Fundaţia pentru o Societate Deschisă, a lui George Soros, își anunță plecarea din Ungaria și se mută în Germania

Organizaţia lui George Soros îşi va închide biroul din Budapesta şi se va muta în capitala germană Berlin, informează marţi agenţia Reuters, citând un comunicat al organizaţiei.

Foto: World Economic Forum

Fundaţia pentru o Societate Deschisă (Open Society Foundations, în engleză) explică în comunicat că a decis să plece dintr-un mediu politic şi legal din ce în ce mai represiv, transmite Agerpres.

„Decizia de a muta operaţiunile din Budapesta vine în contextul în care guvernul ungar pregăteşte impunerea de noi restricţii împotriva organizaţiilor neguvernamentale prin ceea ce a denumit drept pachetul legislativ Stop Soros”, arată Fundaţia finanţistului american de origine ungară.

„Guvernul Ungariei a denigrat munca noastră şi a reprimat societatea civilă pentru a obţine avantaje politice, folosind tactici fără precedent în istoria Uniunii Europene”, notează în comunicat Patrick Gaspard, directorul organizaţiei lui Soros din Ungaria. Acesta asigură că organizaţia va continua să susţină activitatea grupărilor societăţii civile din Ungaria în probleme ca drepturile omului, arta, cultura, libertatea presei, transparenţa, educaţia şi sănătatea şi va „urma toate căile legale pentru a apăra drepturile fundamentale ameninţate de legislaţie”.

Pachetul legislativ ”Stop Soros” vizează ONG-urile care beneficiază de finanţare străină, îndeosebi din partea lui George Soros, care militează în favoarea imigraţiei, în contrast cu poziţia dură a lui Orban pe acest subiect.

 

 

 

.

One Response to Fundaţia pentru o Societate Deschisă, a lui George Soros, își anunță plecarea din Ungaria și se mută în Germania

  1. Camelian Propinatiu 15/05/2018 at 19:46

    Imaginea guvernului ar creste simţitor dacă CEU sao o clonă a acestei universitati Soros de la Budapesta s-ar fixa în campusul Magurele-Laser cu biblioteca cu tot. Foarte utila justitiei din RO ar fi si dezvoltarea retelei de parajuristi. V. Google: parajurist Moldova

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.