TOP UE Cele mai mici prețuri la mâncare, haine și electrocasnice. Unde este cel mai ieftin să faci cumpărături

Caleaeuropeana.ro a analizat datele puse la dispoziție de Eurostat si vă prezintă care sunt țările UE unde este cel mai avantajos să faceți cumpărături.

În 2014, prețurile pentru bunurile de consum și servicii au înregistrat diferențe mari în rândul statelor membre ale Uniunii Europene. Danemarca are cele mai mari preţuri – de 138% din media UE, urmată de Suedia – cu 125% și Marea Britanie – 122%, potrivit unui raport al Eurostat, biroul de statistică al UE. 

Prețurile bunurilor de consum și serviciilor din România reprezintă 54% din media Uniunii Europene. Românii plătesc mai mult (107%) pentru electronice, însă sub media UE pentru alimente și băuturi non-alcoolice (68%) și pentru haine (86%).

În UE, doar Bulgaria are preţuri mai mici, reprezentând 48% din medie, arată raportul Eurostat.

Sursa: EUROSTAT

Sursa: EUROSTAT

 

cumparaturi supermarket

Mancare: Polonia

În Polonia găsim cea mai ieftină mâncare și cele mai ieftine băuturi, la polul opus aflându-se Danemarca, cu cele mai mari prețuri, aproximativ 140% din media UE. Românii plătesc 68% din media europeană pentru alimente şi băuturi nealcoolice

Alcool si tutun: Bulgaria

În timp ce produse precum alcoolul și tutunul au cel mai mic preț în Bulgaria, de doar 58% din media UE, în Irlanda, acestea se găsesc la cele mai mari prețuri, aproximativ 170% din media prețurilor UE. Variația mare preț se datorează în principal diferențelor de impozitare a acestor produse între statele membre.

Turism: Bulgaria

Beach-at-Golden-Sands

Pentru turisti, Bulgaria este o destinație ieftină prin comparație cu celelalalte state membre, aici se află restaurantele sau hotelurile ce au cele mai mici prețuri. Danemarca (147%) și Suedia (136%) sunt țările unde veți cheltui cel mai mult pentru cazare. România are preţuri scăzute la serviciile oferite de hoteluri şi restaurante, reprezentând 52% din media UE.

computerElectronice: Cehia si Polonia

Prețul electronicelor în România, potrivit datelor pentru 2014, se află la 107% din media europeană, depăşind ţări precum Cehia (85%), Germania (95%) și Franța (101%).

În Malta (116%) sunt cele mai mari prețuri pentru aceste produse, în timp ce în Cehia și Polonia -85% au prețul cel mai scăzut.

Imbracaminte: Ungaria

Dacă doriți să cumpărați îmbrăcăminte, aceasta are are cele mai mici prețuri în Ungaria (70% din media UE), în timp ce în Suedia (121%) și Danemarca (120%) veți găsi cele mai scumpe haine.

Mijloace de transport: Cehia

masiniRomânii plătesc preţuri reprezentând 86% din medie şi pentru mijloace personale de transport – autovehicule, motociclete şi biciclete, la acelaşi nivel fiind şi Estonia. Cele mai ieftine mijloace de transport sunt in Cehia. Costuri mai mici decat in Romania pentru astfel de achiziţii au Ungaria și Slovacia – 84%, şi Bulgaria- 83%.

.

 

.

One Response to TOP UE Cele mai mici prețuri la mâncare, haine și electrocasnice. Unde este cel mai ieftin să faci cumpărături

  1. Vaman 11/11/2017 at 14:24

    Ok

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.