Ore de informare europeana si ateliere de lucru pentru elevi si studenti, organizate de CIED Bucuresti

lucrareCentrul de Informare Europe Direct (CIED) Bucuresti, gazduit de Institutul European din Romania (IER), a organizat vineri, 12 iulie a.c., festivitatea de premiere pentru elevii si studentii participanti la seria de ateliere de lucru “Modalitati de promovare a cetateniei active in randul tinerilor”.

In cadrul evenimentelor CIED (ore de informare europeana si ateliere de lucru) au fost prezenti peste 400 de participanti, elevi din patru licee din Bucuresti DSC_0325(Colegiul National „Iulia Hasdeu“, Liceul Teoretic „C.A. Rosetti“, Liceul Teoretic „Nichita Stanescu“, Colegiul Economic „Viilor“) si din 3 licee din Ilfov (Liceul Teoretic  „Horia Hulubei“, Magurele, Liceul Teoretic  „Traian Lalescu“, Branesti, Liceul Tehnologic  „Barbu A. Stirbey“). Printre acestia s-au numarat si studenti, membri ai Clubului Studentilor Diplomati (CSD), proiect al Asociatiei Studentilor Economisti din Romania (ASER).

Elevii s-au organizat eficient, iar o mare parte dintre ei au lucrat in echipe. In urma jurizarii, 72 dintre cei care au luat parte la atelierele de lucru au fost premiati pentru implicarea si efortul depus pentru lucrarile creative pe care le-au realizat in tematica cetateniei europene.

Categoriile de lucrari premiate au fost:

  1. Prezentari Powerpoint – 5 premiate
  2. Picturi si desene – 7 premiate
  3. Colaje, rebusuri, design – 5 premiate
  4. Website-uri – 2 premiate
  5. Scenete si interviuri – 1 premiata
  6. Proiecte si eseuri – 2 premiate

DSC_0324

In deschiderea evenimentului, Gabriela Dragan, directorul general al IER, le-a multumit elevilor pentru entuziasmul, inteligenta de DSC_0319care au dat dovada, dar si pentru implicarea in numar atat de mare la actiunile Europe Direct Bucuresti. Dansa le-a explicat ca activitatea IER si Europe Direct Bucuresti consta in actiuni concrete realizate “azi pentru ca zilele urmatoare sa fie pe maini bune”. Totodata, ea le-a urat mult succes premiantilor si i-a asigurat ca CIED si IER vor organiza si in viitor actiuni care sa vizeze elevii, asteptand chiar propuneri, sugestii sau idei din partea acestora pentru evenimentele urmatoare. Elevii premiati si-au prezentat creatiile in fata colegilor, dar si a parintilor, bunicilor si a profesorilor veniti sa ii sustina.

La final, Balazs Barabas, prezentatorul emisiunii „Paşaport diplomatic” de la Digi24, a avut o discutie deschisa atat cu elevii, cat si cu parintii si bunicii acestora prezenti la eveniment, despre rolul UE in educatia copiilor.

 LUCRARE 2


Mai multe fotografii de la festivitatea de premiere, disponibile AICI.
LUCRARILE ELEVILOR pot fi vizualizate AICI.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.