Connect with us

COMUNICATE DE PRESĂ

Forumul BRCC: România este țara din UE  cu cea mai mare independență energetică și prezintă oportunități remarcabile de investiții 

Published

on

© Forumul BRCC România

Peste 50 de reprezentanți ai mediului de afaceri Marea Britanie – România și reprezentanți ai sectorului public s-au reunit în prima ediția a „BRCC FORUM: New Horizons for UK-Romania Trade and Investment”, prilej cu care a fost evidențiată importanța independenței energetice a României pentru investitorii străini.

Conferința în format hibrid a reunit peste 50 de reprezentanți ai mediului de afaceri Marea Britanie – România și reprezentanți ai sectorului public, care au dezbătut, în cadrul celor trei paneluri, subiecte precum oportunitățile de investiții din peisajul economic britanic – românesc, beneficiile asupra eficienței la nivel de economie, inovația și creșterea productivității agregate, impactul start-up-urilor și IMM-urilor pe piața din România, precum și mai multe studii de caz de la companii care dezvoltă afaceri internaționale între Marea Britanie și România, se arată în comunicatul oficial, remis CaleaEuropeană.ro.

„Nu este deloc riscant să investești în România. Este o țară UE, o țară NATO și este foarte sigură. Mai mult decât atât, este cea mai independentă țară din UE din punct de vedere energetic, conform datelor din 2020. De exemplu, un raport recent arată că România era dependentă de importurile de energie în proporție de 28%, comparativ cu media UE de 57%. Imaginați-vă că Italia, de exemplu, are un grad de dependență este 73%, iar Germania este dependentă de importurile de energie în proporție de 64%. Din această perspectivă, România este o țară și mai sigură”, a spus Bogdan Mihăilescu, ministru consilier și șef al Departamentului Economic și Comercial, din cadrul Ambasadei României în Regatul Unit.

În cadrul aceluiaşi eveniment, paneliştii au dezbătut şi pe marginea schimbărilor mediului de afaceri în  contextul geopolitic complicat al războiului din Ucraina, care a generat o creştere a interesului investitorilor străini faţă de România.

„A existat interes în special în sectoarele de apărare și securitate, atât pentru investiții, cât și pentru furnizare către statele de frontieră. Deci există, deși este aproape greșit să spunem, oportunități în momente dificile. Cred că România este încă o țară și va continua să fie o țară de mare interes”, a spus Anne-Marie Martin – Director al Camerelor de Comerț Britanice.

Conferința a acoperit toate punctele cheie ale relațiilor comerciale bilaterale, precum și potențialul climatului de afaceri din România, de la climatul fiscal și digitalizarea relației mediul privat – stat, până la capacitățile forței de muncă  cu înaltă pregătire și noul rol central al țării în context geopolitic.

 „Este cu adevărat o realizare cum România a continuat să-și accelereze creșterea și vizibilitatea globală în ultimii ani față de concurenții săi regionali. Acum vedem că seturile de abilități ale forței de muncă românești devin din ce în ce mai diverse, constituind cel mai important factor de atragere a investițiilor străine.

Au trecut de mult vremurile în care România era alternativa mai ieftină. A devenit alegerea necesară alături de costurile încă atractive cu forța de muncă, disponibilitatea și stabilitatea forței de muncă plus un peisaj fiscal și politic mai stabil”, a spus Colin Lovering, proaspăt numit președinte al Camerei de Comerț Britanice Române.

Interesul tot mai mare al investitorilor străini se datorează în principal forței de muncă din ce în ce mai calificate și educate, dar mai degrabă ieftine, permițând companiilor să acceseze resurse umane valoroase la costuri avantajoase.

Andrei Babadac, consilier la InvestRomania: „Climatul de atragere a companiilor străine să investească în România în ultimii 2 ani este din ce în ce mai bun, odată cu redeschiderea economiei, noi cei de la investRomania am văzut o creștere a solicitărilor făcute de investitorii interesați să dezvolte proiecte în România, iar ISD-ul a crescut cu 141% în 2021 față de 2020. Calitatea de muncă foarte calificată, la un preț foarte competitiv este principala atracție pentru investitori. De exemplu, toți inginerii noștri vorbesc cel puțin o limbă străină, ceea ce nu se regăsește foarte des în alte țări.”

Au fost expuse, de asemenea și avantajele sectorului IT dezvoltat din România, vorbitorii subliniind necesitatea parteneriatelor public-privat, ca factor cheie pentru creșterea mediului de afaceri și pentru creșterea capacităților acestuia de extindere către piețele internaționale.

Mihaela Tudor, antreprenor PR & Media, fondator și CEO la TUDOR Communications & 2Value.ro „Avem companii românești excepționale, care pot ajuta afacerile să se digitalizeze. Tehnologia este foarte bine dezvoltată în România și aici există și se pot dezvolta soluții pentru orice tip de afacere. Cel mai important lucru este stabilirea unor parteneriate public-private puternice pentru dezvoltarea afacerilor. Din păcate, nu ne gândim suficient la viitor și ne lipsește o viziune. România vine cu oportunități de a deveni antreprenor foarte ușor. Trebuie să-i învățăm pe oamenii din România să gândească pe termen lung, pe 10 ani, pe 50 de ani. Pentru ca lucrurile să meargă înainte, avem nevoie de o viziune, de un plan, iar, ca români, trebuie să ne unim, să ne punem unii pe alții pe aceeași lungime de undă.”

Se așteaptă ca finanțarea UE prin Planul Național de Reziliență să consolideze procesele de digitalizare ale statului și să ofere noi perspective de dezvoltare a afacerilor.

Bogdan-Mihai Dumea, Secretar de Stat – Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării „Digitalizarea este acum principalul obiectiv al Ministerului, pentru ușurarea vieții cetățenilor în interacțiunea cu statul. De fapt, avem mai multe surse de finanțare la dispoziție; Pentru digitalizare avem 2,2 miliarde de euro care vor fi investiți. Va fi un mare pas înainte și vom folosi aceste fonduri pentru un viitor mai bun pentru țara noastră. Este un volum de investiții fără precedent. Mobilizarea atât a sectorului privat, cât și a statului va fi foarte importantă. Toate țările europene vor avea oportunitățile de a veni aici și de a investi și folosind aceste fonduri.”

Avantajele geografice ale României, precum și sectoarele bine dezvoltate ale economiei țării, cum ar fi IT&C, contribuie, de asemenea, la lista de atracții pe care România le are de oferit investitorilor din Marea Britanie.

 „Multe afaceri din Marea Britanie sunt mari comercianți internaționali, iar România are o poziționare excelentă. Se află la intersecția a 3 piețe mari: UE, Orientul Mijlociu și Asia Centrală. Dacă te uiți la România din Est, e poarta de intrare în UE. Suntem cu 6 zile pe mare mai aproape de China decât portul Amsterdam, așa că puteți aduce mărfuri din Asia mai repede. Putem avea un preț de închiriere pentru spații industriale de până la 2 euro pe metru pătrat, ceea ce este de necrezut. Unul dintre cele mai atractive sectoare, care contribuie foarte mult la PIB, este sectorul IT&C. Peste 6 miliarde de euro este cifra exporturilor, iar Marea Britanie este un mare consumator de servicii IT&C. Este un ecosistem foarte vibrant pentru companiile IT și start-up-uri și văd un mare potențial de cooperare în acest domeniu între România și Marea Britanie. Cred cu adevărat că dezvoltarea legăturilor dintre cele 2 țări și cele 2 piețe este cel mai important lucru pentru creșterea comerțului și a investițiilor. Recent a fost lansat în Marea Britanie un centru de competențe românesc, care se va concentra în întregime pe oportunitățile din România. Va prezenta potențialul de investiție existent în România către companiile britanice, va oferi sfaturi și va lucra îndeaproape cu BRCC”, a conchis Bogdan Mihăilescu, ministru consilier și șef al Departamentului Economic și Comercial, din cadrul Ambasadei României în Regatul Unit


Despre Camera de Comerț Româno-Britanică

Camera de Comerț Britanică Română (BRCC) este cea mai importantă organizație care promovează comerțul și investițiile bilaterale între Regatul Unit și România. Misiunea BRCC este să faciliteze și să dezvolte comerțul dintre aceste două țări prin dialog între mediile de afaceri.

BRCC joacă un rol important în crearea și susținerea unui mediu favorabil pentru realizarea schimburilor comerciale și a investițiilor. Prin facilitarea parteneriatelor cu o rețea extinsă de membri corporativi și individuali influenți, BRCC oferă resursele, cunoștințele și suportul infrastructurii vitale companiilor din Marea Britanie, pentru a profita la maximum de oportunitățile emergente în România și pentru companiile românești pentru a dezvolta afaceri pe piețele consacrate din Marea Britanie.

Înființată în 1998, BRCC este o organizație independentă, deținută în întregime de membrii săi, cu birouri în Londra, București, Cluj și Timișoara.

Diana Zaim este foto jurnalist, câștigătoare a Premiul Publicului la European Youth Event 2020, cel mai mare eveniment pentru tineri organizat de Parlamentul European. Absolventă a secției germană-portugheză în cadrul Universității din București, Diana urmează în prezent programul de master ”Relații Internaționale și Integrare Europeană” în cadrul SNSPA. Pasionată de promovarea valorilor europene, Diana este parte a comunității Model European Union, cea mai amplă simulare la nivel european a procesului decizional din cadrul Uniunii Europene.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

COMUNICATE DE PRESĂ

Compania Schmidt Premium Cars München, laureată cu “European Bespoke Dealer of the Year Award 2022” în cadrul premiilor European Dealer Awards decernate de Rolls-Royce Motor Cars

Published

on

Rolls-Royce Motor Cars a anunțat săptămâna trecută la Londra, în cadrul conferinței anuale a dealerilor europeni, premiile European Dealer Awards pentru anul 2022, informează un comunicat remis CaleaEuropeană.ro.

Douăzeci și cinci de dealeri Rolls-Royce din toată Europa au fost invitați săptămâna trecută la The Shard, în Londra. Cu această ocazie, Schmidt Premium Cars Rolls-Royce Motor Cars München a primit prestigiosul premiu European Bespoke Dealer of the Year Award 2022.

Premiul a fost acordat pornind de la criteriile pentru dezvoltarea durabilă a afacerilor din programele de personalizare și individualizare ale Rolls-Royce.

Rolls-Royce Motor Cars München a dezvoltat continuu vânzările  de automobile foarte personalizate, pornind de la echipamente unice, care nu sunt incluse în lista de opțiuni, până la unul dintre cele mai remarcabile modele – un Phantom Cinque Terre, care prezintă în dotarea sa elemente interioare care sunt inspirate din imaginile satelor de pe riviera italiana, colorate, vechi de secole.

Michael Schmidt, proprietar al Rolls-Royce Motor Cars München a comentat: ”Este pur și simplu incredibil că am primit în fața atâtor alți colegi extraordinari din Europa o distincție atât de importantă. Fiind o companie de familie, dorim să dezvoltăm continuu fiecare aspect al business-ului, iar ultimii ani au arătat că filosofia noastră personală este esențială pentru dezvoltarea relațiilor cu clienții.”

Boris Weletzky, director regional Rolls-Royce Motor Cars a felicitat echipa Schmidt Premium Cars: ”Bespoke este Rolls-Royce. Personalizarea și individualizarea autovehiculelor sunt la fel de importante pentru clienții noștri ca și exclusivitatea. Cu Bespoke creăm opțiuni de personalizare inegalabile în segmentul de lux, pe care Rolls-Royce Motor Cars München le configurează cu succes în colaborare cu clienții noștri,  ca nimeni altul în regiune. ”

Partenerul de service autorizat al Rolls-Royce Motor Cars în România este Automobile Bavaria București. Un service autorizat are dreptul să efectueze toate lucrările de reparații și service în perioada de garanție și post-garanție pentru autovehiculele Rolls-Royce. Cel mai apropiat centru de vânzări este Rolls-Royce Motor Cars München, cu un birou de vânzări la București, in cadrul Automobile Bavaria. Rolls-Royce Motor Cars München și Rolls-Royce Motor Cars Service București fac parte din MHS Holding.

Continue Reading

COMUNICATE DE PRESĂ

Ford rămâne liderul de piață în segmentul vehiculelor comerciale în 2022. Puma este cel mai bine vândut model hibrid din România

Published

on

Ford continuă să fie lider de piață în segmentul vânzărilor de vehicule comerciale și în 2022, relevă datelor publicate de Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).

Totodată, Ford Puma, construit exclusiv în fabrica Ford Otosan de la Craiova, este cel mai bine vândut model hibrid de pe piața din Romania.

În ciuda faptului că piața de vehicule comerciale (fără segmentul HCV) din România a scăzut cu 14% față de anul 2021, fiind în continuare afectată de criza de semiconductori, Ford a reușit să își păstreze poziția de lider al segmentului de vehicule comerciale, cu o cotă de piață de 18,2%, în creștere față de anul anterior.

Ford Transit Custom rămâne lider al segmentului din care face parte (MCV 1Tonă) pentru al șaselea an consecutiv și își menține o cotă de piață ridicată, de 27%. Ford Ranger, vedeta diviziei Ford Pro, continuă să impresioneze, fiind lider incontestabil cu o cotă de piață de 45,1%.

Ford Transit își menține trendul pozitiv și înregistrează o creștere a cotei de piață față de anul 2021, ajungând la 20% și se plasează pe locul al doilea în segment.

”Deși industria auto a trecut printr-un nou an dificil în 2022, mă bucur că Ford a reușit să confirme în România încrederea clienților săi, dar și versatilitate și fiabilitatea gamei sale de vehicule comerciale. Țin să menționez performanța remarcabilă înregistrată de Ford Ranger, un pick-up absolut excepțional, care a dominat segmentul de o manieră clară, deși s-a aflat la final de generație. De asemenea, Transit Custom rămâne preferatul pieței, iar Transit și-a mărit cota de piață și a marcat lansarea versiunii complet electrice, E-Transit”, a declarant Roxana Capătă, Managing Director Ford Romania Services, potrivit unui comunicat remis CaleaEuropeană.ro.

Performanța vânzărilor de vehicule comerciale Ford din Romania se regăsește și în rezultatele deosebite înregistrate de divizia Ford Pro la nivel european, astfel că 2022 a fost cel de-al optulea an consecutiv în care Ford este lider pe piață, stabilind un nou record în industrie.

În 2022, Ford Pro a înregistrat cea mai mare cotă de piață de până acum, de 15,0% și și-a crescut cota de la an la an în unsprezece țări: Marea Britanie, Germania, Franța, Italia, Spania, Grecia, Irlanda, Portugalia, România, Suedia și Turcia.

”Stabilirea unui nou record de opt ani consecutivi ca lider pe piața europeană demonstrează cât de mult se bazează clienții noștri pe gama de vehicule comerciale Ford pentru a pune în mișcare afacerile lor. Pe măsură ce vom lansa platforma noastră unică de software, încărcare și servicii în toată Europa, suntem hotărâți să ne asigurăm că Ford Pro rămâne partenerul de încredere al clienților noștri pentru productivitate”, a declarat Hans Schep, director general Ford Pro, Europa.

Fabrica Ford Otosan din Craiova a livrat și în 2022 cel mai bine vândut hibrid din România

Produs exclusiv în fabrica de la Craiova începând cu a doua jumătate a anului 2019, Ford Puma este un best-seller în România și se clasează din nou pe prima poziție când vine vorba despre versiuni hibride, fiind cel mai bine vândut astfel de model în 2022, cu 3.046 de unități înmatriculate

Ford Kuga, produs in fabrica din Valencia, este al doilea cel mai bine vândut model Ford și a înregistrat o creștere importantă în 2022, de 29%, fiind înmatriculate 1.371 de unități de-a lungul anului. Trebuie remarcat că versiunile hibride au înregistrat o creștere de 96%, Kuga fiind în continuare cel mai bine vândut model Plug-in Hybrid (PHEV) din România, indiferent de segment.

În ceea ce privește înmatriculările de autovehicule din România, Ford a încheiat anul 2022 cu o creștere de 7%, numărul final de unități înmatriculate fiind de 8.379, față de 7.803 în anul anterior. Pentru Ford, cota de piață din România a crescut de la 6,51% la 6,55% în 2022.

Roxana Capătă, Managing Director Ford Romania Services a declarat: “Electrificare gamei de produse este pariul pe care Ford îl propune clienților săi și mă bucură faptul că aceștia apreciază varietatea de astfel de modele pe care le oferim, indiferent că vorbim despre versiuni complet electrice, hibride (MHEV), full-hibride (FHEV) sau plug-in hibride (PHEV)”.

Continue Reading

COMUNICATE DE PRESĂ

ANIS deschide sesiunea de înscriere pentru „Premiile de Excelență ale Industriei IT”, ediția 2023. Companiile pot aplica până pe 8 februarie

Published

on

© ANIS

ANIS, Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii, dă startul înscrierilor la „Premiile de Excelență ale industriei IT”, ediția 2023, competiția anuală menită să recompenseze cele mai performante companii din industria IT românească, dar și produsele, proiectele și inițiativele prin care acestea s-au remarcat în 2022, informează un comunicat remis caleaeuropeana.ro.

Premiile vor fi decernate în cadrul Galei ANIS care are loc, tradițional, în prima parte a anului. Companiile se pot înscrie la următoarele categorii:

  • Education Program of the Year
  • CSR Program of the Year
  • Startup of the Year
  • R&D project of the Year
  • Software Outsourcing Project of the Year
  • Software Product of the Year
  • Company of the Year

Un premiu special – ANIS Member of the Year – va fi acordat de către echipa executivă a Asociației acelui membru din comunitate care s-a remarcat prin implicarea în dezvoltarea industriei de software și servicii. Pentru toate celelalte categorii de premii, un juriu independent va evalua proiectele înscrise și va selecta finaliștii și câștigătorii competiției.

Companiile pot trimite aplicații pentru „Premiile de Excelență ale industriei IT”, ediția 2023, indiferent dacă sunt sau nu sunt membre ANIS, completând pe site formularele dedicate fiecărei categorii. Orice companie poate aplica pentru una sau mai multe categorii.

Perioada de înscriere: 10 ianuarie – 8 februarie 2023. Regulamentul de organizare a competiției este publicat aici.

„Premiile de Excelență ale industriei IT” este o competiție cu tradiție pentru industria IT autohtonă, prima ediție fiind organizată în 2015. În 2022, au fost desemnați câștigători: Bit Sentinel, Endava, Brio, ATOS IT Solutions and Services, Wipro Technologies, Medicai și Zitec.

Despre ANIS

25 ani de activitate în România. Înființată în anul 1998, ANIS reprezintă interese-le companiilor IT românești și sprijină dezvoltarea industriei locale de software și servicii, creșterea atât a companiilor implicate în proiecte de externalizare, cât și a celor care generează proprietate intelectuală, prin crearea de produse.

Peste 165 de membri. În cadrul ANIS sunt reunite atât companii mici, cât și multinaționale, firme cu capital românesc sau străin, cu sedii în toate marile centre IT din țară, ceea ce asigură asociației reprezentativitate la nivel național.

Peste 47.000 de angajați. Membrii ANIS generează un număr semnificativ de locuri de muncă înalt calificată în societate.

Peste 3,87 miliarde de euro cifra de afaceri. Veniturile anuale cumulate ale membrilor, plasează ANIS în zona actorilor cheie în ceea ce privește amprenta economică pe plan local. Cumulat, membrii ANIS au o cifra de afaceri de peste 65% din totalul veniturilor generate de industria IT la nivel national.

Pentru mai multe informații, accesați pagina Asociației – www.anis.ro.

Continue Reading

Facebook

U.E.53 mins ago

Liderii instituțiilor UE salută victoria lui Petr Pavel în alegerile prezidențiale din Cehia: Experiența dumneavoastră va fi prețioasă pentru a menține și consolida unitatea Europei în sprijinul pentru Ucraina

NATO13 hours ago

Nicolae Ciucă îl felicită pe Petr Pavel: Convingerile sale pro-europene sunt argumente solide pentru întărirea relațiilor România – Cehia

ROMÂNIA13 hours ago

Klaus Iohannis îl felicită pe Petr Pavel, președintele ales al Cehiei: Aștept cu nerăbdare să ne coordonăm în cadrul UE și NATO

U.E.17 hours ago

Ursula von der Leyen reiterează sprijinul pentru Ucraina, fără niciun fel de ”dacă” sau ”dar”: Luptă pentru respectarea dreptului internaţional şi pentru principiile democraţiei

U.E.18 hours ago

Ministrul italian al Apărării pledează pentru continuarea sprijinului pentru Ucraina: Dacă tancurile ruseşti ar ajunge la Kiev, ar începe al ”Treilea Război Mondial”

U.E.18 hours ago

Generalul în retragere Petr Pavel, fost șef al Comitetului Militar NATO, a fost ales președinte al Cehiei, învingându-l pe fostul premier Andrej Babis

Eugen Tomac20 hours ago

România în Schengen: Eurodeputatul Eugen Tomac cere Guvernului să sesizeze Curtea de Justiție a UE pentru ”nelegalitatea dreptului de veto exprimat de Austria și Țările de Jos”

U.E.21 hours ago

Emmanuel Macron afirmă că va continua ”să discute cu Rusia”, în pofida criticilor, dar lansează un apel la adresa Chinei de a se pronunța împotriva ”războiului imperialist” din Ucraina

INTERNAȚIONAL22 hours ago

Ucraina are nevoie de o finanțare suplimentară de 17 miliarde de dolari pentru a repara infrastructura energetică avariată de atacurile rusești, anunță premierul Denys Shmyhal

NATO23 hours ago

Ungaria se alătură Cehiei și Poloniei în misiunile de protejare a spațiului aerian al Slovaciei

NATO23 hours ago

Ungaria se alătură Cehiei și Poloniei în misiunile de protejare a spațiului aerian al Slovaciei

U.E.2 days ago

Ministrul de externe al Olandei: România a parcurs un drum extraordinar. Am spus că vom sprijini aderarea României la Schengen și ne menținem angajamentul luat

ROMÂNIA2 days ago

Premierul Nicolae Ciucă a discutat cu miniștrii de externe ai Franței și Olandei despre aderarea României la Schengen și sprijinirea R. Moldova

NATO2 days ago

Grupul de luptă NATO de la Cincu: Miniștrii de externe ai României, Olandei și Franței reafirmă solidaritatea și unitatea aliată pentru apărarea flancului estic

NATO3 days ago

Vizită istorică la NATO: Președintele Israelului s-a adresat în premieră aliaților reuniți în Consiliul Nord-Atlantic

ROMÂNIA3 days ago

Premierul Nicolae Ciucă: PIB-ul României a crescut cu 49 de miliarde de euro în 2022. Pentru acest an prognoza este una favorabilă, cu o creștere de 2,8%

PARLAMENTUL EUROPEAN3 days ago

Din Parlamentul European, președintele Israelului a îndemnat la comemorarea „alianței sacre făurite în paralel cu Holocaustul” pentru cinstirea supraviețuitorilor și combaterea antisemitismului

PARLAMENTUL EUROPEAN3 days ago

Roberta Metsola evidențiază responsabilitatea generației actuale de a menține vie memoria victimelor Holocaustului: Ura încă găsește multe voci care o disculpă. Nu putem permite nimănui să găsească alinare în ignoranță

INTERNAȚIONAL4 days ago

SUA aprobă trimiterea a 31 de tancuri Abrams în Ucraina. NATO afirmă că “împreună, tancurile americane, britanice și germane” pot face diferența în lupta împotriva Rusiei

NATO5 days ago

Secretarul general al NATO are încredere că decizia trimiterii de tancuri de luptă în Ucraina va veni în curând: Este un moment crucial al războiului

Team2Share

Trending