Connect with us

ALEGERI EUROPENE 2019

FOTO Candidatul PPE la șefia Comisiei Europene, Manfred Weber, a vizitat laserul de la Măgurele, care a atins recent cea mai mare putere din lume

Published

on

©️ EPP/ Facebook

Candidatul Partidului Popular European la funcția de președinte al Comisiei Europene, Manfred Weber, a vizitat sâmbătă, la finalul Summitului PPE de la București, sistemul laser de mare putere (HPLS) din cadrul Centrului Extrem Light Infrastructure – Nuclear Physics de la Măgurele, cel care a atins recent cea mai mare putere din lume.

Foto – CJ Ilfo: Manfred Weber, întâmpinat de Marian Petrache, președintele CJ ILfov

La Măgurele, Manfred Weber a fost însoțit de președintele Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, președintele Consiliului Județean Ilfov, Marian Petrache, precum și de purtătorul cuvânt al PPE, eurodeputatul Siegfried Mureșan. Acolo, Weber a fost întâmpinat de academicianul Nicolae Zamfir, director general IFIN – HH (Institutul Național de Fizică și Inginerie Nucleară Horia Hulubei).

“Comisia Europeană, în spiritul valorilor și a obiectivelor sale, a făcut primul pas prin finanțarea proiectul de cercetare ELI NP – laserul de la Măgurele, a precizat Consiliul Județean Ilfov, pe pagina sa de Facebook.

Următorul pas pe care trebuie să îl facem împreună este dezvoltarea unui parc științific, astfel încît cetățenii europeni și numai se poată bucura de rezultatele cercetărilor.

Care vor fi beneficiile? În primul rând mai multă sănătate și din acest motiv vom face un centru de imagistică – radiografiere și un centru de excelență în sănătate, cu accent pe tratarea cancerului. Cu siguranță, paleta beneficiilor va fi cu mult mai largă.

Primii pași i-am făcut, avem terenul pe care vom construi, avem studiul de fezabilitate după care vom realiza proiectul, avem discutii cu Banca Europeană de Investiții și cu Banca Mondială, avem banii pentru început. Ne trebuie, bineințeles, și sprijinul Comisiei Europene. Fără parcul științific, cercetarea nu va puta fi valorificată și transformată în beneficii pentru cetățeni”, mai precizează CJ Ilfov.

Reamintim că laserul de la Măgurele a atins cea mai mare putere din lume, de 10 PetaWatts, această premieră mondială în proiectul Sistemul laser de mare putere (HPLS) din cadrul Centrului Extrem Light Infrastructure – Nuclear Physics fiind înregistrată în data de 7 martie.

Manfred Weber a participat sâmbătă la Summitul liderilor locali și regionali din Partidul Popular European de la București, organizat de Partidul Național Liberal, prilej cu care și-a prezentat viziunea sa asupra viitorului UE şi principalele linii ale programului Partidului Popular European pentru şefia executivului european.

”Nu îmi pot îmagina un loc mai bun să îmi prezint inițiativa pentru viitorul Europei decât printre primarii și reprezentanții regionali ai PNL la București”, a spus Weber.

Citiți și Summitul liderilor locali și regionali din PPE, astăzi la București: 3.000 de lideri dezbat cu candidatul PPE la șefia Comisiei Europene, Manfred Weber, și cu președintele Klaus Iohannis, urmând să adopte un ”Manifest PPE” pentru viitorul comun în Europa
Citiți și De la București, candidatul PPE la președinția Comisiei Europene și-a prezentat viziunea pentru Europa: ”Nu există nicio contradicţie între mândria locală şi naţională şi mândria de a fi european”

Partidul Național Liberal a organizat sâmbătă, la București, Summitul liderilor locali și regionali ai Partidului Popular European, cea mai puternică familie politică din cadrul Uniunii Europene.

La reuniune au luat parte peste 150 de primari și lideri regionali din spațiul european, precum și aproximativ 3000 de aleși locali din România.

Summitul a cuprins și o dezbatere la nivel înalt privind ”Europa, viitorul nostru comun” cu Klaus Iohannis, președintele României, precum și dezbateri cu primarii și reprezentanții regionali din Europa cu privire la modul în care familia PPE adoptă măsuri pentru a îmbunătăți și a proteja vieților cetățenilor.

De asemenea, summitul PPE de la București s-a încheiat cu adoptarea unui Manifest local și regional al Partidului Popular European, prezentând viziunea pe termen lung asupra orașelor și regiunilor pentru viitorul proiectului european.

 

Robert Lupițu este redactor-șef, specialist în relații internaționale, jurnalist în afaceri europene și doctorand în domeniul reasigurării strategice a NATO. Robert este laureat al concursului ”Reporter și Blogger European” la categoria Editorial și co-autor al volumelor ”România transatlantică” și ”100 de pași pentru o cetățenie europeană activă”. Face parte din Global Shapers Community în cadrul World Economic Forum și este Young Strategic Leader în cadrul inițiativelor The Aspen Institute.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

ALEGERI EUROPENE 2019

Fostul lider al extremei drepte din Austria, Heinz-Christian Strache, implicat recent într-un scandal de corupție, nu își va prelua mandatul de europarlamentar

Published

on

©️ HC Strache Facebook

Fostul lider al extremei drepte din Austria, Heinz-Christian Strache, nu-şi va prelua mandatul în Parlamentul European, potrivit propriilor declaraţii făcute luni, el promiţând totodată să revină în politică imediat ce va descoperi cine i-a înregistrat pe ascuns în Ibiza (Spania) declaraţiile incriminatoare care au dus la demisia sa, luna trecută, transmite dpa, relatează Agerpres.

Vicecancelarul austriac Heinz-Christian Strache, liderul formaţiunii de extremă dreapta Partidul Libertăţii (FPO), care făcea parte din coaliţia de guvernământ, şi-a dat demisia din funcţie în urma difuzării unei înregistrări video compromiţătoare în care Strache oferă contracte guvernamentale în schimbul sprijinului politic, transmit dpa, AFP şi Reuters, relatează Agerpres

Potrivit rezultatelor și site-ului Parlamentului European, Partidul Libertății FPÖ (Freiheitliche Partei Österreichs) a obținut un procentaj de 17,20%, clasându-se pe locul 3. Acest partid ocupă 3 mandate în Parlamentul European, făcând parte din grupul ID (Identity and Democracy).

După destrămarea coaliţiei de guvernare formate din conservatori şi extrema-dreaptă în urma demisiei vice-cancelarului lider al extremei-drepte Heinz-Christian Strache, Sebastian Kurs, cancelarul conservator a anunțat sâmbătă că vor fi convocate alegeri anticipate, anunță agențiile Reuters și EFE, potrivit Agerpres.

Citiți și: Cancelarul conservator, Sebastian Kurz, a anunțat alegeri anticipate în Austria după scandalul de corupție în care a fost implicat vicecancelarul Heinz-Christian Strache: ”Prea mult este prea mult”

Scandalul a izbucnit când revista Der Spiegel şi ziarul Süddeutsche Zeitung au difuzat o înregistrare video în care Strache pare să ofere, în schimbul susţinerii politice, contracte în infrastructură unei femei care a pretins că este o potenţială donatoare bogată din Rusia. 

Citiți și:Liderul extremei drepte austriece, Heinz-Christian Strache, demisionează înaintea alegerilor europene, în urma unui scandal de corupție. Acesta guverna alături de cancelarul austriac Sebastian Kurz

Continue Reading

ALEGERI EUROPENE 2019

Partidul lui Emmanuel Macron, ALDE și Alianța USR PLUS au decis: Grupul lor din Parlamentul European a fost denumit Renew Europe

Published

on

©️ Dacian Cioloș/ Facebook

Partidul președintelui francez Emmanuel Macron și liberalii europeni au ales denumirea pentru noul lor grup în Parlamentul European, al treilea cel mai puternic din hemiciclu și din care face parte și Alianța 2020 USR PLUS, numele noii grupări politice fiind Renew Europe.

Grupul reunește membri ai Alianței Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE), ai partidului La République En Marche, ai Alianței 2020 USR PLUS și alții.

”Am decis, astăzi, ca numele noului grup din Parlamentul European pe care l-am fondat alături de partenerii noștri din ALDE  și En Marche să fie Renew Europe (Reînnoim Europa). Numele grupului reflectă exact intențiile noastre: vrem să construim o Europă modernă, mai puternică, mai aproape de cetățeni. Deviza noastră este: Hotărâți să construim împreună o Europă liberă și echitabilă”, a scris Dacian Cioloș, președintele PLUS și viitor eurodeputat din partea Alianței 2020 USR PLUS.

Potrivit Politico Europe, partidul lui Macron a dorit cu insistență să evite cuvântul “liberal”, care este adesea folosit negativ în Franța ca o reprezentare a ultra-capitalismului.

“Grupul ALDE din Parlamentul European a fost redenumit Renew Europe”, a scris pe Twitter Chris Davies, membru al liberalilor și democraților din Marea Britanie.

Renew Europe a fost printre cele patru nume luate în calcul, alături de The Europeans, Europe Forward și ceva care implică cuvântul “Europa”.

Grupul are un număr total provizoriu de 110 de locuri în noul Parlament – cu 41 mai mult decât vechiul grup ALDE, în mare parte datorită partidului lui Macron, a liberal-democraților din Regatul Unit și a Alianței USR PLUS din România.

Delegația franceză este cea mai mare din noul grup. În cadrul noului grup format în Parlamentul European delegația Alianței 2020 USR PLUS, cu opt eurodeputați, va fi a treia ca mărime după cele ale Franței și Marii Britanii, iar după retragerea Regatului Unit din UE va deveni a doua cea mai importantă forță politică din grupul Renew Europe.

Continue Reading

ALEGERI EUROPENE 2019

Uniunea Salvați România a validat afilierea la grupul ALDE – Renaissance – USR PLUS din Parlamentul European, unde Alianța 2020 va fi a treia cea mai mare delegație

Published

on

© Guy Verhofstadt/ Facebook

Comitetul Politic al Uniunii Salvați România, reunit sâmbătă la Brăila, a validat afilierea europeană la grupul ALDE+Renaissance+USR PLUS din Parlamentul European, informează un comunicat remis CaleaEuropeană.ro.

Decizia de validare a afilierii europene a întrunit 84 de voturi „pentru”, un vot „împotrivă” și trei abțineri.

„Avem o datorie uriașă față de cei peste 2 milioane de români care au votat Alianța 2020 USR PLUS la alegerile din 26 mai și care au făcut din Alianță un jucător pe scena politică la egalitate cu PSD și PNL. Îi vom reprezenta pe români cu fruntea sus în Europa și vom încerca să reparăm tot răul pe care l-au făcut PSD și ALDE în ultimii doi ani și jumătate în ceea ce privește imaginea și credibilitatea României. Europarlamentarii Alianței 2020 USR PLUS vor demonstra că locul României este în Europa și că Europa poate însemna o sursă de progres și de prosperitate pentru toți românii”, a declarat Dan Barna, președintele USR.

În cadrul noului grup format în Parlamentul European, al cărui nume definitiv va fi stabilit în curând, delegația Alianței 2020 USR PLUS va fi a treia ca mărime după cele ale Franței și Marii Britanii.

Citiți și
Au fost publicate rezultatele finale la europarlamentare: PNL – 10 mandate, PSD – 8+1, Alianța USR PLUS – 8 mandate. Toți eurodeputații români, așteptați să facă parte din cele mai puternice 3 grupuri politice din Parlamentul European
Cine sunt cei 32 de eurodeputați care vor reprezenta România în Parlamentul European

Alianța 2020 USR PLUS a dobândit opt mandate în Parlamentul European în urma alegerilor europene pentru legislatura 2019-2024, obținând un scor de 22,4%, cu 0,1% mai puțin decât PSD.

Potrivit listei Alianței, cei opt eurodeputați din partea USR PLUS vor fi: Dacian Cioloș, Cristian Ghinea, Dragoș Pîslaru, Clotilde Armand, Dragoș Tudorache, Nicolae Ștefănuță, Vlad Botoș și Ramona Strugariu.

Grupul ALDE + Renaissance + USR PLUS va avea 106 mandate în noul Parlament European, fiind al treilea cel mai mare grup politic din noul hemiciclu.

Continue Reading

Facebook

Advertisement
Advertisement

Trending