Fondatorul Facebook l-a sunat pe Obama pentru a se plânge de spionajul online

obamaFondatorul Facebook Mark Zuckerberg l-a sunat pe preşedintele american Barack Obama pentru a se plânge de “ameninţarea” pe care o reprezintă pentru Internet practicile Guvernului american, în contextul multiplicării dezvăluirii unor vaste programe de spionaj, relatează AFP, potrivit Gandul.info.

“L-am sunat pe preşedintele Obama pentru a-mi exprima frustrarea cu privire la pagubele create de către Guvern pentru viitorul nostru al tuturora”, a anunţat joi Mark Zuckerberg pe pagina personală de Facebook. “Din păcate, se poate spune că va fi necesar mult timp pentru o reformă reală”, a adăugat el.

“Guvernul american ar trebui să fie un campion (în promovarea) Internetului, nu o ameninţare. Este necesar ca ei să fie mai transparenţi cu privire la ceea ce fac, altfel oamenii îşi vor imagina ceea ce este mai rău”, avertizează el.

Furia fondatorului celei mai importante reţele de socializare online relevă tensiunile tot mai mari dintre sectorul tehnologic şi Guvern, în urma unei serii de dezvăluiri despre programe de supraveghere create de către agenţii americane de informaţii, ca de exemplu NSA.

Potrivit unor informaţii furnizate în ultimele luni de către Edward Snowden, NSA a avut acces la servere ale unor giganţi din sectorul ITC precum Facebook, Google sau Yahoo!.

Grupurile vizate au dezminţit în mod ferm că ar fi existat accese la datele lor fără mandat judiciar, dar au subliniat că o transparenţă sporită ar oferi asigurări utilizatorilor serviciilor lor.

 

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.