GALERIE FOTO. Europarlamentarul Ramona Mănescu, gazda expoziției ”QATAR: Trecutul și prezentul”

qatar expozitieEuroparlamentarul PNL/PPE Ramona Mănescu, președintele Grupului de prietenie UE- Qatar din PE, alături de Misiunea Statului Qatar pe lângă UE, au fost organizatorii expoziției ”QATAR: Trecutul și prezentul”, deschisă publicului pe 31 mai, la Bruxelles.

Evenimentul, destinat promovării unei mai bune înțelegeri a culturii Qatarului, aduce în atenție importanța diversității culturale și a patrimoniului cultural.

Printre vorbitorii eveimentului s-au numărat Sheikh Ali bin Jassim Al-Thani, ambasadorul statului Qatar la Bruxelles, Hamad bin Abdulaziz Al Kuwari, Ministrului qatarez al Culturii şi Artelor  și candidat din partea Qatarului pentru funcția de director general al UNESCO, europarlamentarul Afzal Khan, vicepreședinte SEDE și membru al Grupului de prietenie UE-Qatar.

”Expoziția pe care am deschis-o astăzi, dedicată culturii uneia dintre țările cele mai reprezentative ale Orientului Mijlociu, vine într-un moment în care cei care înțeleg rolul profund unificator pe care patrimoniul îl are, trebuie să fie uniți și să găsească răspunsuri adecvate la o agresiune fără precedent îndreptată asupra patrimoniului cultural și istoric al unei întregi regiuni.” a susținut Ramona Mănescu.

epp group logoÎn discuțiile avute cu Dr. Hamad Bin Abdulaziz Al-Kawari, am remarcat o preocupare profundă și reală în ce privește implicațiile pe care traficul ilicit cu obiecte de patrimoniu, precum și o viziune articulată pentru viitoarele proiecte UNESCO care sunt atât de necesare. La asta ne așteptăm de la cei care au putere de decizie în aceste vremuri de nevoie.”, a adăugat eurodeputatul român.

Discursul integral susținut de eurodeputatul PPE este disponibil AICI.

GALERIE FOTO (Sursa: Facebook / Ramona Mănescu):

qatar RM 1

qatar rm 2

qatar rm speaker

qatar rm speaker 2

qatar rm 3

qatar rm 4

qatar rm 5

qatar rm 7

qatar rm 8

qatar rm 9

qatar rm 10

 

.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.