Fostul președinte francez Nicolas Sarkozy, reținut de poliția judiciară pentru finanțarea ilegală a campaniei sale electorale din 2007

Fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy a fost reţinut marţi într-un caz referitor la finanţarea ilegală a campaniei sale electorale pentru alegerile prezidenţiale din 2007, pe care le-a câştigat, transmite cotidianul Le Monde, potrivit Agerpres.

Sarkozy se află în prezent în arestul poliţiei judiciare din Nanterre (în apropiere de Paris), unde este audiat.

Potrivit Le Monde, este pentru prima dată când fostul şef al statului francez este audiat de la deschiderea unei anchete judiciare în acest dosar, în aprilie 2013. Sarkozy poate fi reţinut pentru cel mult 48 de ore şi ar putea fi prezentat judecătorilor care vor decide plasarea sau nu în arest preventiv.

De la publicarea, în mai 2012 pe site-ul Mediapart, a unui document libian care evoca finanţarea campanie lui Nicolas Sarkozy de către regimul din Libia al lui Muammar Ghadafi, investigaţiile magistraţilor au avansat considerabil, amplificând suspiciunile legate de finanţarea campaniei electorale din 2007 a fostului preşedinte francez.

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.