Exerciţii militare în Marea Neagră, cu nave din România, SUA şi Bulgaria

nava uss truxtunDistrugătorul USS Truxtun efectuează, miercuri, noi exerciţii militare în Marea Neagră, împreună cu nave din România şi Bulgaria, în contextul crizei din Crimeea, afirmă oficiali din cadrul Forţelor Navale americane, conform Mediafax.

“Există multe motive pentru care efectuăm exerciţii cu aliaţii; avem oportunitatea de a-i asigura pe aliaţii din cadrul NATO că beneficiază de susţinerea noastră”, a declarat, conform Reuters, Shawn Eklund, un purtător de cuvânt al Forţelor Navale americane.

Distrugătorul american USS Truxtun a efectuat şi săptămâna trecută manevre militare în Marea Neagră, împreună cu nave din România şi Bulgaria.

Forţele Navale americane au explicat că este vorba de exerciţii militare “de rutină” care erau programate cu mult înainte de izbucnirea crizei din Ucraina.

Distrugătorul USS Truxtun (DDG-103, în terminologia NATO) face parte din clasa Arleigh Burke, fiind echipat cu sisteme de artilerie, rachete şi torpile şi având capacitatea de neutralizare a navelor inamice.

 

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.