Connect with us

NEWS

Franța a adus vineri un omagiu victimelor atentatelor de la Paris. Francois Hollande: “Nu vom ceda nici fricii, nici urii”

Published

on

UPDATE:

Nu vom ceda nici fricii, nici urii“, a declarat vineri președintele francez Francois Hollande, aducând un omagiu victimelor atentatelor din 13 noiembrie de la Paris, informează AFP, conform Agerpres.

”Cei care au murit în 13 noiembrie încarnează valorile noastre, iar datoria noastră este, mai mult ca niciodată, să le facem să trăiască. Nu vom ceda nici fricii, nici urii. Și dacă furia ne cuprinde, noi o vom pune în serviciul hotărârii calme de a apăra libertatea”, a declarat președintele francez, în timpul unui discurs de circa 15 minute, susținut în cadrul unei ceremonii naționale de reculegere.

În același discurs, Hollande a promis ”în mod solemn” că va face totul pentru a ”distruge armata de fanatici„ care au comis masacrul din 13 noiembrie.

UPDATE:

Fotografii din cadrul ceremoniei de comemorare pentru cei 130 de oameni care au murit în urma atacurilor din Paris, publicate de Ambasada României în Franța:

comemorare paris 2

comemorare paris

Franța ține vineri o ceremonie de comemorare pentru cei 130 de oameni care au murit în urma atacurilor care au avut loc la Paris cu 2 săptămâni în urmă.

Ceremonia are loc în centrul Parisului, unde vor participa 1000 de cetățeni, printre aceștia numărându-se și președintele Franței, Francois Hollande, dar și familiile victimelor, precum și cei care au supraviețuit atentatelor.

francois-hollande

Un minut de liniște a fost ținut ținut iar numele celor care au decedat și vârsta lor au fost rostite.

Acțiunile atacatorilor înarmați cu puști și centuri explozive au vizat mai multe locuri ale capitalei. După aceste atacuri, Daesh a menționat că se află în spatele acestei operațiuni.

Pe data de 13 noiembrie, într-o serie de atacuri coordonate, un individ înarmat a deschis focul în restaurantele și localurile oașului și a atacat oamenii care se aflau într-o sală de concert, 89 dintre cei prezenți fiind împușcați mortal.

Alți trei atacatori s-au aruncat în aer în apropierea stationului Stade de France din Saint-Denis, aflat la nord de Paris, după ce personalul le-a interzis să intre pentru a vedea un meci amical dintre Franța și Germania.

Mai mult de 350 de persoane au fost vătămate în urma atacurilor, acesta fiind cel mai grav eveniment din instoria recentă a Franței.

Președintele Franței a îndemnat cetățenii din întreaga țară „să participe la această ceremonie prin decorarea caselor lor cu drapelul național.” „Am încercat să sugerăm acest lucru pentru a permite fiecărui cetățean francez să ia parte la ceremonia care va avea loc astăzi,” a menționat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Stephane Le Foll.

Cu toate acestea, nu toate familiile victimelor au acceptat invitația de a lua parte la ceremonia de comemorare care se va desfășura la complexul ce găzduiește Muzeul Militar și unde se află depus trupul lui Napoleon.

Familia unei victime a declarat pentru mass media franceză că au refuzat invitația spunând că nu s-a făcut suficient de mult pentru a proteja națiunea în urma altor atacuri care au avut loc la începutul acestui an.

Se crede că cel puțin 9 persoane sunt implicate direct în orgaziarea atacurilor care s-au produs recent.

În ciuda faptului că toți au murit, 2 dintre aceștia, printre care se numără și Salah Abdeslam, sunt încă dați dispăruți, fiind căutați în continuare în Franța și Belgia. Unul dintre atacatori, printre care se numără și „creierul” atacurilor, Abdelhamid Abaaoud, care a murit în urma unor descinderi ale poliției franceze ce au avut loc săptămâna trecută, a locuit în Bruxelles.

Teodora Ion

.

.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INTERNAȚIONAL

Conan, ”câinele erou” al armatei SUA, a fost decorat de președintele Donald Trump la Casa Albă pentru participarea la raidul asupra liderului grupării Statului Islamic

Published

on

© The White House/ Twitter

Prețedintele Donald Trump l-a decorat la Casa Albă pe Conan, câinele armatei SUA, care a participat la raidul ce a condus la moartea liderului grupării Statul Islamic, Abu Bakr al Baghdadi.

„Conan a făcut o muncă fantastică”, a subliniat preşedintele SUA în prezenţa soţiei sale Melania şi a vicepreşedintelui Mike Pence.

„Acest câine este incredibil, atât de strălucitor, atât de inteligent”, a adăugat el, precizând că celebrul ciobănesc belgian malinois „a primit o medalie şi o placă”.

 

”Al-Baghdadi a fost cel mai crud lider al terorismului și cea mai importantă țintă a politicii mele externe”, a adăugat Trump, potrivit Digi24, care a mulțumit, în discurs membrilor comunității de informații și militarilor americani care au contribuit la moartea fostului lider al Statului Islamic.

Liderul american a precizat că al-Baghdadi a fost ”un om violent care a murit în mod violent”.

Citiți și: Președintele SUA Donald Trump anunță că liderul grupării teroriste Stat Islamic, Abu Bakr al Baghdadi, a murit după o operațiune a forțelor speciale americane
 

Continue Reading

CHINA

Veteranul diplomației americane, Henry Kissinger, avertizează că războiul comercial între China și SUA s-ar putea transforma într-un război pur şi simplu: Rezultatul s-ar putea dovedi mai rău decât ceea ce s-a întâmplat în Europa

Published

on

© Kissinger Institute on China and the United States/ Facebook

Războiul comercial dintre China și Statele Unite s-ar putea transforma într-un război pur și simplu între cele două puteri, a atras atenția joi la Beijing fostul secretar de stat american Henry Kissinger, anunță AFP, citat de Agerpres.

Veteranul diplomației SUA, în vârstă de 96 de ani, fost secretar al Departamentului de stat american în perioada președintelui Richard Nixon, este considerat un artizan al apropierii istorice între cele două puteri la începutul anilor 1970.

Într-o conferinţă organizată de grupul media Bloomberg, el şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu războiul comercial dintre cele două ţări de anul trecut, purtat prin decizii reciproce de majorare a tarifelor vamale.

”Dacă permitem ca acest conflict să se deterioreze, rezultatul s-ar putea dovedi mai rău decât ceea ce s-a întâmplat în Europa” în secolul al XX-lea, a tras el un semnal de alarmă.

”Primul Război Mondial a izbucnit în urma unei crize relativ minore (…), în timp ce acum armele sunt mult mai puternice”, a avertizat acesta.

În afară de diferendul lor comercial, cele două ţări sunt pe poziţii opuse şi pe plan strategic, în special în legătură cu Taiwanul şi cu Marea Chinei de Sud, ambele revendicate de Beijing.

”China este o mare putere economică, şi noi la fel. Prin urmare, este inevitabil să fim dominanţi cam peste tot pe suprafaţa globului”, a declarat Kissinger.

Finalizarea fazei întâi a acordului comercial dintre Statele Unite şi China ar putea să aibă loc abia anul viitor, au declarat miercuri persoane apropiate Casei Albe, în condiţiile în care Beijingul exercită presiuni pentru o retragere mai largă a tarifelor, potrivit Reuters, citat de Adevărul.ro.

Preşedintele american Donald Trump şi secretarul Trezoreriei Steven Mnuchin au afirmat într-o conferinţă de presă susţinută pe 11 octombrie că finalizarea unui acord comercial iniţial ar putea avea loc până la cinci săptămâni. Cinci săptămâni mai târziu, acordul este încă incert, iar negocierile s-ar putea complica, au declarat prsoane şi experţi comerciali.

Trump şi reprezentantul pentru Comerţ Robert Lighthizer recunosc că retragerea tarifelor pentru un acord care nu rezolvă problemele legate de respectarea drepturilor de proprietate intelectuală şi de transferul de tehnologie nu va fi considerată o afacere bună pentru Statele Unite, a declarat o persoană apropiată situaţiei.

Oficiali ai Beijingului au sugerat că președintele chinez, Xi Jinping și cel american, Donald Trump, ar putea semna un acord la începutul lunii decembrie.

Unii experți opinează că data care ar trebui urmărită este cea de 15 decembrie, când ar trebui să intre în vigoare o taxă vamală adiţională de 10% asupra diferitelor bunuri, printre care şi telefoane mobile, laptop-uri, monitoare video, console de jocuri şi unele jucării şi articole de vestimentaţie.

Continue Reading

NEWS

Infografic Monitorul Social: România este penultima țară din Uniunea Europeană în ceea ce privește rata de reciclare a deșeurilor

Published

on

© EU_ScienceHub/ Twitter

România este penultima țară din Uniunea Europeană în ceea ce privește rata de reciclare a deșeurilor, relevă un infografic al Monitorului Social, proiect al Friedrich-Ebert-Stiftung România, remis CaleaEuropeană.ro. Doar Malta reciclează un procent mai mic din totalul deșeurilor municipale generate (6%).

Astfel, cantitatea de deșeuri nereciclate este din ce în ce mai mare începând cu 2015, îmbunătățirea ratei de reciclare fiind lentă.

În 2012, România producea 4.3 milioane de tone de deșeuri municipale, ajungând ca în 2017 cifra să se ridică la 4.58 milioane tone de deșeuri municipale nereciclate pe an – adică 12500 de tone pe zi.

Spre deosebire de România, alte state din regiune reușesc să recicleze în jur de o treime din deșeurile municipale – Polonia 34%, iar Bulgaria și Ungaria 35%. Campioana Uniunii Europene la reciclare este Germania, cu 68% rată de reciclare.

Uniunea Europeană a setat drept țintă pentru 2020 ca fiecare țară să recicleze minim 50% din deșeurile produse de municipiile sale.

Continue Reading

Facebook

Advertisement
Advertisement

Trending