Connect with us

INTERNAȚIONAL

Fost vicepremier britanic și pro-european convins, numit director pentru politici globale la Facebook. Nick Clegg promite să construiască ”punți între politică și tehnologie”

Published

on

Gigantul american Facebook l-a angajat Nick Clegg, fostul viceprim-ministru britanic, ca director responsabil cu politica globală și comunicare, relatează The Guardian.

FOTO: Wikipedia

Clegg, în vârstă de 51 de ani, se va alătura echipei Facebook, în condițiile în care compania se străduiește să facă față presiunii politice în creștere asupra problemelor care includ știri false, protecția datelor și amenințarea reglementării guvernamentale după mai multe scandaluri, îndeosebi Cambridge Analytica, care a culminat cu audierea lui Mark Zuckerberg în Congresul SUA și în Parlamentul European. 

La acel moment, Facebook a transmis că peste 70 de milioane dintre cei 87 de milioane de utilizatori ale căror date personale au fost utilizate fără acord sunt din Statele Unite, peste 1 milion, din Filipine, Indonezia şi Marea Britanie. Alte aproximativ 2,7 milioane de utilizatori din Uniunea Europeană au fost afectați, între care peste 100.000 de români.

Mă alătur Facebook pentru a construi punți între politică și tehnologie”, a promis Clegg, într-un editorial semnat în The Guardian.

Cariera politică a lui Clegg a atins punctul culminant când a devenit vicepremier, după ce a condus liberal-democrații britanici într-o coaliție cu partidul conservator al lui David Cameron între anii 2010 și 2015.

Nick Clegg, care şi-a pierdut mandatul de deputat în 2017, a militat în favoarea rămânerii Regatului Unit în UE în campania în vederea referendumului din iunie 2016.

.

Robert Lupițu este redactor-șef, specialist în relații internaționale, jurnalist în afaceri europene și doctorand în domeniul reasigurării strategice a NATO. Robert este laureat al concursului ”Reporter și Blogger European” la categoria Editorial și co-autor al volumelor ”România transatlantică” și ”100 de pași pentru o cetățenie europeană activă”. Face parte din Global Shapers Community, o inițiativă World Economic Forum, și este Young Strategic Leader în cadrul inițiativelor The Aspen Institute. Din 2019, Robert este membru al programului #TT27 Leadership Academy organizat de European Political Strategy Center, think tank-ul Comisiei Europene.

POLITICĂ

Premierul Ludovic Orban, de Ziua Independenței SUA: România este profund atașată consolidării relației transatlantice

Published

on

© Guvernul României/ Facebook

România este profund atașată consolidării relației transatlantice, o opţiune firească, bazată pe valori, idealuri și interese comune, împărtășite de popoarele noastre, a afirmat, sâmbătă, prim-ministrul Ludovic Orban, cu ocazia unui mesaj transmis la împlinirea a 244 de ani de la Declarația de Independență a Statelor Unite.

“Happy Independence Day partenerului nostru strategic – Statelor Unite ale Americii. România este profund atașată consolidării relației transatlantice, o opţiune firească, bazată pe valori, idealuri și interese comune, împărtășite de popoarele noastre”, a spus Orban, conform unui mesaj publicat pe pagina de Facebook a Guvernului.

Joi, cu ocazia unei recepții oferite de Ambasada SUA la București, premierul Ludovic Orban a subliniat că România este şi va continua să fie unul dintre aliaţii de nădejde ai SUA, o opţiune firească bazată pe valori, idealuri şi interese comune.

Vă asigur că România, partener strategic puternic al SUA şi stat profund ataşat consolidării relaţiei transatlantice, atât sub forma Alianţei nord-atlantice, cât şi a cooperării SUA-UE, va acţiona şi pe mai departe pentru ca această relaţie să se intensifice. România este şi va continua să fie unul dintre aliaţii de nădejde ai SUA, este o opţiune firească bazată pe valori, idealuri şi interese comune împărtăşite de popoarele noastre. Am convingerea că Parteneriatul nostru va continua să crească stimulat de prietenia şi legăturile dintre cetăţenii noştri şi autorităţile din cele două ţări, precum şi dintre companiile şi investitorii români şi americani sau dintre organizaţiile universitare şi civice din statele noastre”, a spus Orban.

Statele Unite ale Americii celebrează la 4 iulie împlinirea a 244 de ani de la semnarea Declarației de Independență prin care cele 13 colonii din America de Nord își declarau independența față de Marea Britanie.

Continue Reading

ROMÂNIA

Ambasadorul Adrian Zuckerman, de Ziua Independenței SUA: Cred în măreția Statelor Unite și a României. Asigurați-vă că flacăra libertăţii arde în România

Published

on

© US Embassy Bucharest/ Facebook

SUA rămân angajate în îmbunătăţirea statului de drept în România, să asigure suveranitatea şi securitatea României şi să creeze oportunităţi pentru toţi românii, să prospere, a declarat, joi, ambasadorul SUA la Bucureşti, Adrian Zuckerman, la recepţia de Ziua Independenţei.

În cadrul discursului său, Zuckerman a amintit faptul că s-a născut în România, iar părinţii săi au emigrat, în perioada comunismului. În acest context, ambasadorul a făcut un apel la curaj şi apărarea democraţiei.

„Cred în măreţia Statelor Unite. Cred în măreţia României. Cred în măreţia democraţiei. Cred că un viitor mai bun este posibil. Iar pentru a-l îndeplini, vă cer dumneavoastră, tuturor celor care mă ascultaţi în această seară, să fiţi curajoşi; să protejaţi libertatea şi democraţia; să vă asiguraţi că flacăra libertăţii arde în România şi peste tot în lume şi vă cer să credeţi în dumneavoastră şi într-o Românie mai bună. Vă cer tuturor să faceţi fapte măreţe!”, a spus ambasadorul Adrian Zuckerman, cu ocazia Zilei Independenţei SUA, în cadrul unui eveniment la care au participat preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Ludovic Orban.

 

Statele Unite ale Americii celebrează la 4 iulie împlinirea a 244 de ani de la semnarea Declarației de Independență prin care cele 13 colonii din America de Nord își declarau independența față de Marea Britanie.

Continue Reading

ROMÂNIA

Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Independenței SUA: “Cele mai calde felicitări prietenilor și partenerilor noștri americani”

Published

on

© Administrația Prezidențială

Președintele Klaus Iohannis a transmis sâmbătă un mesaj de felicitare către Statele Unite ale Americii cu ocazia împlinirii a 244 de ani de la semnarea Declarației de Independență, considerat actul fondator al națiunii americane.

Cele mai calde felicitări prietenilor și partenerilor noștri americani pentru cea de-a 244-a aniversare a Zilei Independenței. La mulți ani de 4 iulie!“, a scris Iohannis, pe Twitter.

Joi, cu ocazia unei recepții oferite de Ambasada SUA la București, președintele Klaus Iohannis a reafirmat că Statele Unite vor avea mereu în România un aliat strategic și un prieten ferm, dedicat unei cooperări strânse în plan transatlantic, conform valorilor și intereselor noastre comune.

România rămâne puternic angajată în sprijinul unei relații transatlantice puternice și solidare, bazate pe relații bilaterale solide între Statele Unite și partenerii săi europeni, o Alianță Nord-Atlantică dedicată securității indivizibile a membrilor săi și cooperării cu Uniunea Europeană“, a spus Iohannis, într-un discurs susținut în prezența ambasadorului american în România, Adrian Zuckerman, și a prim-ministrului Ludovic Orban.

Continue Reading

Facebook

Advertisement
Advertisement

Trending