Francois Hollande, în vizită oficială în SUA. Obama nu l-a aşteptat la aeroport pe liderul francez

Hollande si ObamaPreşedintele Franţei, Francois Hollande, a sosit în Statele Unite ale Americii pentru o vizită oficială de trei zile, prima realizată de un lider francez din 1996 până în prezent.

Cu toate că era aşteptat ca Hollande să fie primit de liderul de la Casa Albă, Obama nu a fost prezent la aeroport, relateaza Adevarul.ro.

Avionul prezidenţial a aterizat în jurul orei 14.30 (21.30, ora României), la baza aeriană Andrews, la est de Washington. Ulterior, cei doi s-au întâlnit şi au urcat la bordul Air Force One, cu destinaţia Monticello, Virginia.

În localitatea menţionată este reşedinţa istorică a celui de-al treilea preşedinte al Statelor Unite, Thomas Jefferson, politician care înainte de a ajunge la Casa Albă a fost unul din primii ambasadori americani la Paris.

Printre subiectele care vor fi abordate de către cei doi lideri de stat se numără situaţia Siria, Iran, Ucraina, Sahel şi Libia, precum şi relaţiile economice bilaterale.Agenda include şi o vizită la cimitirul militar Arlington, iar în ultima sa zi în Statele Unite, preşedintele Franţei merge în Silicon Valley şi se întâlneşte cu şefii Facebook, Twitter şi Google.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.