Expozitia de Pictura „Mirajul Luminii”, joi 13 februarie

Afis_EXPO_70dpi_mirajul_luminiiJoi, 13 februarie 2014, ora 18:00, la U-Art Gallery, Bdul. Iancu de Hunedoara nr.8, va avea loc vernisajul expozitiei de pictură “Mirajul Luminii”, un eveniment  organizat in cadrul proiectului Contemporanii.

Expoziţia reuneşte sapte interesante discursuri plastice, de la realism la suprarealism, de la concret la metaforic, de la ascendent la transcendent ale artistilor: Vasile Crăită Mândră, Corneliu Drăgan-Târgoviste, Sorin Iosub, Dumitru Macovei, Marinela Mantescu, Ion Mihalache, Stefan Pelmus.

Lucrările expuse sunt rezultatul contactului pe care l-au avut cei sapte artisti cu tot ce inseamnă Balcicul ca motiv pictural: lumina mierie, tectonica frământată, pământul calcifiat, marea care tremură departe in larg, coasta ca argintul, falezele alb strălucitoare, dealurile gheboase, valea verde, casele albe cu acoperisuri rosii aplecate pe-o rână, peisajul pustiu şi stâncos.

Prin organizarea taberei de pictură Mirajul Luminii s-a urmărit realizarea unei interactiuni socio-culturale in cadrul căreia accentul să cadă in mod egal pe artist, actul de creatie si opera sa. Pentru a sustine acest deziderat, in cadrul expozitiei cu acelasi nume, sunt expuse si fotografii ale artistilor realizate pe parcursul taberei de fotograful Cristian Macovei.

Expozitia va putea fi vizitată in perioada 13 februarie – 7 martie si reprezintă, in cadrul proiectului Contemporanii, incununarea minunatei intâmplări care a reprezentat-o tabăra de pictură de la Balcic din luna octombrie, anul 2013

Contemporanii este un proiect initiat si derulat de Asociatia Făuritori si constă in valorizarea Culturii românesti actuale prin favorizarea actului de creatie, abordat intr-o perspectivă unitară cu creatorul. Proiectul Contemporanii are ca obiectiv organizarea şi susţinerea de activităţi artistice şi socioculturale: schimburi culturale internaţionale, diverse manifestări artistice, tabere de pictură, expoziţii, educarea sensibilităţii estetice a publicului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.