Eurostat. România, pe ultimul loc în UE la cumpărături online

Doar 23% dintre utilizatorii de internet din România au făcut achiziții online în anul 2017, comparativ cu o medie europeană de 70%. Cetățenii bulgari au făcut cumpărături online anul trecut în proporție de 27%, potrivit datelor publicate miercuri de Eurostat.

Foto: Eurostat

Cei care se situează pe pozițiile fruntașe sunt utilizatorii de internet din Marea Britanie, unde 86% dintre britanici au făcut achiziții online anul trecut, urmați îndeaproape de cei din Suedia (84%) şi cei din Danemarca, Germania, Luxemburg şi Olanda, în condiţiile în care, în fiecare din aceste ţări, aproximativ 82% din utilizatorii de Internet au făcut achiziţii online anul trecut.

Cumpărătorii online cu vârsta între 16 şi 24 de ani sunt principalul grup când vine vorba de achiziţii online de haine şi articole sportive (71% din totalul achiziţiilor), iar cei cu vârsta între 25 şi 54 de ani au fost responsabili pentru 50% din totalul achiziţiilor electronice de bunuri utilizate în gospodărie în timp ce 57% din achiziţiile online de călătorii şi spaţii de cazare au fost făcute de cei cu vârsta cuprinsă între 55 şi 74 de ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.