Connect with us

GALA PREMIILOR MARII LOJI

Gala Premiilor Marii Loji, Editia a IV-a. Concert extraordinar la Ateneul Roman

Published

on

foto-Gala-1024x680Sambata, 21 iunie, la Ateneul Roman, va avea loc un CONCERT EXTRAORDINAR, oferit de CORUL şi ORCHESTRA SIMFONICĂ a Filarmonicii „George Enescu” din Bucureşti. Evenimentul cultural se desfasoara in cadrul celei de-a IV a Editii a Galei Premiilor Marii Loji, eveniment organizat cu sprijinul Academiei Romane si al celor peste 16 Institutii de Invatamant Superior din intreaga tara.

 

Gala-Premiilor-MLNR-2012-38Consider ca Arta si Cultura, Învatamântul, Educatia si Stiintele, Diplomatia, Economia, precum si Medicina, reprezinta directiile prin care Masoneria Româna doreste sa se implice în recunoasterea si promovarea valorilor nationale la cel mai înalt nivel. Multumesc tuturor celor care au contribuit în fiecare an la realizarea acestui eveniment, si, mai ales, managerului de proiect, Remus Borza. Întelegem cu totii ca este vorba despre un efort comun în promovarea, aducerea si mentinerea României pe locul fruntas pe care îl merita în Europa si în lume”, a declarat Marele Maestru al Marii Loji Nationale din Romania, dr. Radu Balanescu(foto), ales, in acest an, Secretar Executiv al Conferintei Mondiale a Marilor Loji Masonice Regulare.

 

radu-balanescu-remusIn fiecare an, pe 21 iunie Marea Loja Nationala din România va decerna in cadrul unei festivitati organizate la Ateneul Român, 7 premii a câte 10.000 euro fiecare, pentru urmatoarele domenii de referinta:

 • Premiul GRIGORE MOISIL pentru Stiinte Exacte;
 • Premiul HENRI COAND` pentru Stiinte Aplicate;
 • Premiul CAROL DAVILA pentru Medicina;
 • Premiul EUGENIU CARADA pentru Economie;
 • Premiul NICOLAE TITULESCU pentru Diplomatie si Politologie;
 • Premiul SPIRU HARET pentru Educatie, Mediu, IT;
 • Premiul CONSTANTIN BRÂNCUSI pentru Arta si Cultura.

Premiile poarta numele unor personalitati reprezentative pentru domeniul de referinta si care au apartinut celei mai respectabile confrerii din lume – masoneria.
Gala Premiilor M.L.N.R., aflata la a patra editie, isi propune sa promoveze si sa recompenseze spiritul creator, inovator si inventiv al poporului român in domenii vitale pentru destinul nostru colectiv.

                                                         

 

PROGRAMUL GALEI, Editia a IV-a:

 

1.George Enescu – Rapsodia Romana

2. Discurs Presedinte Academia Romana

3. Premiul Grigore Moisil

4. Wolfgang Amadeus Mozart – Mica Serenada

5. Premiul Henri Coanda

6. Agustin Lara Granada

7. Premiul Carol Davila

8. Eugen Doga Gramofon Vals

9. Premiul Eugeniu Carada

 1. Charles Gounod – FaustCorul soldatilor

 

 

PAUZA

 

11. Johannes Brahms – Dans ungar

12. Premiul Nicolae Titulescu

13. Ernesto De Curtis – Non ti scordar di me

14. Premiul Spiru Haret

15. Carl Orff – Carmina Burana

16.Premiul Constantin Brancusi

17.Eduardo di Capua – O sole mio

18.Discursul Marelui Maestru MLNR

 1. Alexander BorodinPrince Igor – Polovtsian Dances
 2. Johann Strauss   – Marsul lui Radetzky    

21. Cocktail

 

 

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

EVENIMENTE

Cea de-a VI-a Ediție a Galei Premiilor Marii Loji Naționale din România și-a desemnat câștigătorii la Ateneul Român

Published

on

Marea Loja Naţională din România (MLNR) a organizat, marți, 21 iunie a.c., în parteneriat cu Academia Română, la Ateneul Român, cea de-a VI-a ediţie a Galei Premiilor MLNR.

DSC_9684aLa eveniment au participat reprezentanţi din mediul academic, universitar, cultural, bancar, diplomatic şi politic din România, informează un comunicat remis CaleaEuropeana.ro. În cadrul Galei, au fost decernate şapte premii în valoare de 5.000 euro fiecare.

DSC_9708a5”Iată-ne, reuniți pentru cea de-a șasea oară la Gala premiilor Marii Loji Naționale din România, un eveniment deja devenit tradiție în ceea ce înseamnă promovarea excelenței, a inteligenței românești, a valorii. Probabil că cea mai mare bucurie pentru mine și pentru noi toți este faptul că reușim în fiecare an să adunăm forțe extrem de importante din mediul academic din mediul politic, din cadrul întregii societăți românești în jurul unui proiect de promovare a României, de promovare a inteligenței acestui popor. Cred că reușim împreună să dăm încredere tinerilor, reușim împreună să oferim certitudinea unei recompense, în primul rând morale, pentru cei care muncesc în acest domeniu al științei, cercetării și cred că reușim, împreună, să facem ceva extrem de pozitiv pentru România. Vă mulțumesc o dată în plus în această seară pentru că ne sunteți alături și sper să petrecem împreună un moment extrem de plăcut!” a declarat, în cadrul Galei, Marele Maestru al Marii Loji Naționale din România, profesor universitar doctor Radu Bălănescu(foto) .

Președintele Academiei Române, academicianul Ionel Valentin Vlad, a transmis, în mesajul său către participanții la cea de-a șasea ediție a Galei Premiilor Marii Loji Naționale din România, aprecierile instituției pentru aceasta inițiativă de promovare a culturii:

”Academia Română apreciază foarte mult faptul că Marea Lojă Națională a României acordă premii substanțiale valorilor aceste țări (…) După cum s-a menționat, sunt șapte domenii- o frumoasă reprezentare a cercetării din țară. Colegii noștri din comisiile de evaluare care au folosit criterii compatibile cu cele mai înalte standarde naționale și internaționale au făcut o serie de propuneri și, mai mult decât atât, au stabilit laureații acestei Gale a Marii Loji Naționale din România. Academia Română nu poate decât să mulțumească, în acest an important pentru noi – este anul celei de-a 150-a aniversări a Academiei Române- pentru efortul făcut.”

Câștigătorii celei de-a șasea ediții a Galei Premiilor Marii Loji Naționale a României:

1. PREMIUL GRIGORE MOISIL PENTRU ȘTIINȚE EXACTE

Laureat: Dr. Apolodor Aristotel RĂDUȚĂ. Lucrare: “Nuclear Structure with Coherent States” Editura SPRINGER, 2015

2. PREMIUL HENRI COANDĂ PENTRU ȘTIINȚE APLICATE

Laureat: Ion BOLDEA. Lucrare:“Synchronous Generators“CRC Press

3. PREMIUL CAROL DAVILA PENTRU MEDICINĂ

Laureați: Mircea GRIGORESCU, Alexandru IRIMIE, Mircea BEURAN. Lucrare: “Tratat de Oncologie”

4. PREMIUL EUGENIU CARADA PENTRU ECONOMIE

Laureat: Cezar MEREUȚĂ. Lucrare: “Unele repere microeconomice în procesul de tranziție din România”

5.PREMIUL NICOLAE TITULESCU PENTRU DIPLOMAȚIE ȘI POLITOLOGIE

Laureați:

-Prof. Univ. Dr. Vasile PUȘCAȘ Lucrare: “Negocieri pentru parteneriate;

Excelența Sa Alexandru Victor MICULA pentru “Funcția de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Ungaria, în anul 2015”.

6. PREMIUL SPIRU HARET PENTRU EDUCAȚIE, MEDIU, SOCIAL

Laureați: Prof. Radu-Emil PRECUP și Dr. Ing. Mircea Bogdan RĂDAC. Lucrare: ”Grup de cinci lucrări privind tehnicile de învățare pentru sistemele de conducere automată.”

7. PREMIUL CONSTANTIN BRÂNCUȘI PENTRU ARTĂ ȘI CULTURĂ

Laureat: Prof. Univ. Dr. Aurel VLAD

.

Continue Reading

GALA PREMIILOR MARII LOJI

VIDEO Castigatorii Galei Premiilor Marii Loji, Editia a IV-a, 2014

Published

on

Marea Loja Nationala din Romania (MLNR) si Academia Romana au anuntat, sambata seara, la Ateneul Roman, castigatorii celei de-a IV-a Editii a Galei Premiilor Marii Loji, la care caleaeuropeana.ro a avut onoarea de a fi partener media, alaturi de TVR2, care a transmis evenimentul LIVE. CLICK AICI pentru a viziona inregistrarea evenimentului.

PREMIUL GRIGORE MOISIL

Acad.EMIL BURZO a publicat in anul 2013, ca unic autor, la prestigioasa Editura SPRINGER in cadrul proiectului „condensed matter. Magnetic properties of non-metallic inorganiccompounds based on transition elements” 2 volume de 307 pagini, respectiv 490 pagini sub titlu “Tectosilicates” LANDOLT-BOERNSTEIN HANDBUCH.
PREMIUL HENRI COANDĂ

RADU MUNTEANU pentru lucrarile “Retele radio cu mobilitate ridicata” Editura mediamira 2013; “Metode numerice pentru detectia semnalelor radio” Editura Mediamira 2013si “Compatibilitatea electromagnetica in medii de comunicatii radio” Editura Academiei Romane 2013.
PREMIUL CAROL DAVILA

Prof. Univ. Dr. GHEORGHE BURNEI – Profesor de Chirurgie şi Ortopedie Pediatrică la Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila Bucureşti ; Şef de Clinică Chirurgicală la Spitalul de Urgenţă pentru Copii “Maria Sklodowska Curie” Bucureşti, pentru lucrarea: “Proximal congenital radial-ulnar synostosis and synchondrosis; pathogenic concept and a newtherapeutic method.” Burnei Gheorghe, Ghiţă RA, Pârvan AA, Japie E, Gavriliu Ş, Georgescu I, El Nayef T, Tiripa I, Hamei Ş.; Revista Journal of Medicine and Life 2013 Dec 15 nr.6(4):365-8.

PREMIUL NICOLAE TITULESCU

ADRIAN KOZJACSKI – Sef de Misiune Ambasada Romaniei in Afganistan.

PREMIUL EUGENIU CARADA

MIHAELA IFRIM – “Ciclul economic. Dualismul monetaro-real”, Editura Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, 2013.

PREMIUL SPIRU HARET

Prof. Univ. Dr. LIDIA SIMONA SAVA, Universitatea de Vest din Timisoara, Facultatea de Sociologie si Psihologie, Departamentul de Stiintele Educatiei, Director Institutul Roman de Educatie a Adultilor, pentru lucrarea “Repere pentru dezvoltarea sistemului de profesionalizare a practicienilor din educatia adultilor”, Editura Universitatii de Vest 2013.

PREMIUL CONSTANTIN BRÂNCUŞI

Vilonist si Prof. Univ. Dr. GABRIEL CROITORU pentru Turneul national “Vioara lui George Enescu la sate” si pentru Turneul national “Duelul viorilor”.

mm

“Consider ca Arta si Cultura, Învatamântul, Educatia si Stiintele, Diplomatia, Economia, precum si Medicina, reprezinta directiile prin care Masoneria Româna doreste sa se implice în recunoasterea si promovarea valorilor nationale la cel mai înalt nivel. Multumesc tuturor celor care au contribuit în fiecare an la realizarea acestui eveniment, si, mai ales, managerului de proiect, Remus Borza. Întelegem cu totii ca este vorba despre un efort comun în promovarea, aducerea si mentinerea României pe locul fruntas pe care îl merita în Europa si în lume”, a declarat Marele Maestru al Marii Loji Nationale din Romania, dr. Radu Balanescu, ales, in acest an, Secretar Executiv al Conferintei Mondiale a Marilor Loji Masonice Regulare.

Gala Premiilor M.L.N.R.  îşi propune să promoveze şi să recompenseze spiritul creator, inovator şi inventiv al poporului român în domenii vitale pentru destinul nostru colectiv.

DESPRE MLNR

mlnrPremiile se acordă tuturor cetăţenilor români rezidenţi sau nerezidenţi pe teritoriul României, indiferent de sex, religie sau vârstă, masoni sau profani, care, în cursul anului anterior decernării premiilor, au realizat o lucrare, o descoperire, invenţie sau inovaţie, au emis o teorie, teoremă, ecuaţie, au pus la punct o tehnică, metodă, procedeu cu impact macro-social într-unul dintre cele 7 domenii premiate sau, prin exercitarea profesiei ori a demnităţii publice, au adus importante servicii ori beneficii ţării. Fiecare dintre cele sapte premii este in valoare de zece mii de euro.
“Gala Premiilor Marii Loji Naţionale din România se bucură de sprijinul societăţii civile, al Academiei Române şi a 12 Universităţi de renume din ţară. Suntem bucuroşi să avem alături peste 700 de personalităţi din mediul academic, universitar, cultural, dar şi bancar, diplomatic şi politic care ne-au onorat cu prezenţa la fiecare dintre cele trei ediţii precedente ale Galei. Mai mult decât atât, suntem încrezători că au înţeles necesitatea acestui proiect inedit în România, al cărui succes îl sărbătorim la această cea de-a patra ediţie”, a declarat Remus Borza, organizatorul Galei.

sponsori

Continue Reading

GALA PREMIILOR MARII LOJI

NOMINALIZATII la GALA PREMIILOR MARII LOJI EDIŢIA IV – 2014

Published

on

Nominalizarile care vor sta la baza alegerii castigatorilor celei de-a patra editii a Galei Premiilor Marii Loji au intrat in linie dreapta. Cele sapte comisii, din care fac parte reputati academicieni si profesori universitari au comunicat nominalizatii alesi in urma examinarii activitatii personalitatilor propuse in acest an. Caleaeuropeana.ro are onoarea de a fi partener media pentru promovarea unuia dintre cele mai importante evenimente dedicate recunoasterii valorilor romanesti.

Gala Premiilor MLNR 2012-0Premiile oferite la Gala MLNR se acorda tuturor cetatenilor romani rezidenti sau nerezidenti pe teritoriul Romaniei, indiferent de sex, religie sau varsta, care in cursul anului anterior decernarii premiilor, au realizat o lucrare, o descoperire, inventie sau inovatie, au emis o teorie, teorema, ecuatie, au pus la punct o tehnica, metoda, procedeu cu impact macro- social intr-unul dintre cele 7 domenii premiate sau prin exercitarea profesiei ori a demnitatii publice au adus importante servicii ori beneficii tarii.

Inca de la prima sa editie, Gala si-a propus sa promoveze si sa recompenseze spiritul creator, inovator si inventiv al poporului roman in domenii vitale pentru destinul nostru colectiv, pentru a repune in drepturi adevaratele personalitati ale Romaniei.

Iata nominalizarile celor sapte Comisii, din randul carora vor fi anuntati castigatorii, sambata, 21 iunie, la Ateneul Roman:

COMISIA GRIGORE MOISIL

 1. Matematician SERGIU MOROIANU – cercetător principal I la Institutul de Matematica Simion Stoilow al Academiei Romane, pentru lucrarea in colaborare cu B. Ammann si A. Moroianu:The Cauchy problem for Einstein metrics and parallel spinors”, Comm. Math. Physics 320 (2013).
 2. Conf. Univ. Dr. CIPRIAN PREDA – Universitatea de Vest Timisoara si Visiting Associate Professor la Cornell University, pentru lucrarea „On the asymptotic behavior of the solutions of semilinear nonautonomous equations” publicata in Semigroup Forum, vol.87, 2013.
 3. Acad.EMIL BURZO a publicat in anul 2013, ca unic autor, la prestigioasa Editura SPRINGER in cadrul proiectului „condensed matter. Magnetic properties of non-metallic inorganiccompounds based on transition elements” 2 volume de 307 pagini, respectiv 490 pagini sub titlu “Tectosilicates” LANDOLT-BOERNSTEIN HANDBUCH.

COMISIA HENRI COANDĂ

 1. Prof. Dr. Ing. Honoris Causa VIRGIL STANCIU, membru al Comisiei de Astronautica a Academiei Romane pentru lucrarile “Optimizarea performantelor turbomotoarelor”, Editura Printech, 2013 si “Modelarea si simularea turbomotoarelor de aviatie-aplicatii”, Editura Printech, 2013.
 2. Prof Dr. rer. nat. MARIUS ENACHESCU pentru lucrarile “Scanning polarization force microscopy investigation of contact angle and disjoining pressure of glycerol and sulfuric acid on highly oriented pyrolytic graphite and aluminum”, A. Moldovan, P. M. Bota, T.D. Poteca, I. Boerasu, D. Bojin, D. Buzatu, M. Enachescu, publicata in The European Physical Journal Applied Physics 64: 31302-31308, 2013 si “Wetting properties of glycerol on mica and stainless steelby scanning polarization force microscopy”, A. Moldovan, M. Bota, I. Boerasu, D. Dorobantu, D. Bojin, D. Buzatu, M. Enachescu, publicata in Journal of Optoelectronics and Advanced Materials 15, 1101-1105, 2013.
 3. RADU MUNTEANU pentru lucrarile “Retele radio cu mobilitate ridicataEditura mediamira 2013; “Metode numerice pentru detectia semnalelor radioEditura Mediamira 2013siCompatibilitatea electromagnetica in medii de comunicatii radioEditura Academiei Romane 2013.

 COMISIA CAROL DAVILA

 1. Prof. Univ. Emerit Dr. Honoris Causa NICOLAE MANOLESCU, membru corespondent al Academiei Romane, membru corespondent al Academiei Franceze de Medicina, membru titular al Academiei de Stiinte Medicale, membru de onoare al Academiei de Stiinte Agricole si Silvice pentru lucrarea“Oncologia comparata, structura complexa a medicinei comparate”, Revista Academica, nr. 7-8, 2013.
 2. Prof. Univ. Dr. GHEORGHE BURNEI – Profesor de Chirurgie şi Ortopedie Pediatrică la Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila Bucureşti ; Şef de Clinică Chirurgicală la Spitalul de Urgenţă pentru Copii “Maria Sklodowska Curie” Bucureşti, pentru lucrarea: “Proximal congenital radial-ulnar synostosis and synchondrosis; pathogenic concept and a newtherapeutic method.” Burnei Gheorghe, Ghiţă RA, Pârvan AA, Japie E, Gavriliu Ş, Georgescu I, El Nayef T, Tiripa I, Hamei Ş.; Revista Journal of Medicine and Life 2013 Dec 15 nr.6(4):365-8.
 3. Dr. DAN IONUT GHEONEA – Doctor în Medicină, Medic primar Medicină Internă – Gastroenterologie, şi şef de lucrări UMF Craiova; Pentru lucrarea: Quantitative low mechanical index contrast-enhanced endoscopic ultrasound for thedifferential diagnosis of chronic pseudotumoral pancreatitis and pancreatic cancer”Gheonea DI, Streba CT, Ciurea T, Săftoiu A. BMC Gastroenterol, 2013.

COMISIA NICOLAE TITULESCU

 1. ANDREEA PASTARNAC – E.S Ambasador al Romaniei in Israel
 2. CIPRIAN MIHALI – E.S Ambasador al Romaniei in Senegal
 3. ADRIAN KOZJACSKI – Sef de Misiune Ambasada Romaniei in Afganistan.

COMISIA EUGENIU CARADA

 1. MIHAELA IFRIM – “Ciclul economic. Dualismul monetaro-real”, Editura Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, 2013.
 2. OCTAVIAN DRAGOMIR JORA – “Avataruri ale corporatiei multinationale. Exercitiu de analiza proprietariana”.
 3. PIERLUIGI PROFUMIERI, MOHAMMAD JARADAT si MARIUS MOTOCU – “Banii intre aur si contractele futures electronice”.

COMISIA SPIRU HARET

1. Dr. Ing. NECULAI ANDREI, Membru al Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania, Director Stiintific la Institutul National pentru Cercetare si Dezvoltare in Informatica Bucuresti, pentru lucrarea “Nonlinear Optimization Applications Using the GAMS Technology”, Editura Springer New York, 2013.

2. Conf. Univ. Dr. CONSTANTIN ASLAM, Directorul Departamentului de Teorie-Educatie-Cercetare din cadrul Universitatii Nationale de Arte din Bucuresti, pentru lucrarea “Paradigme in istoria esteticii filosofice. Din Antichitate pana in Renastere”, Iasi, Institutul European, 2013, Colectia Academica.

3. Prof. Univ. Dr. LIDIA SIMONA SAVA, Universitatea de Vest din Timisoara, Facultatea de Sociologie si Psihologie, Departamentul de Stiintele Educatiei, Director Institutul Roman de Educatie a Adultilor, pentru lucrarea “Repere pentru dezvoltarea sistemului de profesionalizare a practicienilor din educatia adultilor”, Editura Universitatii de Vest 2013.

COMISIA CONSTANTIN BRÂNCUŞI

 1. IONEL SIMOTA, membru al Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Brasov pentru Volumul de poezii „Dialog in cer” publicat la Editura TipoMoldova.
 2. Vilonist si Prof. Univ. Dr. GABRIEL CROITORU pentru Turneul national “Vioara lui George Enescu la sate” si pentru Turneul national “Duelul viorilor”.
 3. STEFAN CALTEA pentru proiectul expozitie – carte I – VII „Povesti cu Stefan Caltea” la Galeria Posibila Bucuresti.

“Consider ca Arta si Cultura, Învatamântul, Educatia si Stiintele, Diplomatia, Economia, precum si Medicina, reprezinta directiile prin care Masoneria Româna doreste sa se implice în recunoasterea si promovarea valorilor nationale la cel mai înalt nivel. Multumesc tuturor celor care au contribuit în fiecare an la realizarea acestui eveniment, si, mai ales, managerului de proiect, Remus Borza. Întelegem cu totii ca este vorba despre un efort comun în promovarea, aducerea si mentinerea României pe locul fruntas pe care îl merita în Europa si în lume”, a declarat Marele Maestru al Marii Loji Nationale din Romania, dr. Radu Balanescu(foto), ales, in acest an, Secretar Executiv al Conferintei Mondiale a Marilor Loji Masonice Regulare.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Facebook

Advertisement

Trending