Galerie FOTO: Klaus Iohannis, alături de Angela Merkel și Jean-Claude Juncker la summit-ul PPE înaintea Consiliului European

Președintele Klaus Iohannis participă joi, în marja reuniunii Consiliului European de la Bruxelles, la summitul Partidului Popular European, format ce îi reunește pe liderii PPE cu șefii de stat sau de guvern, cu șefii de instituții UE și cu liderii opoziției care fac parte din această familie politică, cea mai mare la nivel european, prilej cu care a avut întrevederi cu președintele PPE, Joseph Daul, și secretarul general al PPE, Antonio Lopez-Isturiz.

Dintre liderii țărilor UE prezenți, alături de Klaus Iohannis s-au aflat Angela Merkel (cancelarul Germaniei), Nicos Anastasiades (Cipru), Boyko Borissov (Bulgaria), Viktor Orban (Ungaria), Andrej Plenkovic (Croația) și Leo Varadkar (Irlanda). La summitul popularilor europeni au participat și președinții celor trei instituții UE conduse de PPE, Jean-Claude Juncker (Comisia Europeană), Donald Tusk (Consiliul European), Antonio Tajani (Parlamentul European), dar și președintele grupului PPE din Parlamentul European, Manfred Weber.

De altfel, la summit Klaus Iohannis a stat alături de cancelarul german, Angela Merkel și președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Galerie FOTO

FOTO: European People’s Party/ Flickr

FOTO: European People’s Party/ Flickr

FOTO: European People’s Party/ Flickr

FOTO: European People’s Party/ Flickr

La summit au participat participa vicepremierii Finlandei și Belgiei, ministrul Afacerilor Externe din Italia, dar și Sebastian Kurz, încă ministru al Afacerilor Externe în Austria și, cel mai probabil, viitor cancelar al țării după alegerile de duminica trecută.

Dintre partidele de opoziție care fac parte din PPE au luat parte liderii acestor formațiuni din țări precum Slovacia, Olanda, Slovenia, Italia, Franța, Suedia și Luxemburg. De remarcat că din partea opoziției italiene va participa fostul premier Silvio Berlusconi.

De asemenea, la summitul PPE a participat și Michel Barnier, negociatorul șef al UE pentru Brexit.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.