Fostul consilier de extrema dreaptă al președintelui Donald Trump plănuiește finanțarea partidelor populiste cu criptomonede

Steve Bannon, fostul consiler strategic al președintelui Donald Trump, și importantă figură a dreptei alternative americane, a anunțat că vrea să finanțeze mișcările anti-sistem cu criptomonede.

Foto: wikimedia

La un an după plecarea din funcția de consilier pentru Strategii Politice a președintelui Trump, Bannon se implică în cadrul unor proiecte populiste. El plănuiește un turneu în Europa pentru a susține mișcările populiste de dreapta în cadrul alegerilor europarlamentare de anul viitor.

“Criptomoneda este un populism perturbator, ea preia controlul asupra autorităţilor centrale”, a spus Bannon, notează Adevărul.

Cu mai puțin de jumătate de an în urmă Chiristine Lagarde, Directorul general al FMI, avertiza cu privire la riscul pe care îl presupune lipsa reglementării criptomonedelor.

FMI vrea să încurajeze ţările să dezvolte politici care să asigure integritatea financiară şi să protejeze consumatorii care investesc în cripto-active, în acelaşi mod folosit pentru sectorul financiar tradiţional, a explicat Lagarde.

Citiți și Steve Bannon, fost consilier al președintelui Donald Trump, vine în Europa pentru a sprijini mișcările populiste în alegerile europarlamentare

Această idee nu este una nouă, Comisia Europeană anunțând că până la începutul anului 2019 dorește să adopte o rezoluție care să reglementeze piața criptomonedelor cu scopul de a proteja consumatorii și investitorii de volatilitatea pieței.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.