FMI avertizează: Italia se va confrunta cu grave probleme economice în următorul deceniu

Potrivit unor rapoarte ale Fondului Monetar Internațional, economia Italiei va crește anul acesta cu mai puțin de 1%, ceea ce va crea probleme financiare pentru țară, notează Politico Europe.FMI

Până la mijlocul anilor 2020 economia italiană nu-și va putea reveni la forța ce o deținea în anul 2007, înainte de producerea crizei financiare, conform FMI, în timp ce  celelalte state din Zona Euro vor înregistra creșteri cu 20 până la 25 de procente peste nivelurile dinaintea crizei.

Fondul Monetar Internațional a precizat că Italia a început să-și revină din recesiunea prelungită, însă aceasta este „modestă și fragilă”, economia fiind prea instabilă pentru a putea rezista șocurilor „fondurilor structurale rigide de lungă durată, a bilanțurilor tensionate ale băncilor și datoriei publice ridicate”.

Mai mult, țara se va confrunta cu dificultăți privind creșterea discrepanței dintre aceasta și alte state ale Zonei Euro, în pofida implementării unor noi reforme. Totodată, FMI a avertizat că Brexitul a avut consecințe negative asupra economiei italiene.

Băncile din Italia, împovarate cu datorii neperformante de 360 de miliarde de euro și acțiuni ce au scăzut cu peste 50 de procente, reprezintă o adevărată amenințare pentru perspectivele economice, mai informează raportul FMI.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.