Connect with us

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI

TOP. Cine sunt europarlamentarii cu cele mai multe prezenţe în emisiunile TV

Published

on

Cătălin Ivan, Petru Luhan şi Corneliu Vadim Tudor sunt europarlamentarii cu cele mai multe apariţii în emisiunile TV, arată un studiu realizat de mediaTRUST la solicitarea CaleaEuropeana.ro.

Potrivit analizei, de la începutul anului până la sfârşitul lunii aprilie, europarlamentarii români au înregistrat un total de 210 apariţii TV.

Topul europarlamentarilor prezenţi în emisiuni televizate

catalin ivan strasbourgAstfel, pentru primele 4 luni ale anului în curs, topul este condus de Cătălin Ivan, europarlamentar PSD, cu nu mai putin de 50 de apariţii în cadrul televiziunilor. Acesta a fost lider in luna februarie cu un total de 12 apariţii, in luna martie, cand a fost prezent de 14 ori in platourile de televiziun, dar si in luna aprilie cu 15 aparitii televizate. Ianuarie este singura luna cand a fost „intrecut” de Corneliu Vadim Tudor, cu doar doua aparitii suplimentare, acesta inregistrand 11 aparitii, iar europarlamentarul Ivan, 9. Ivan a fost cel mai des prezent în emisiunile Antenei 3.

 

luhan_petruEurodeputatul PDL Petru Luhan este al doilea în top, acesta înregistrând 28 de prezenţe în emisiunile TV, cele mai multe în platourile RTV.

Pe locul al treilea se află eurodeputatul Corneliu Vadim Tudor, cu 27 de emisiuni televizate.

Va prezentăm, în continuare clasamentul general:

1) Cătălin IVAN (50 apariţii)

2) Petru LUHAN (28 apariţii)

3) Corneliu Vadim Tudor (27 apariţii)

4)Norica Nicolai (17 prezenţe)

5) Cristian Buşoi (16 prezenţe)

6)  Ioan Mircea Pascu (13 prezenţe)

7) Cristian Preda (11 prezenţe)

8) Corina Creţu (10 prezenţe)

9) Renate Weber (9 prezenţe),

10) Theodor Stolojan (7 prezenţe)

11) Monica Macovei (6 prezenţe)

12) Victor Boştinaru (4 prezenţe)

13) Ramona Mănescu (4 prezenţe)

14) Daciana Sârbu (2 prezenţe)

15) Adina Vălean (1 prezenţă)

16) Adrian Severin (1 prezenţă)

 

 Clasamentul pe luni

În luna ianuarie, topul prezenţelor în emisiuni de televiziune a fost condus de Corneliu Vadim Tudor (11 prezenţe). Pe locul al doilea se poziţionează Cătălin Ivan, cu 9 prezenţe, apoi Petru Luhan şi Ioan Mircea Pascu cu cate 5 prezenţe în calitate de invitaţi. Ei sunt urmaţi de Cristian Buşoi – 4 prezenţe, Cristian Preda, Corina Creţu şi Monica Macovei, fiecare cu câte 2 prezenţe. Renate Weber, Theodor  Stolojan şi Norica Nicolai au fost la o singură emisiune în prima lună a anului.

În februarie, Cătălin Ivan a avut 12 prezenţe televizate, Petru Luhan 11, iar Norica Nicolai 7. Pe locul 4 se situeaza Renate Weber si Corneliu Vadim Tudor, fiecare dintre ei cu 4 prezenţe în platourile emisiunilor TV. Cristian Preda a fost prezent în 5 emsiuni, în timp ce Corina Creţu şi Cristian Buşoi au fost în platourile a 4 emisiuni. Theodor Stolojan şi Monica Macovei au înregistrat 3 apariţii în cadrul emisiunilor TV, iarVictor Boştinaru, Ramona Mănescu, Adina Vălean şi Ioan Mircea Pascu au fost prezenţi o singură dată în studio.

Ivan îşi menţine poziţia de lider al clasamentului şi în luna martie, cu 14 prezenţe, Petu Luhan situându-se pe cea de-a doua poziţie (7 prezenţe) .

Cristian Buşoi şi Corneliu Vadim Tudor au fost prezenţi de 5 ori în emisiuni TV, în timp ce Norica Nicolai şi Cristian Preda au fost de 4 ori în studio. Ramona Mănescu, Corina Creţu şi Ioan Mircea Pascu au fost invitaţi de 3 ori de către televiziuni să îşi susţină opiniile, în timp ce Thedor Stolojan, Renate Weber, Victor Boştinaru şi Daciana Sârbu au fost prezenţi de câte 2 ori. Adrian Severin şi Monica Macovei au fost la o singură emisiune în luna martie.

În luna aprilie , Cătălin Ivan (15 prezenţe) a fost cel care a condus topul prezenţelor în emisiunile TV. El a fost urmat de eurodeputaţii Petru Luhan, Corneliu Vadim Tudor , Norica Nicolai ( 5 prezenţe), Ioan Mircea Pascu (4 prezenţe), Cristian Buşoi, Renate Weber (3 prezenţe), Victor Boştinaru, Theodor Stolojan, Corina Creţu, Sebastian Bodu (1 prezenţă).

 

Televiziunile cu cei mai mulţi europarlamentari invitaţi în emisiuni

Antena 3 a fost televiziunea ce a avut cei mai mulţi europarlamentari prezenţi în studiourile sale, 89 de prezenţe fiind înregistrate în primele 4 luni ale anului 2013. Aceasta a condus topul televiziunilor in fiecare luna – in ianuarie a înregistrat 15 prezenţe ale eurodeputaţilor in emisiunile sale, în luna februarie 25 de prezenţe, în martie 28, respectiv în aprilie 21.

Următorul loc îl ocupă Romania TV, cu 68 de prezente pe platourile sale din partea europarlamentarilor. Cele mai multe prezenţe au fost înregistrate în luna februarie, cu un total de 22, in luna martie fiind înregistrate 18, iar în luna ianuarie 12, respectiv aprilie 16.

B1 TV a avut 21 de prezente ale europarlamentarilor în cadrul emisiunilor sale, acestea finnd distribuite astfel: in ianuarie 6, in februarie 9, in martie 4, iar in aprilie 2.

Realitatea TV a avut un total de 15 prezente in emisiunile sale din partea eurodeputaţilor români, Digi 24 a avut 14, iar Money Tv 3 prezenţe.

 

***Analiza mediaTRUST România a luat în calcul şase posturi de televizune (Antena 3, B1 TV, România TV , Money.ro TV, Realitatea TV şi Digi 24). Raportul conţine informaţii din emisiunile difuzate de către cele şase posturi de televiziune în intervalul orar 17.00 – 23.00.

 

 Preluarea articolului se face numai cu menţionarea sursei.

Centralizarea prezenţelor în emisiuni a europarlamentarilor români: Europarlamentari 

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI

Vicepreședintele PE, Victor Negrescu: Inteligența artificială nu este doar despre viitor, este prezentul. Fără competențe digitale și educație în AI, riscăm să rămânem în urmă

Published

on

© Victor Negrescu/ Facebook

Inteligența artificială nu este doar despre viitor, este prezentul, iar România trebuie să fie pregătită, a transmis vicepreședintele Parlamentului European, Victor Negrescu.

„Fără competențe digitale și educație în AI, riscăm să rămânem în urmă în economie, în educație, ca societate în general. La evenimentul Digital Series: AI and the Next Digital Decade, am vorbit despre ce am făcut și trebuie să facem concret”, a scris europarlamentarul, pe Facebook.

El a subliniat că noile tehnologii trebuie să fie accesibile tuturor în domeniul educației și a amintit proiecte precum „Learning from the Extremes”, prin care educația digitală ajunge în cele mai izolate școli.

„Ne trebuie resurse și reglementări adecvate și inteligente pe măsura impactului produs de AI: am negociat şi am obținut mai multe fonduri europene pentru educația digitală și AI”, a mai spus Victor Negrescu.

Potrivit acestuia, competitivitatea europeană depinde de capacitatea de a inova și de a dezvolta soluții autohtone. „Am propus ca o parte din Planul European pentru Competitivitate să fie alocată educației digitale și tehnologiei de vârf”, a spus el.

Vicepreședintele Parlamentului European a atras atenția că trebuie să fim pregătiți pentru proiectele pe care Europa urmează să le lanseze, precum:

  • Planul pentru Competitivitate, cu investiții masive în digitalizare și inovație;
  • Planul European pentru Educație Digitală 2.0;
  • Programul AI academy, dedicat formării pentru toți.

„România trebuie să fie în prima linie pentru a nu rata schimbările profunde care vor surveni în economie! Mulțumesc Smart Everything Everywhere pentru invitație și ocazia de a prezenta viziunea mea ministrului educației și cercetării, Daniel David, mediului asociativ și de afaceri prezent la eveniment”, a conluzionat Victor Negrescu.

Continue Reading

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI

Eurodeputatul Dan Motreanu a propus soluții pentru securitatea UE, printr-o scrisoare către Comisia Europeană și Consiliul European: Europa trebuie să își protejeze cetățenii

Published

on

© European Union 2023 - Source : EP

Eurodeputatul Dan Motreanu a propus soluții pentru securitatea UE, printr-o scrisoare către Comisia Europeană și Consiliul European, pe care a semnat-o, alături de mai mulți europarlamentari.

”Europa trebuie să fie pregătită să se apere și mă implic în găsirea de soluții pentru protejarea cetățenilor”, a subliniat Motreanu.

Acesta a evidențiat că ”Rusia rămâne o amenințare majoră, iar noi trebuie să fim pregătiții pentru orice scenariu”.

În acest sens, el a lansat mai multe propuneri pentru finanțarea apărării:

  • Extinderea următorului buget european și flexibilizarea Pactului de Stabilitate, penru a putea finanța apărarea
  • Un pachet financiar pentru securitate: investiții, achiziții comune, mobilitate militară, protecția infrastructurii critice
  • Un Pact pentru Securitate și Industrie, pentru o economie capabilă să susțină securitatea europeană

În domeniul energetic, Dan Motreanu a propus următoarele:

  • Sprijin pentru producția de energie nucleară
  • Suspendarea eliminării cărbunelui
  • Redeschiderea zăcămintelor de gaze și petrol ale UE
  • Sprijinirea statelor UE care se învecinează cu Rusia, Belarus și Ucraina

”Președintele Consiliului European, Antonio Costa, ne-a răspuns că liderii UE au convenit că Europa trebuie să devină mai suverană, mai responsabilă pentru propria apărare și mai bine echipată pentru a răspunde oricăror amenințări. UE trebuie să reducă dependențele strategice, să își întărească baza tehnologică și industrială pentru apărare”, dezvăluie eurodeputatul.

Politica energetică ”a fost identificată ca una dintre prioritățile UE”, mai spune Motreanu, înainte de a încheia mesajul prin evidențierea nevoii de a ”proteja cetățenii și companiile de costurile ridicate ale energiei electrice”.

Continue Reading

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI

Eurodeputatul Dan Motreanu a adresat Comisiei Europene o întrebare privind măsurile pe care le are în vedere pentru a accelera decuplarea prețurilor la energia electrică de cele la gaze

Published

on

© Dan Motreanu/ Facebook

Europarlamentarul Dan Motreanu a adresat Comisiei Europene o întrebare privind măsurile pe care le are în vedere pentru a accelera decuplarea prețurilor la energia electrică de prețurile la gaze.

„Obiectivul acestui demers este asigurarea unui sistem de fixare a prețurilor mai just și mai stabil pentru consumatori. Normele UE corelează prețurile energiei din surse regenerabile și nucleare cu costurile volatile ale combustibililor fosili”, a scris deputatul european, pe Facebook. 

El a amintit că, în punctul culminant al crizei energetice din 2022, gazele naturale au determinat prețurile la energie electrică 63 % din timp, deși reprezintă doar 20% din mixul energetic al UE.

„Reforma organizării pieței europene a energiei electrice consolidează rolul pe care contractele de achiziție de energie electrică și contractele bidirecționale pentru diferență îl au în stabilizarea prețurilor pentru furnizarea energiei electrice, se afirmă în răspunsul primit de la Dan Jørgensen, Comisarul european pentru Energie și Locuințe”, a adăugat eurodeputatul. 

De asemenea, acesta a subliniat că planul de acțiune privind energia la prețuri accesibile prevede măsuri pentru a răspunde acestor provocări, cum ar fi măsuri de eficiență energetică, utilizarea energiei din surse regenerabile.

„Planul prevede accelerarea acordării de autorizații pentru rețele, înmagazinarea și reducerea costurilor sistemelor, inclusiv un program-pilot al Băncii Europene de Investiții care oferă contragaranții pentru contractele de achiziție de energie electrică încheiate de companii pentru o sumă orientativă de 500 de milioane de euro”, a explicat Dan Motreanu.

În final, deputatul european a precizat că aceste eforturi vor contribui la stabilizarea costurilor energiei prin promovarea contractelor de achiziție de energie electrică și a contractelor bidirecționale pentru diferență, prin îmbunătățirea eficienței sistemului energetic și prin accelerarea eliminării treptate a combustibililor fosili din mixul nostru energetic.

Continue Reading

Facebook

Concrete & Design Solutions

Concrete-Design-Solutions

INCAS - Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Aerospațială „Elie Carafoli”

Advertisement
ROMÂNIA5 hours ago

Colaborarea strânsă dintre ICI București și Danubius Exim a contribuit la transformarea cadrului fiscal din România într-unul adaptat realităților digitale, în beneficiul cetățenilor și instituțiilor, subliniază Adrian-Victor Vevera

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI5 hours ago

Vicepreședintele PE, Victor Negrescu: Inteligența artificială nu este doar despre viitor, este prezentul. Fără competențe digitale și educație în AI, riscăm să rămânem în urmă

ROMÂNIA6 hours ago

Ilie Bolojan, la Forumul de Afaceri al celor Trei Mări: Reconfigurarea forțelor politice și economice impune consolidarea relațiilor cu state interesate de stabilitatea și dezvoltarea regiunii noastre

INTERNAȚIONAL6 hours ago

Președintele Turciei a sosit la Roma pentru a discuta cu Giorgia Meloni despre consolidarea cooperării între cele două țări

U.E.6 hours ago

Giorgia Meloni califică armistițiul de trei zile propus de Putin drept ”insuficient”: Ucraina a arătat că dorește pacea. Acum Rusia este cea care trebuie să demonstreze același lucru

NATO6 hours ago

Rachete Patriot: SUA și NATO sunt mai sigure grație angajamentului României față de apărarea aeriană, afirmă ambasadoarea Statelor Unite

ROMÂNIA6 hours ago

Integrarea conceptului de ”gender medicine” în politicile publice de sănătate, o necesitate pentru femeile din România, subliniază senatoarea Nicoleta Pauluic 

INTERNAȚIONAL7 hours ago

Bolojan îl felicită pe Mark Carney pentru câștigarea alegerilor în Canada: România dorește un parteneriat puternic în economie, energie și securitate

INTERNAȚIONAL7 hours ago

Ministrul german al Apărării susține că se bazează pe continuarea sprijinului SUA pentru apărarea Ucrainei

COMISIA EUROPEANA7 hours ago

Ministrul Apărării, întâlnire la Bruxelles cu Roberta Metsola și Kaja Kallas: Regiunea Mării Negre are importanță strategică pentru securitatea euro-atlantică și relevanță economică majoră pentru UE

ROMÂNIA5 days ago

”Investiție importantă” cu sprijinul ajutorului de stat în domeniul materialelor de construcție. Antreprenorii români au deschis la Iernut ”cea mai mare fabrică de BCA din Europa”, anunță Marcel Ciolacu

NATO1 week ago

Spania anunță că va îndeplini obiectivul NATO de 2% din PIB pentru apărare în 2025 prin majorarea investițiilor în domeniu

ROMÂNIA2 weeks ago

PPC marchează extinderea la nivel regional prin conferința „Construind viitorul: Proiectarea, baza dezvoltării și calității vieții în Transilvania”, organizată în parteneriat cu BNR

ROMÂNIA3 weeks ago

Firmele americane vor prezenta administrației SUA că România este “un loc bun pentru investiții” și au ca obiectiv “promovarea investițiilor românești în SUA”, afirmă Bolojan în contextul noilor tarife comerciale americane

ROMÂNIA3 weeks ago

România a obținut excluderea componentei nucleare din contra-măsurile UE la tarifele SUA, anunță Bolojan: Avem un contract important pentru reactoarele 3 și 4

NATO3 weeks ago

Bolojan și MApN afirmă că “nu există nicio informație oficială” din partea SUA de a retrage militari din România. Poziția strategică și Baza Mihail Kogălniceanu, printre argumentele României în a evita o dezangajare SUA pe flancul estic

ROMÂNIA3 weeks ago

Bolojan pune Palatul Cotroceni la dispoziția candidaților la funcția de președinte pentru dezbateri: În afară de holograme, să vedem candidați, programe și idei

ADERAREA ROMÂNIEI LA OCDE4 weeks ago

INTERVIU Stefano Scarpetta, director al Departamentului ELS în cadrul OCDE, apreciază că tarifele anunțate de Trump ar putea genera o creștere a prețurilor la anumite produse și servicii: OCDE este un loc foarte sigur pentru dialog constructiv

ROMÂNIA4 weeks ago

Marcel Ciolacu: Investitorii români și străini au încredere în potențialul nostru economic. De aceea pun la bătaie atâția bani

ADERAREA ROMÂNIEI LA OCDE4 weeks ago

Ministrul Economiei, Bogdan Ivan, prezintă ”trei beneficii clare” ale aderării României la OCDE: Simplificare și debirocratizare, creșterea capacității de împrumut pentru companii și IMM-uri, creșterea ratingului de țară

Trending