LIVE. Cafeneaua Complexitatii, luni, 15 aprilie. De la desfrânare la înfrânare: echilibrul interior pe care îl generează o viaţă spirituală

 

     De la desfranare la infranare : echilibrul interior pe care il genereaza  o viata spirituala

                        O comparatie intre solutia Occidentului si aceea a Orientului

 Invitat: Cristian Andreescu

1504Continuam seria de prezentari incepute cu hrana vie si fiziologia postului cu o abordare psihologica a postului, una mai putin obisnuita : aceea in explorarea careia a pornit Carl Gustav Jung dupa ce a renuntat sa trateze in maniera stiintifica subiecte care nu mai „incapeau” in acest cadru. Este vorba despre atitudinea spirituala care se degaja din lucrarile lui tarzii : aceea despre Cartea Tibetana a Mortilor si eseul „Raspuns la Iov”.

 

Cristian Andreescu este Director de proiect in cadrul recent infiintatei directii de cercetare exploratorie Studiul Fenomenelor de Cognitie din cadrul Centrului pentru Studii Complexe.

Prezentarea va incerca sa atraga atentia asupra acelor aspecte ale vietii spirituale occidentale si orientale care vizeaza un fond comun al aspiratiilor si starilor interioare. Diferentele in aparenta mari intre cele doua tipuri de cultura vor fi descrise astfel incat sa poata fi reliefat acel fond comun care este al spiritualitatii UMANE si vizeaza apropierea continua de CONSTIINTA UNIVERSALA.

 

Va asteptam luni, 15 aprilie la cafeneaua Complexitatii sa dezbatem ideile surprinzatoare pe care le-a lansat Jung cu peste 70 de ani in urma si care pentru multi sunt socante chiar si in ziua de astazi.

 Live video AICI (luni 15 aprilie, incepand cu orele 19:30).

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.