GALERIE FOTO. Cum a reacționat presa internațională la ecuațiile de pe tricourile echipei naționale de fotbal: ”Foarte bine, România!”

Screenshot 2016-03-30 11.41.55Deși România se regăsește în dese rânduri în ultima parte a multor clasamente europene și internaționale, fie că vorbim de calitatea transportului public, calitatea aerului, nivelul de fericire și bunăstare al populației, rata de absorbție a fondurilor europene sau reprezentarea de gen la nivelul puterii legislative, există și inițiative care fac cinste României și sunt tratate ca atare de presa internațională.

Înaintea meciului din 27 martie disputat între naționala de fotbal a României cu cea a Spaniei, organizat în Cluj-Napoca, fotbaliștii români au purtat echipament ce avea imprimat ecuații matematice în locul numerelor obișnuite de pe acestea.

Această decizie a fost luată de Federația Română de Fotbal în contextul în care România are cea mai mare rată a abandonului școlar din Uniunea Europeană, 18%, dorindu-se astfel să fie tras un semnal de alarmă pentru a se putea lua măsuri în vederea creșterii interesului copiilor la disciplina matematică.

Astfel, presa internațională nu a ratat momentul și a imortalizat jucătorii în echipamentele speciale de la antrenamentul dinaintea meciului, știrea ajungând chiar și peste ocean.

Renumitul Washington Post a relatat despre inițiativa românilor, citându-l pe Răzvan Burleanu: „ Trebuie să privim sportul și educația nu numai ca fiind complementare, dar ca elemente integrate în antrenamentul și perfecționarea copiilor. Cu toții dorim să avem generații sănătoase și elevi inteligenți ce obțin performanțe.”

Screenshot 2016-03-30 11.42.34

„Tricourile erau menite să-i determine pe copii să învețe matematică”, notează USA Today.

Screenshot 2016-03-30 11.41.18

BBC relatează declarația președintelui Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu: „Fotbalul și matematica nu se exclud. Prin intermediul acestui proiect, copiii vor deprinde bazele fotbalului și vor avea oportunitatea, pentru prima dată în țara noastră, de a descoperi matematica prin intermediul unei abordări atractive.”

Screenshot 2016-03-30 11.41.32

Publicația Mirror din Marea Britanie laudă inițiativa românilor, precizând că deși fotbaliștii sunt deseori acuzați că nu contribuie cu nimic la dezvoltarea societăților, echipa națională a României ajutând însă la schimbarea acestei percepții prin încurajarea copiilor de a studia matematica.

Screenshot 2016-03-30 11.42.13

The Guardian titrează faptul că jucătorii români înlocuiesc numerele de pe tricouri cu probleme matematice înaintea meciului cu Spania, lăudând apoi motivele pentru care Federația Română de Fotbal a avut această inițiativă.

Screenshot 2016-03-30 13.02.38

Într-un articol, Daily Mail precizează că aproximativ 20% dintre copii abandonează școala, această inițiativă venind în încercarea de a produce schimbări în societatea românească.

Screenshot 2016-03-30 12.54.43

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.