrete de sprijin financiar pentru crescătorii de porci ale căror animale au fost afectate de pesta porcină africană. De altfel, eforturile globale ale Guvernului au fost recunoscute chiar de către Comisarul european pentru Sănătate și siguranță alimentară” susține Răzvan Popa.

Joi, eurodeputatul Siegfried Mureșan a transmis că Guvernul României a votat în Consiliul Uniunii Europene (UE) reducerea alocărilor pentru fermierii afectați de pesta porcină africană (PPA) în Bugetul UE 2019. „Dintr-un document oficial obținut ieri de la Consiliul UE am aflat că, în data de 4 septembrie a.c. (…) Guvernul a votat în Consiliu tăierea fondurilor pentru pesta porcină”, a transmis eurodeputatul PPE. 

Forma finală a Bugetului UE 2019 va fi negociată și aprobată de Parlamentul European și Consiliul UE la finalul lunii noiembrie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.