LIVE. Dezbaterea ”Finanțele UE și viitorul Europei dintr-o perspectivă regională și locală” organizată de Grupul PPE din cadrul Comitetului European al Regiunilor

Corespondență din Bruxelles –  Dan Cărbunaru

Grupul PPE din cadrul Comitetului European al Regiunilor organizează marți, 5 decembrie, la Bruxelles dezbaterea ”finanțele UE și viitorul Europei dintr-o perspectivă regională și locală”.

”Date fiind diferitele caracteristici economice, sociale și de mediu ale Uniunii Europene, o soluție <unică pentru toți> pentru bugetul UE trebuie să urmeze o abordare bazată pe un loc pentru a răspunde nevoilor municipalităților, orașelor și regiunilor”, transmit organizatorii.

Grupul PPE din CoR transmite că dorește ”un buget pragmatic și vizionar, în care valoarea adăugată a UE să poată fi înțeleasă de cetățeni. Având în vedere acest scop, Comisia Europeană a publicat Documentul de reflecție privind viitorul finanțelor UE, pe care CoR pregătește în prezent un aviz care urmează să fie adoptat la începutul anului 2018.”

Un proiect de buget pentru perioada post 2020 va fi publicat de Comisia Europeană în prima jumătate a anului 2018.

La eveniment participă Michael Schneider, președintele Grupului PPE în cadrul Comitetului Regiunilor Europene și raportor pe tema „Viitorul politicii de coeziune după 2020”, Günther Oettinger, comisarul european pentru buget și resurse umane, Tomislav Donchev, viceprim-ministru al Bulgariei, Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, Marek Wozniak, vicepreședinte al Grupului PPE în cadrul Comitetului Regiunilor Europene, Marshall din regiunea Wielkopolska, Jan Olbrycht, vicepreședintele Grupului de lucru al PPE din CoR privind politicile bugetare și structurale, Daniel Buda europarlamentar (PNL, PPE), membru al Comisiei pentru Dezvoltare Regională (REGI) din PE.

LIVE VIDEO: 

Foto: Calea Europeană

Foto: Calea Europeană
Emil Boc

Emil Boc, primarul Clujului și Michael Schneider, președintele Grupului PPE în cadrul Comitetului European al Regiunilor. Foto: Calea Europeană

Daniel Buda, europarlamentar PNL, PPE (centru). Foto: Calea Europeană

Foto: Calea Europeană

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.