Connect with us

ROMÂNIA

Europenii consideră că sprijinirea țărilor în curs de dezvoltare este benefică pentru UE

Published

on

eu flagPentru 66% din cetăţenii UE, lupta împotriva sărăciei în ţările în curs de dezvoltare ar trebui să fie una dintre priorităţile esenţiale ale Uniunii Europene, în timp ce 69% consideră că sprijinirea acestor ţări este benefică, de asemenea, atât pentru UE, cât şi pentru cetăţenii ei.

Acestea sunt câteva din principalele rezultate ale unui sondaj Eurobarometru care a fost publicat în cadrul Zilelor europene ale dezvoltării care au loc în Bruxelles, în perioada 26-27 noiembrie.

“În pofida dificultăţilor economice, tot mai mulţi cetăţeni ai Uniunii Europene sunt dispuşi să plătească mai mult pentru produse alimentare şi alte produse care sprijină ţările în curs de dezvoltare (48% dintre respondenţi, ceea ce reprezintă o creştere de 4 puncte procentuale începând din anul 2012). În acelaşi timp, 83% din respondenţi cred că este important să fie ajutate populaţiile din ţările în curs de dezvoltare, iar 61% sunt de părere că ajutorul ar trebui sporit”, se arată într-un comunicat al Comisiei Europene.

Potrivit studiului, 85% dintre romani consideră că este important să fie ajutați oamenii din țările in curs de dezvoltare, iar 50% dintre ei (media UE = 43%) apreciază că promisiunea de a crește sjutorul pentru aceste țări ar trebui indeplinită. În același timp, 58% dintre romani nu cred că, individual, ar putea juca un rol în rezolvarea problemei sărăciei în aceste țări, iar 42% consideră că rezolvarea ei nu ar trebui să se numere printre prioritățile guvernului.

Andris Piebalgs, comisarul european pentru dezvoltare, a declarat: “Este foarte încurajator pentru mine faptul că cetăţenii UE susţin solidaritatea mondială şi consideră că împreună putem avea o contribuţie reală în lupta împotriva sărăciei. Ne aflăm în faţa unor provocări majore: trebuie să asigurăm realizarea obiectivelor de dezvoltare ale mileniului şi să acţionăm pentru ca sărăcia să rămână de domeniul trecutului. Pentru a face progrese, trebuie să ne unim forţele – comunitatea internaţională ar trebui să ajungă la un acord asupra unui program comun axat pe obiective ambiţioase privind eradicarea sărăciei şi dezvoltarea durabilă. Sondajul de astăzi transmite un mesaj clar: europenii sunt pregătiţi să îşi asume un rol în acest efort comun”.

Cetăţenii UE consideră că, în viitor, politica de dezvoltare ar trebui să se concentreze pe ocuparea forţei de muncă (44% din respondenţi), sănătate (33%), creştere economică (31%) şi educaţie (30%).

Eurobarometrul special “Ajutorul pentru dezvoltare acordat de UE şi obiectivele de dezvoltare ale mileniului” va fi prezentat de comisarul Piebalgs în cadrul Zilelor europene ale dezvoltării (ZED). La acest eveniment participă şefi de stat şi de guvern din Africa, reprezentanţi ai instituţiilor UE, miniştri ai UE, precum şi reprezentanţi ai instituţiilor ONU, ai societăţii civile, ai mediului academic şi ai sectorului privat.

Discuţiile se vor axa, în principal, pe obiectivele de dezvoltare ale mileniului (ODM) şi pe imperativul unei poziţii europene puternice în lupta împotriva sărăciei mondiale şi în promovarea dezvoltării durabile după 2015.

Sursa: Comisia Europeana
Foto: wikipedia

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

ROMÂNIA

Papa Francisc inaugurează joi, 21 martie, noul centru de la SNSPA al Fundației Scholas Occurrentes, un proiect dedicat interconectării prin educație a tinerilor din întreaga lume

Published

on

Joi, 21 martie, la ora 17:00 (ora României), Papa Francisc va inaugura, în cadrul unei videoconferințe, noul centru al Fundației Scholas Occurrentes, din cadrul Şcolii Naționale de Studii Politice si Administrative (SNSPA) în București, România.

Noul centru, unic în Europa de Est, reprezintă un proiect mult-așteptat și care a putut fi realizat datorită semnării unui acord, la 26 februarie a.c, între José María del Corral, preşedinte la nivel global al Scholas Occurrentes, și rectorul SNSPA, prof. univ. dr. Remus Pricopie, în prezența conducerii tuturor structurilor academice ale universităţii. Centrul va fi coordonat de prof. univ. dr. Iordan Gh. Bărbulescu, preşedintele Senatului SNSPA, directorul Departamentului de Relaţii Internaţionale şi Integrare Europeană (SNSPA).

Videoconferința la care va participa Papa Francisc va fi transmisă din sediul Scholas Global, Palatul San Calixto, Vatican şi este realizată înainte de vizita pe care Suveranul Pontif o va face în România la sfârșitul lunii mai.

În timpul videoconferinței, Papa Francisc se va conecta și va ura bun venit altor noi sedii și proiecte ale Scholas și va primi tineri de diferite naționalități, participanți la diversele proiecte pe care această fundație le desfășoară în domeniul sportului, artei și a tehnologiei.

Ce reprezintă Scholas Occurrentes

Fondată în Argentina la inițiativa Papei Francisc, pe vremea când era arhiepiscop de Buenos Aires, Scholas Occurrentes este o organizație laică a dreptului pontifical, care generează spații pentru ca tinerii din întreaga lume să poată împărtăși experiențe educaționale care să evidențieze trăsăturile comune şi să elimine stereotipurile. Reţeaua coordonează în prezent 500.000 de membri din 191 de ţări aflate pe cinci continente. De asemenea, prin rețeaua sa, integrează mai mult de 446 000 de școli și rețele educaționale. Misiunea sa este de a realiza integrarea în societate a elevilor din mediile socio-economice dezavantajate, prin propuneri tehnologice, sportive și artistice care promovează educația din perspectiva culturii consensului.

Videoconferința poate fi urmărită prin streaming prin intermediul site-ului Scholas: www.scholasoccurrentes.org

Continue Reading

ROMÂNIA

Comisia Europeană: Activitatea României privind implementarea recomandărilor MCV s-a intensificat, cu perspectiva de a avea rezultate concrete în curând

Published

on

Foto: Guvernul României

Premierul Viorica Dăncilă a efectuat astăzi, 20 martie, o vizită de lucru la Bruxelles. Tot astăzi a avut loc a treia întânire dintre prim ministrul român și prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans. Reaminitim că întrevederile anterioare au avut loc atât în Bruxelles, cât și în București. 

“Prim-vicepreşedintele Frans Timmermans şi premierul român Viorică Dăncilă au avut o scurtă întâlnire şi au confirmat amândoi că discuţiile tehnice între Comisie şi autorităţile române avansează şi că activitatea privind implementarea recomandărilor Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) şi a chestiunilor suplimentare identificate s-a intensificat cu perspectiva de a avea rezultate concrete în curând”, a spus purtătorul de cuvânt, relatează Agerpres.

Ultimele discuții de la București au fost constructive și au reprezentat o continuare a celor deja stabilite în cadrul întrevederii care a avut loc la Bruxelles, în data de 6 martie. Ambele părți au apreciat că este nevoie de un dialog constructiv și au convenit asupra pașilor de urmat în perioada următoare. Cei doi oficiali au punctat nevoia unei bune cooperări intre Executivul României şi Comisia Europeană, potrivit comunicatului oficial.

 

Continue Reading

POLITICĂ

Președintele Klaus Iohannis va primi premiul ”Garantul democrației” la Gala Tineretului Național Liberal

Published

on

©️ Calea Europeană/ Diana Zaim

Tineretul Național Liberal organizează sâmbătă, 23 martie, începând cu ora 18:00, la Centrul Internațional de Conferințe „Casino” din Sinaia, Gala Premiilor TNL „Mircea Ionescu Quintus”, eveniment ce are ca scop recunoașterea și promovarea activității tinerilor liberali din întreaga țară, informează un comunicat remis CaleaEuropeană.ro.

Gala din acest an se va bucura de prezența Președintelui României, Klaus Iohannis, și de participarea președintelui PNL, Ludovic Orban, și a unor candidați PNL la alegerile europarlamentare. De asemenea, la reuniune vor mai lua parte lideri locali liberali și aproximativ 400 de tineri liberali din toată țara.

Cu acest prilej, Tineretul Național Liberal va acorda Președintelui Klaus Iohannis premiul „Garantul democrației”, activitatea domniei sale oferind garanția că respectarea statului de drept și apărarea democrației sunt valori esențiale.

Totodată, în cadrul evenimentului, vor fi decernate premii membrilor și filialelor Tineretului Național Liberal care s-au remarcat prin activitatea desfășurată pe parcursul anului 2018, dar nu numai. În plus, vor fi acordate distincții și premii speciale organizațiilor partenere sau unor membri ai societății civile a căror activitate este rezonantă cu principiile și valorile TNL.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Facebook

Advertisement

Trending